Петков: Недооценихме статуквото, научихме си грешките

Конфликтите в Украйна, в Израел и атаките от хутите били свързани
14 апр 2024 19:26, Александър Попов
377
Петков: Недооценихме статуквото, научихме си грешките
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Конфликтът в Украйна, конфликът в Израел, Иран и хутите, които атакуват американски кораби е една обща ос на атака. Целта й е западните сили да бъдат максимално разсеяни. Така се отслабва възможността да има нормална развръзка на тези събития във всяка една от тези точки", смята съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков.

Изводът си направил след разговор в Давос с "един от високопоставените хора в Йемен", който му казал:

"Какви хути, дойдоха от руската паравоенна структура, направиха кемпове заедно с ирански оръжия, започнаха да стрелят по американските кораби използваха нашия персонал”.

Според него, снощният обстрел от Иран бил победа за Израел, защото всички ракети и дронове бяха уловени от израелската ПВО.

Съпредседателят на ПП призова да се провери случая с Живко Коцев.

„Кампаниите ни продължават да бъдат за едно и също нещо. Да имаме една нормална европейска държава с институции, които разследват всички "пачки", които са неправомерно дадени. Това което мен ме притесни е, че през фокуса върху пачките и кученцата се замаза огромен проблем - един главен прокурор можеше да отиде при един главен секретар и да му каже, че ако не си подаде оставката ще го разследват. Ще дадем гръб на всеки, който е жертва на бухалката на прокуратурата”, каза Петков пред Нова тв и така обясни подкрепата за бившия главен секретар на МВР.

Петков потърсил бившия вътрешен министър Бойко Рашков за разяснение на ситуацията. Рашков обяснил на Кирил Петков, че първият път, когато се видял с арестувания сега бивш шеф на Агенцията по рибарство и аквакултури Марин Димитров, то било по повод свидетелски показания. Димитров бил дал показания срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, обясни Петков.

Като свои грешки съпредседателят на ПП призна, че е недооценил статуквото. Той обясни, че са си научили уроците от последните 9 месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


377
Още по темата: Кирил Петков
Още от Политика
Нинова не вярва, че МВР може да проведе честни избори
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
345
0
 
0
 
! Отговори
До 346 преди 1 седмица
"Изгони 70 служители от руското посолство,отиде на крака при Зеленски в Киев,инициира ограничаването на президенските правомощия чрез конституцията,всичко това,Киро извърши в България.Държава чийто народ е обърнат все още с лице към Русия"_____Точно така, и Кирил трябва да се гордее с всичко, което е направил! Трагедията на БГ е в последното ти изречение.Защо гледате към Русия? - нация на окупатори и диктатори! Какво добро ви дава Русия?!
344
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Научил си,ама за сметка на българските данъкоплатци,които ти плащат заплатата!Стига с разни не научили се на нищо,но с големи гърла да лапат!Вашите заплати се увеличават на всеки три месеца,а за пенсионерите нямате по 100 лв.!Срам!Срам!Срам!!!Всеки провалил се депутат да няма право повече да участва в избори за народен представител!Има едни,стоят си под стряхата на Народното събрание,вземат си заплатите години наред!Какво правят тези за България?Преди да ги изберете,замислете се,дали!
343
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Киро трябва да се махне от ПП за да не се разпадне ПП
342
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ПП/ДБ въздигнаха България от пепелта!! Браво на Кирил и акад. Денков!
341
0
 
3
 
! Отговори
Лакомник преди 1 седмица
Плюскането на държавната софра е супер, а обикновените хорица чурките да си лапат!
340
1
 
5
 
! Отговори
Не бе момче преди 1 седмица
Просто твърде надценихте себе си !
339
0
 
5
 
! Отговори
карачанаков преди 1 седмица
Густо майна филибето как е голям кеф а да ти дойдат на крака клоуните от ПуПу Киро Лъжеца,Асен Крадеца,ДенКУХ Светеца и браво такова пляскане им спретнахте още малко да ги изкарате на бис
338
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Изгони 70 служители от руското посолство,отиде на крака при наркомана в Киев,инициира ограничаването на президенските правомощия чрез конституцията,всичко това,Киро извърши в България.Държава чийто народ е обърнат все още с лице към Русия.Резултат от идиотските действия на субекта.ГЕРБ-80,ПП-ДБ-40,Възраждане-40,ДПС-40,цифрите са брой депутати в 50 тия парламент,ако изборите са утре.Народа гледа,вижда и наказва тези които вървят срещу него.
337
0
 
6
 
! Отговори
t666 преди 1 седмица
Айде стига сте се учили на наш гръб ! Нямаме по 3 живота да ви чакаме, а и каквито сте слабоумни - май и 3 няма да ни стигнат. Така че - марш у лево и да ви няма !
336
0
 
3
 
! Отговори
ПЕНКО преди 1 седмица
А ИСТИНАТА Е : ЦРУ ПРИВИКА ДЖЕНДЪРЪЛ РУМЕН РАДЕВ И МУ НАРЕДИ : "ТЕЗИ СА ДВАТА НИ АДЖЕНТИ /НЕДОКАТИ -АМА НЕЙСЕ / , КОИТО ТРЯБВА ДА УРЕДИШ НА ВРЪХ ВЛАСТТА --А ТОВА СА НАШ КОНТРОЛЕР СТ.АДЖЕНТ *** Б. И ОТ МОСАД ЛАУРЕЛ - ДЕЙСТВАЙ !!!! ИИИ - НАШИЯТ ПИЛЬОТ СЕ ИЗПИКЛИРА !??!??!?????!!!!!!
335
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Има вид на ....
334
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Бензиностанция с ракети.
333
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Едно правилно изречение не може да свърже.
332
0
 
8
 
! Отговори
Пешо преди 1 седмица
Недооценихте лакомията си.
331
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Самият той е една голема грешка.
330
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кирчо и другите във фалшивата им партия не са луди , те са нахални пресметливи лъжци ! Затова не ги оправдавам , те са за затвора!
329
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До всички изключително ментално обременени българи - време е да се осъзнаете, че ви управлява една шайка с много лица, някои от които са ГЕРБ, ДПС, ИТН, Възраждане. Това са политическите креатури на шайката за замазване на очите на електората и за отнемане на гласове от основните конкуренти - демократичните сили, които искат да измъкнат България от ноктите на тази шайка. Шайката разполага с огромен финансов ресурс, осигурен от корупция, контрабанда и наркотрафик, купила си е медии и хора.
328
0
 
10
 
! Отговори
куку преди 1 седмица
Като гледам за двадесет години в училище какво е научил .Общо взето *** работа
327
2
 
7
 
! Отговори
Кирцата преди 1 седмица
Значи искам да ви разкажа и на вас да знаете. На мен ми го каза шофьорът на колата, която ме возеше до летището. После в самолета до мен седеше един много интересен човек, на който като му разказах ми каза, че не съм разбрал съвсем и ми го обясни нещата доста ясно. Значи става въпрос за това, че Путин е виновен за всичко. Доста хора вече ми го потвърждават това.
326
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ще се радвам "Продължаваме промяната" да не получи 4% и да изчезне от политиката