Йотова не е изненадана от кризите в служебния парламент

Това е естествен резултат от новите текстове в Конституцията
Обновена: 16 апр 2024 11:36 | 16 апр 2024 11:31, Инна Ангелова
16
Йотова не е изненадана от кризите в служебния парламент
Снимка: БГНЕС

Вицепрезидентът Илияна Йотова каза пред журналисти, че е очаквала да има кризи в служебния кабинет, но не толкова бързо. “Това е естествен резултат от новите текстове в Конституцията, които всеки път ще произвеждат нови и нови кризи”.

„Служебните кабинети на Румен Радев връщаха стабилността в страната”, допълни вицепрезидентът.

„Този кабинет има огромен недостатък – не се знае кой носи отговорността за него”, коментира вицепрезидентът.
Илияна Йотова каза, че предложението за смяна на външния министър и мотивите, за нея са били изненада.

„Мотивите, които бяха представени, за един министър на ден и половина, не ми звучи сериозно”, каза Йотова. Тя допълни, че Димитров е много инициативен човек, със сериозни позиции. Президентът Радев ще реши дали да утвърди рокадата, подчерта тя.

Според Йотова ситуацията в момента е много сложна и отговорността е пред всички български граждани. До момента служебният кабинет не е издържал изпита.

Необходимо е министър-председателят Димитър Главчев да даде подробна и задълбочена пресконференция, за да отговори на всички въпроси.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от Избори 2024
"Синя България" с амбиции за парламента
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да ядете дружно на Буци дъртите аша.ци- ще гласуваме пак за ГЕРБ!
13
2
 
2
 
! Отговори
До 11 преди 1 седмица
Радев, ако иска да бъде запомнен, като един истински президент, който беше избран с достатъчно мнозинство пряко от българите може спокойно да не издаде указ за Митов! Нищо и никой не може да го задължи да го направи!
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Боко и Главчев станаха за смях с подлизурството си. Президентът не трябва да се нарежда до тях дори с формална подкрепа. Защото, нали, само избори ще правят Боко и Главчев. Външен не им трябва даже.
11
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тази червена къделя къде се обажда? Радев сам каза, че от него вече нищо не зависи и че Главчев си носи отговорността за служебния кабинет!
10
0
 
0
 
! Отговори
Адолфо преди 1 седмица
Емиграция !България следва да се използва само като площадка за пътуване до Гърция лятото.Няма минало, няма настояще, няма бъдеще. У Бгстан всеки може да прави каквото си поиска, стига да е достатъчно нагъл и да си е платил на местния феодал.Черта !
9
0
 
2
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 седмица
Ама верно много неграмотници има в територията! И от кога парламента стана служебен? Вероятно писача е повлиян от великата поправка на антиюриста Иванов, че щом имаме парламент работещ по време на избори, то значи той е служебен, също като служебния кабинет. Ех, колко простота има по тази наша земя...
8
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 1 седмица
До Анонимен Ти тоя "заробващ" договор чел ли си го? Или една жена каза? Много компетентни се извъдихте, а тази държава затъва все повече.
7
2
 
3
 
! Отговори
Обективен преди 1 седмица
и защо да е криза?Досега като, че да сме цъфтели при назначаваните от президента кабинети ? А, сетих се, щом нямаме думата, значи е лошо!По-тъпо гнусно от комуниста не се е раждало !
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да не би да съм изпуснала някоя и друга промяна? Откога имаме служебен парламент?
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ако радев беше понесъл отговорност заедно с гълъба му, заради заробващия 13 годишен договор с боташ, да си помисля, че конституционните промени са грешка, но те не понесоха отговорност и не заслужават да имат предишните си права!
4
1
 
5
 
! Отговори
РОДОПА и на суджук преди 1 седмица
Грухти ли грухти мис пиги ! Няма какво да плюска , отрязаха ги от фуража , кастрираха нереза , сложиха ги в дъното на кочинката и вече навсяде и се привиждат кризи.
3
0
 
6
 
! Отговори
Аз пък преди 1 седмица
като човек, не съм изненадан от неграмотността на журналиста, сложил това заглавие, и то в деня на конституцията. За първи път, о чудо, имаме служебен парламент.
2
1
 
6
 
! Отговори
123 преди 1 седмица
Така е Йотова, решението е единствено в ръцете на Радев!Нека да е ясно едно, няма правна нормa, която да задължи президента да приеме новия външен министър. Ако той има смелостта и каже НЕ, значи Митов не става външен, Радев не издава указ за новото назначение и толкоз. Тук думата е единствено на Радев, колкото и да са му орязани правомощията!
1
3
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 1 седмица
никои не е изненадан аз съм изненадана от тържествата които организирате завнука си