Стоичков в европарламента: Защо ни делите? Не сме държава втора и трета ръка!

Легендата говори пред журналисти в Брюксел
Обновена: 11 апр 2024 10:20 | 11 апр 2024 09:01, Петър Бойчев
166
Стоичков в европарламента: Защо ни делите? Не сме държава втора и трета ръка!
Снимка БГНЕС

След мощната си рекламна кампания Христо Стоичков се прояви и като политик.

Легендата на световния футбол Христо Стоичков разби Карл Нехамер по повод упоритостта на Австрия и категоричното "не" на канцлера за пълноправното приемане на България в Шенген.

Носителят на "Златната топка" наруши дългото си мълчание по политически теми и разкритикува остро Нехамер пред журналисти в Брюксел по темата Шенген:

"Как да бъдеш доволен от това, че ти дават по въздух и по вода, а по суша не ти дават. Няма как да го разбера аз. Ако даденият господин, нали, Нехамер не знае, че по Дунава няма вода, ние ще му спомним. Ако не знае, че футболът се играе на терени, ще му пратя там един, не един, два гола. Защото във Виена вкарах два. И във Виена - това там ми е най-красивият гол, да види, че мога само по суша да вървя, иначе нямаше как да стигна до Виена, ако не беше по суша", отсече Стоичков пред медиите.

България беше приета в Шенгенското пространство и в "Air Schengen" на 31 март тази година с благословията на Австрия, но само по въздух и по вода, при това след голяма борба с Виена и въпреки няколкото доклада с отлични оценки за работа на граничните ни полицаи по опазване на външните сухопътни граници на Европейския съюз.

В емоционалната си реч от трибуната в Брюксел, в сърцето на Европа, на конференция по темата как ЕС съюз може да подкрепи развитието на спорта и да насърчава младите, Стоичков беше категоричен:

"Аз не знам кои са хората, които не ни искат. Аз винаги ще си защитавам държавата. Не сме втора или трета ръка. Искахте да сме в Шенген, всички да бъдем равни, не може ти да ме делиш мен по вода и по суша. Няма как да допусна, че ще имам Шенген по вода и по въздух, а по земя няма как да бъда. Как да стигна до Австрия по вода. Да му припомним на този господин, че футбола го играем по суша, а не по вода. Няма как всички в Европа да са "за", а един човек да каже "не", беше пределно ясен в речта си Камата.

"Аз винаги ще си защитавам държавата! Не сме втора или трета ръка! Да се научи австрийският вътрешен министър къде е България и какво е дала на света. Искаме да се чувстваме равнопоставени в голямото европейско семейство", натърти Христо Стоичков от трибуната в Европейския парламент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от Политика
Главчев назначи трима зам.-министри на финансите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Делят ни защото сме най-древната цивилизация - арийците и сме трън в очите на евреите, това първо. А също така, това ни прави трън в очите и на завистливи западноевропейски държави, които много им се иска те да са арийците, ама не би.
128
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Явно много хора в този форум смятат, че лицемерните французи, мазните италианци, пъновете от Германия и Австрия, развратните гейове от Холандия, Финландия и Швеция, *** *** от Испания и Португалия, са по- добри и стойностни хора от нас?!! Хаха. Еех това самочувствие! Всичко опира до пари! Еми ние не сме били крадци и робовладелци когато онези са тормозили целия свят!!!
127
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Мило му става на човек от свещенната простота на свиничков човек без първи клас
126
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
От коментарите личи колко зли хора живеят в БЪЛГАРИЯ! ПЛАКАЛ НА ПОГРЕБЕНИЕТО НА БАНДИТИ!ТЕЗИ МОМЧЕТА БЯХА МЛАДИ СПОРТИСТИ/нямаха късметада продължат като него да се състезават/ , НО НЯКОЙ ГИ НАПРАВИ'' БОРЧЕТА'' ПОСЛЕ БЯХА ИЗБИТИ И ПАРИТЕ ПРИБРАНИ!ИЦО СЕ СНИМА В РЕКЛАМА, всички световно известни участват в РЕКЛАМА, вие просто завиждате!АКО МОЖЕ ЗЛОБА И ЗАВИСТ ДА СЕ ПРЕОБРАЗУВАТ В ЕНЕРГИЯ, НЯМА НУЖДА ОТ АЕЦ,ВЕЦ,ТЕЦ ЩЕ ПРОИЗВЕЖДАМЕ ЗА ДВА КОНТИНЕНТА
125
2
 
