Стоичков в европарламента: Защо ни делите? Не сме държава втора и трета ръка!

Легендата говори пред журналисти в Брюксел
Обновена: 11 апр 2024 10:20 | 11 апр 2024 09:01, Петър Бойчев
166
Стоичков в европарламента: Защо ни делите? Не сме държава втора и трета ръка!
Снимка БГНЕС

След мощната си рекламна кампания Христо Стоичков се прояви и като политик.

Легендата на световния футбол Христо Стоичков разби Карл Нехамер по повод упоритостта на Австрия и категоричното "не" на канцлера за пълноправното приемане на България в Шенген.

Носителят на "Златната топка" наруши дългото си мълчание по политически теми и разкритикува остро Нехамер пред журналисти в Брюксел по темата Шенген:

"Как да бъдеш доволен от това, че ти дават по въздух и по вода, а по суша не ти дават. Няма как да го разбера аз. Ако даденият господин, нали, Нехамер не знае, че по Дунава няма вода, ние ще му спомним. Ако не знае, че футболът се играе на терени, ще му пратя там един, не един, два гола. Защото във Виена вкарах два. И във Виена - това там ми е най-красивият гол, да види, че мога само по суша да вървя, иначе нямаше как да стигна до Виена, ако не беше по суша", отсече Стоичков пред медиите.

България беше приета в Шенгенското пространство и в "Air Schengen" на 31 март тази година с благословията на Австрия, но само по въздух и по вода, при това след голяма борба с Виена и въпреки няколкото доклада с отлични оценки за работа на граничните ни полицаи по опазване на външните сухопътни граници на Европейския съюз.

В емоционалната си реч от трибуната в Брюксел, в сърцето на Европа, на конференция по темата как ЕС съюз може да подкрепи развитието на спорта и да насърчава младите, Стоичков беше категоричен:

"Аз не знам кои са хората, които не ни искат. Аз винаги ще си защитавам държавата. Не сме втора или трета ръка. Искахте да сме в Шенген, всички да бъдем равни, не може ти да ме делиш мен по вода и по суша. Няма как да допусна, че ще имам Шенген по вода и по въздух, а по земя няма как да бъда. Как да стигна до Австрия по вода. Да му припомним на този господин, че футбола го играем по суша, а не по вода. Няма как всички в Европа да са "за", а един човек да каже "не", беше пределно ясен в речта си Камата.

"Аз винаги ще си защитавам държавата! Не сме втора или трета ръка! Да се научи австрийският вътрешен министър къде е България и какво е дала на света. Искаме да се чувстваме равнопоставени в голямото европейско семейство", натърти Христо Стоичков от трибуната в Европейския парламент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не защитава България а т нар червен бизнес на ДС.Те губят милиони, милиарди и искат сухоземен Шенген.Обикновения българин му е все тая.Стоичков е мутра от времето на ЦСКА.Ходи на погребението на Васил Илиев и рева.Мутра.
66
5
 
4
 
! Отговори
ИЦО Е БЪЛГАРИН...!! преди 1 месец
КОПЕЙКИТЕ НЕ СА...!!
65
8
 
11
 
! Отговори
Мария преди 1 месец
Спрете да плюете по Стоичков. Той се е доказал и е от малкото богати хора в България с доказани доходи. Преди години в Кайро ,на пирамидите , малки деца продаваха сувенири и ме попитаха откъде съм. Когато казах от България те в един глас извикаха името на Христо Стоичков. Същото се повтаряше и другаде. Не се боричка за власт във футбола. Винаги когато е имал възможност е доказвал, че обича България.
64
1
 
5
 
! Отговори
Стоичков, 1997 г преди 1 месец
"Руснаците ни "освободиха" от фашизма, а ние ги "освободихме" от световното." Огромен!
63
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То хубаво, но така казано звучи глуповато. Дано преводачите да са успели да вкарат повече смисъл и логика в думите му
62
5
 
5
 
! Отговори
Браво, Ицо..! преди 1 месец
Ицо си е демократ. Една дума не съм го чул да каже в подкрепа на Путин и убийствата на християни...
61
4
 
10
 
! Отговори
До 58 преди 1 месец
Много бързо забравяш Българино!!! Ицо е човека,който каза: "каталуния е моята родина.България нищо не ми е дала!" Сега като видя че в България има много балъци е се вадят пари и се обърна 180 градуса!
60
2
 
6
 
! Отговори
Бидон с деменция преди 1 месец
стоичков се чуди къде да се скрие за да не го хванат да свърши някаква работа
59
5
 
9
 
! Отговори
чичи преди 1 месец
този *** не спря да рекламира най-големият бич за обществото - хазартасега седнал да обеснявагнус!
58
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кюрда е абсолютен антибългарин, известен с отричанията на родината си и то на няколко пъти, футболистът с най-просташко държание и гнусни псувни на терена, умен колкото цяло стадо тапири. В тая реч едно изречения нямаше правилно, там хората не мож го разберат какви ги дрънка. Да не говорим, че просто си прави реклама, за да изкрънка поредно договорче за реклама я за някоя загробваща хазартаджийска компания, я за бърз кредит. В мишата дупка и да се маха!
57
0
 
7
 
! Отговори
ТУКА Е ТАКА: преди 1 месец
.....С ПРОСТОТИЯ --- ПАЛАТИ СЕ ПРАВЯТ....ХАХАХАААА....МНОГО Е "ПРЕСТИЖНО" И НАРОДНЯШКО....!!!!
56
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя е по-простоват и от Бойко. Като нищо ще го набутат за премиер след време.
55
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стоичков е повече българин от всички дето го плюят накуп. Трябват повече хора, които да говорят директно и без заобикалки. Българските политици са свикнали да се умилкват - или пред Вашингтон и Брюксел, или пред Москва. Нито на Русия, нито на САЩ им пука за нас. И не са длъжни да ни дундуркат като малки деца, при положение, че сме народ с държава на почти две хиляди години (165 г. сл. Хр, според "Именника")
54
4
 
11
 
! Отговори
Болните неолиберали преди 1 месец
Нападат със светкавична скорост, всеки който дръзне да защити името на България. Неолиберали, махайте се! Заминавайте назапад, можем и без вас, и3poди гadни!!!!!!
53
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кюрда е прав.
52
4
 
7
 
! Отговори
К9 преди 1 месец
Да си представим следната ситуация - Искам да отида в Румъния. Тръгвам по Дунав мост,което де факто е по суша и трябва да мина граничен контрол както си му е реда с цялата бюрокрация и усложнения ,произтичащи от това. Ако обаче имам лодка и преплувам реката,граничен контрол няма,щото съм по вода. Тоест, слизам си на брега и си продължавам необезпокояван.Ицата може и да не е много умен,но в случая е абсолютно прав!
51
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Радвам се, че си ползва популярността за нещо позитивно в за нас? Не ме разбирайте погрешно - искам човъкът да е добра, да синправи пари и да си живее живота, проато не ми харесват хазартните реклами :(
50
3
 
5
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 1 месец
ВСИЧКИ ПРОСТАЦИ СЕ БУТАТ У ПОЛИТИКАТА---ЗАЩОТО ТАМ СА ПАРИТЕ НА БЪЛГАРИЯ/// ...при простаците..//
49
1
 
3
 
! Отговори
До 48 преди 1 месец
А Матераци и Гатузо какви бяха? И нали точно в Италия гръмна скандала "Калчополи", който промени съвременния футбол???
48
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Народа се държи като за държава трета ръка.