Тагарев обичаше да приказва без връзка с разума

Каракачанов: Купихме "Страйкър"-ите три пъти по-скъпо
16 апр 2024 12:53, Инна Ангелова
34
Тагарев обичаше да приказва без връзка с разума
Снимка: БГНЕС

Така наречената “сглобка” между ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС кадрува както си иска като си прави параван с евроатлантически лозунги, каза пред БНТ бившият министър на отбраната Красимир Каракачанов и допълни, че тези хора имат нужда от правителство, което да изпълнява партийните им задачи.

Каракачанов каза още, че промените в Конституцията и прехвалената реформа в съдебната власт са на парче. “Назначават си служебно правителство, сменят си министри, това си е партийно правителство. ГЕРБ и ДПС, които управляват в комбина, на тях им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват”.

Председателят на ВМРО разкритикува неизгодни, по думите му, сделки, които бившият военен министър Тодор Тагарев е сключил. "Министър Тагарев обичаше повече да приказва и то неща, които не се харесват на обществото и то неща, които въобще нямат връзка със здравия разум и с логичната политика. Най-вече с неговите лозунги по отношение на войната в Украйна, едни крайни позиции”.

“Премиерът Денков се изказваше от типа ние можем и да страдаме и да понесем щети, но важното е Украйна да победи. Това дразни хората. Хората си представят българските министри и депутати като хора, които трябва да се грижат за българския интерес, а не за интереса на трети държави. Имаше доста спорни въпроси по времето на Тагарев за модернизацията и превъоръжаването. Сделката с т.нар. бронирани машини "Страйкър Драгон", които бяха едни стари машини и ние закупихме на минимум два пъти, а бих казал и три пъти по-високи цени. Стари, спрени от производство, машини, които нито можем да поддържаме в България, нито да ги снабдяваме с боеприпаси. Сделката беше сключена по времето на министър Тагарев за 2,5 млрд. лева”.

“По мое време по-модерни машини със защита ниво 4, противоминна защита и т.н. бяха 1,7 млрд. лв. Тагарев похарчи тази огромна сума, вместо да ги инвестираме тези 2 млрд. в изграждане на мощности в България, с които сами да си произвеждаме техника. Както Полша, Унгария и Украйна правеха точно това. Със сделката с 3D радарите се набутахме с 400 млн. лева. Екипът на министър Тагарев дори не се опита да намали цената", каза още Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: НСтагаревсглобка
Още от Политика
Финансите на партиите: ГЕРБ най-богата, БСП затънала в дългове
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
АГЕНТ ИВАН преди 1 седмица
Завижда,че неговата комисионна е била по-малка.Ами твоите американски самолети-купихте ги само за да може ББ да отиде в САЩ и да седне до камината.колко пари профука,че още не е готово летището в Граф Игнатиево?Понеже вече не е във властта и сланинката му взе да се топи.Доносник,предател и ***!
29
0
 
5
 
! Отговори
Знае ли човек преди 1 седмица
До Повръща ми се Чии доносник трябва да е, за са ОК нещата? Американски, британски или турски? Чиито и да е, все обслужва чужди интереси в наша вреда, защото ние плащаме сметката. Важното е, че не работи за България. В парламента каза, че не е взел и една гривна от Украйна. За долари и евро, не каза и дума. Лично за мен, този човек трябва да бъде разследван, сметките му запорирани и проверени, всичките му комуникации - проследени.
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Най-после се съгласих с Каракачанов. Куха глава е Тъпаренкович, ама то имаше кой да мисли вместо него. Важното е, че е изпълнителен. Не заради идеали, де.
27
2
 
2
 
! Отговори
Хмм преди 1 седмица
Ако имаше някаква връзка с реалността, щеше да знаеш, че имаме тези мощности и дори изнасяме бронирани машини от ново поколение за други държави, членки на НАТО. Все едно, че си се събудил от кома, казваш някаква глупост и пак ще заспиш за четири години. Да, машините са стари, поръчката им е престъпление по чл.103 от наказателният кодекс и е грубо нарушение на националната сигурност. Но, цялото това нещо, ти го проспа, или се беше заврял в някаква дупка на топличко.
26
7
 
3
 
! Отговори
Повръща ми се преди 1 седмица
Поне не беше доносник от ДС и кремълски предател.
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това да приказваш неща, които нямат връзка с реалността, е характерна черта за част от професорите. Очевидно Тагарев не прави изключение. Преди няколко месеци сподели, че ако не остане министър на отбраната, ще се върне към научната си дейност. С БАН,по-конкретно с ИТКР, е свършил преди 26 години.Как през 2014 г. е станал професор е интересно, защото научните сътрудници след 5-годишно прекъсване на работата губят научната си степен.Не вярвам роботиката 26 години да стои на място и чака Тагарев.
24
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това прасе защо не е в затвора, нали този търбих сключи договорите за самолетите, които още чакаме, много ме е яд на тази торба с фе.ка.лии
23
3
 
3
 
! Отговори
Пак ли преди 1 седмица
Торбичката Billa?
22
2
 
2
 
! Отговори
Агент Иван преди 1 седмица
Да каже какво стана с Ф-16?
21
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
КараКАЧАНОВ, канче дървено! Не разбираш ли че е трябвало да се купят едни остарели и не работещи техники на луди цени за да се отчислят официално едни български пари в полза на победата на Украйна???? Е за това укрите в БГ плащат безлимитно с телефоните си в магазините. Как по друг начин да ти кажат "дай едни милиони че да ги дадем за контраофанзивата????"
20
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Той не е купувал самолети. Щеше да ги прави тук. От малко дъски и малко пирони- хоп! самолет! български! дървен!
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И ти не си по назад дето купи самалети на салфетки
18
1
 
7
 
! Отговори
Кико преди 1 седмица
Този май забрави на какви пари купува самолети!!!!!!!!!!!!
17
5
 
4
 
! Отговори
БГА преди 1 седмица
Дундьо пак се изказа . Явно не е в кюпа и няма да намаже от пирожките
16
1
 
18
 
! Отговори
мак преди 1 седмица
Всеки говори срещу всеки. Тоз купи картинки на самолети за милиарди, за да се "грижи" за бг интереси. И на бас, че който и да е на власт, включително и шкем.бо, щеше да работи за украйна по-всеотдайно отколкото за България, от страх да не го погнат от ес и да обвинят, че подкрепя путин. Като нищо не зависи от теб, нямаш отговорности и можеш само да грачиш.
15
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
МАГАРЕВ ПУКНАЛ ЛИ Е, ЧЕ ДА ДАМ БАНКЕТ???...
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ама мълча, нали? Мълча, защото бяха в коалиция с ГЕРБ и те беше страх, че ако някога ви се случи, д аминете 4%, няма да ви вземат ...
13
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ти бъди благодарен че не сме ги купили на 6 пъти по висока цена....щото Украйна трябва да победи ей!!!
12
3
 
13
 
! Отговори
аха преди 1 седмица
А така, Красимире! Напопържай ги тия *** ври. Не че ще помогне нещо, но поне да ти олекне. А Тагаренко има да отговаря за много неща. И той, и другите "евроатлантици". Надявам се, че ще доживея да гледам.
11
4
 
31
 
! Отговори
така е преди 1 седмица
Тагарев е ясен, той и затова беше сложен там от Посолството. Да изпълнява нарежданията на Посолството и да дава всичко на Украйна. Но ако бяхме нормална държава, сега Тагаренко щеше да е клиент на прокуратурата, но не.