0
 
! Отговори
Един преди 2 седмици
Естествено , че сме втора ръка държава и хора. Излезте навън само и се разходете из градовете и селата ни.
124
1
 
5
 
! Отговори
Евалла! преди 2 седмици
Голям!!!
123
2
 
6
 
! Отговори
Върл Левскар преди 2 седмици
Браво Христо !
122
8
 
9
 
! Отговори
Десен сектор преди 2 седмици
Рекламното лице на мутрите трябва да мълчи. Едно време рекламираше наркотрафикантите и рекетьорите от ВИС-2, сега рекламира хазартните босове (които са същите). Рева на погребението на убиеца и рекетьора Васил Илиев, който е почернил много семейства. Срам и позор е Христо Стоичков.
121
6
 
17
 
! Отговори
алонсо преди 2 седмици
не обима футбо и не познавам Стоичков но..като отидох в Мексико, питат от коя държава си, казваш България и те гледат тъпо,после един се сети и пита Стоичков, казваме дастанаха хората и ни прегърнахатова е Стоичков знаят го по цял свят нека да не го плюем
120
11
 
5
 
! Отговори
ЗА 124 преди 2 седмици
До АнонименЗАЩОТО МУТРИТЕ СА ПЛАТИЛИ НА СТОИЧКОВ ДА ИДЕ ДА ГОВОРИ ГЛУПОСТИ, ЗАЩОТО НИКОЙ НОРМАЛЕН ЧОВЕК НЯМА ДА ОТИДЕ ДА ГОВОРИ ТАКИВА ГЛУПОСТИ
119
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Браво Ице! А Андрей Слабаков само взема пари в ЕП и нищо не направи за България
118
6
 
13
 
! Отговори
Тоз пък! преди 2 седмици
Да не сме втора и трета ръка държава, най сме пета ама колония! Ай сик....!
117
3
 
25
 
! Отговори
иванова преди 2 седмици
най-после един българин за изкаже мнение в полза на държавата ни! може да няма дар слово като политик раболепен или мазен учен, но от всички "пътуващи" до Брюксел изрази мнение в полза на нашите интереси!
116
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И защо трябва да иде Стоичков, за да го каже?! Нямаме ли политици, които да ни защитава интересите?! С какво държави, които са били колонизатори и трябва да се срамуват от това - Великобритания, Франция и Испания, са по-добри от нас? С нищо!
115
9
 
6
 
! Отговори
а защо преди 2 седмици
вие не започнете да работите като в държавите първа ръка,защо не почнете да плащате сметки и данъци като тях,къде в тези държави имат имотите и несметните богатства на българина,ама сте нагли,нагли,та знае ли се
114
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
може да всякакъв но поне има топкии да им го каже а Денковци и Гаргамели им се кланяха мълчаливо
113
10
 
7
 
! Отговори
СТРАНЖДАТА преди 2 седмици
Изказвал се е под съпровода сръбска музика на цеца величкович. За по-осезателене ефект.
112
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ЕВРОПЕЙЦИТЕ МНОГО ОБИЧАТ ДА ИМ ПРАЩАТ БАЛКАНСКИ МАЙМУНИ ДА КРЯСКАТА И ДА ГИ ЗАБАВЛЯВАТ. ТАКА СЕ ПОТВЪРЖДАВА ТЕОРИЯТА ЧЕ НА БАЛКАНИТЕ СА МАЙМУНИ.
111
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ицето е *** та дрънка и съвсем нормално е любимец на русофилията. Вече и за президент искат да го издигат! От друга страна се вижда, че интелектуалното равнище на герберастията, които пратиха Стоичков казинара в Брюксел, и русофилията е на едно ниво.
110
11
 
9
 
! Отговори
УжасТ преди 2 седмици
Колко тъпотии е надрънкало това човече ... А дори със затворена уста не изглежда много умен , защо си я отваря ...