След проверките за дрога: Ананиев видя опит да бъде "отстрелян" политически

Европейската заповед за разследване била от преди осем месеца
Обновена: 10 апр 2024 18:09 | 10 апр 2024 18:07, Александър Попов
187
След проверките за дрога: Ананиев видя опит да бъде "отстрелян" политически
Снимка: БГНЕС

Усеща се политическият нюанс и това, което искат да бъде втълпено - някой от "Продължаваме промяната" се опитва да направи нещо нередно - това коментира депутатът от ПП-ДБ Настимир Ананиев по повод претърсването на офиси по-рано днес във връзка с разследване на трафик на наркотици.

Прокуратурата извърши проверка и изземвания от адреси на фирми, свързани с депутата Настимир Ананиев, в изпълнение на европейска заповед за разследване, издадена в Белгия. Разследването е във връзка с разследване на трафик на наркотици, а двата адреса са в София на бул. "Александър Стамболийски" и ул. "Петър Парчевич".

"Аз имам само един офис на бул. "Стамболийски". Другият на "Парчевич", предполагам, че това е счетоводителят, който в момента обслужва тези белгийски дружества. Усеща се политическият нюанс и това, което искат да бъде втълпено - някой от ПП се опитва да направи нещо нередно, обясни депутатът пред bTV и отрече да е имал офис на ул. "Петър Парчевич".

Още по темата
По думите на Ананиев заповедта за разследване е от преди осем месеца, но до момента не са били предприети никакви действия.

"В закона пише, че в 90-дневен срок трябва да се предприемат нужните действия, които партньорската страна изисква. Интересно защо 8 месеца не се предприемат такива действия? Друго по-интересно е, че февруари се изисква от прокуратурата пред Софийския градски съд да се даде разрешение за претърсване и изземване на двата офиса – на „Парчевич“, и в моя офис на „Стамболийски“. Съдът отказва да даде разрешение за моя офис, но прокуратурата отива за втори път вече при друг съдия, който се оказва бивш от специализирания съд, който разрешава това. Вижда се разминаването и в датите. Февруари са разрешили проверката за „Парчевич“. Нашата е разрешена на 22 март“, обясни депутатът от ПП-ДБ.

"Какво видяхме? Навсякъде моето име и жандармерия, за да получат едни документи. Те са на три юридически белгийски лица с двама собственици, които фирмата ми вече не обслужва - единия от април 2021 г., другите от януари 2022 г.", каза Ананиев.

Той вижда в цялата показност, под булото на европейската заповед за разследване, прокуратурата да отстреля политически опоненти като него.

„Ние сме съдействали изцяло, предоставили сме всички документи, но виждате внушенията, които се правят от различни медии. Фактите говорят друго, вижда се и се усеща политическият нюанс и това, което искат да бъде втълпено, че някой от ПП-ДБ е направил нещо нередно. Всъщност имаме един бизнес, който работи и предоставя услуги на българи и на чужденци и който си е изпълнил задълженията по договора“, обясни той.

Настимир Ананиев бе категоричен, че неговата счетоводителка не е сигнализирала за нередности, докато е работила с фирмите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още по темата: Настимир Ананиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
10
 
! Отговори
ПП преди 1 месец
май било Пуделът с Пачките!
24
1
 
8
 
! Отговори
Фикусът го Пишкал преди 1 месец
Един Пудел с Пачки!
23
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е нали идва от Белгия? От Белгия ли искат да го отстрелят? От Брюксел? Неговите любими евроатлантици? Когнитивния дисонанс при тия е просто абсурден. Няма как да имаш поне 1 амеба умствен товар и да им вярваш на тия.
22
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ейй всички срещу ппдб - герпдпс-възраждане-итн-президент-мвр-прокуратура-данс. Трябва да си пълен ид иот за да на схванеш какво става. Руско-бълграската мафия с/у всеки, който иска нормална държава. Усилено ни тласкат към Беларус. Обаче вече настъпиха мотиката, хората не са толкоз тъ пи.
21
2
 
13
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 месец
И от Брюксел са се наговорили да ви мразят, а? А претърсвания не са извършвали, защото доскоро ПП/ДБ бяхте на власт бе, мaмyл :)
20
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Онаниев трябва да е в затвора ако има офис и е дупетат. Лойко също ако зима пара от СИК и ИПОН СИБАНКа и е и премиер или дупетат. Пеески е дупетата а не е върнал заемите към КТБ.
19
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Доколкото разбрах белгийската Прокуратура не разследва българските фирми, а иска от документация за белгийска фирма, която е ползвала счетоводните услуги на тази българска фирма. Ама клюката е много важно нещо - хляб и зрелища. Мисъл никаква!
18
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
медии - ПИК , служби - ДАНС , Прокуратура, МВР, регулатори... ФАСАДНА ДЕМОКРАЦИЯ. Да можех, пукната стотинка данък не бих платил на тази шайка, превзела България.
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако онези са контрабандисти, значи Ананиев е дилър.
16
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Прокуратурата се ослушваше за сигналите към Бойко, но като стане дума за ПП-ДБ веднага се задейства и викат медиите, изагат личния живот незаконно, въпреки, че не предоставят никакви доказателства за престъпления. Това целенасочено очерняне на партиии и хора е абсолютно недопустимо и е подсъдно. Очаквам скоро дела, в които ще бъдат осъдени отделни прокурори с ефективни присъди за злоупотребите и корупцията!
15
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
всички компромати се появиха случайно точно преди изборите. Мале каква случайност. Настрана факта че ще се окажат празни фишеци, целта е да се компрометира ПП-ДБ преди изборите. Тука има нещо по важно че Държавна Сигурност, ЦК на БКП/БСП и руснаците ги е страх че власта и контрола върху България им се изплъзва. Страх ги е че могат да ги хванат в крачка. Изгориха Нотариуса, Пепи Еврото и още някой друг бушон с надеждата това което започнаха ПП-ДБ са спре и да им се размине. Няма да се размине, процесите са необратими. Въпрос на време е.
14
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пускайте и снимките как Киро гъчи Лена на задна и да се приключва хаха
13
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Излиза, че Борисов и Пеевски са най-чистите в политиката! До преди 3 години далавери и контрабанда нямаше!
12
1
 
7
 
! Отговори
Щото преди 1 месец
Часовникаря го нема и ся търсят пиците
11
2
 
12
 
! Отговори
Дедо преди 1 месец
Тоя най много натискаше , да разрешим на американския фонд , да прави ветропарковете в северното ни Черноморие.
10
2
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
имаш бизнес имаш имоти в англия от какъв зор се буташ в политиката сега иевродепутат се изкарваш ама те изпревариха бягаи докато е време алчностбез краи
9
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Промяната приключи!
8
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Поредния *** мислещ се над закона. Ако няма какво да криеш млъкни и чакай, иначе започват да плямпат че те не били такива.
7
2
 
14
 
! Отговори
Сакън насти преди 1 месец
Тези за нищо да не ги питаш? Снимат се с трафиканти, ама да не се обясняват, съдружничат с белгийски мафиоти, ама да не ги проверявам, купуват евтино и продават скъпо, ама сакън да не проверяваме. Всичко е политическо отстрелване. Ами да им дадем априори да правят какво си искат. Да карат пияни и дрогирани, да редят пачки с трафиканти. Все пак те после заплашват с протестите на онези напушени безработници, които по цяло лято висят на коня зад опашката.
6
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тя политиката за това е нужна на разбойниците, да се прикриват.