Борисов: Говорихме си как ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС ще са блок 10 години

Парламентът носи отговорност за служебния кабинет, обяви той
Обновена: 17 апр 2024 10:17 | 17 апр 2024 10:17, Инна Ангелова
330
Борисов: Говорихме си как ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС ще са блок 10 години
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза пред журналисти, че философията на Конституцията е била направена така, че ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС да носят отговорност. “Нека бъдат любезни колегите, да не се махат толкова лесно и да казват, че нямат отговорност към това, което сътворихме.“

„Когато гласувахме Конституцията, си говорехме как ще сме един блок за следващите 10 години - ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС“. „В първите дни на Конституцията бях там, когато за правосъден министър Пеевски предложи Христо Иванов. Той отказа и Пеевски предложи Славов, какви са аргументите - не знам. Оттам нататък сътворихме това, което приехме“, посочи Борисов.

Борисов допълни, че за това правителство отговорност носи парламентът. ГЕРБ носи отговорност за министерството на отбраната, защото Запрянов е техен кадър. “За всичко друго не носим отговорност”, допълни политикът.

„Съвестта ми е чиста, ако назначат Даниел Митов, ще кажа ГЕРБ носят отговорност за външната политика“, заяви бившият премиер. За Кирил Вътев Борисов каза, че има добри отношения с него.

На 15 април служебният премиер Димитър Главчев предложи Стефан Димитров да бъде освободен от поста външен министър. В предложението до президента Румен Радев той предложи поста да заеме Даниел Митов.
Като мотиви за персоналната промяна министър-председателят посочва необходимостта от навременна и отговорна координация и комуникация между членовете на кабинета, от една страна, както и със съюзниците и партньорите, от друга.

А вчера стана ясно, че Главчев предлага още една персонална смяна в състава на служебния кабинет - Кирил Вътев да бъде освободен от поста министър на земеделието и храните и длъжността да заеме Георги Тахов. В предложението си до президента Румен Радев служебният премиер посочва като мотиви за смяната несправяне със служебните задължения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от Общество
Пеевски: Не можем да стоим без външен министър, Радев да подпише
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
261
0
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 седмица
А Посолството информирано ли е,или нашите лakeи са проявили самоинициатива?
260
0
 
4
 
! Отговори
Натали Трифонова преди 1 седмица
Колкото и каквото и да " си говорите" , ти, Боко, и твоите сътрапезници уверено пътувате към небитието ! Много скоро , след още едни извънредни избори ( на есен ) , ще се броите на пръстите на едната ръка в Парламента и ще можете да " си говорите, да се щипете, да се гушкате ...) колкото си искате, защото няма да сте нужни никому !
259
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Борисов първо да погледне себе си вместо да се прави на фазан. Да намали изявленията си и преди да ги прави да обмисля какво и как ще говори. Да си смени държанието на вожд, който непрекъснато ругае, отблъсква хората от електората си. И да не ни плаши с Русия, тя отдавна ни смята за неприятелска държава. Съюзяването му с Пеевски хептен го главозамая. Единият милиционер с милиционерско поведение, другият с диплома от ЮЗУ такова надменно държание имаха и такива поразии направиха, че да ги е срам.
258
0
 
7
 
! Отговори
ЦИРК ЛОЙКО преди 1 седмица
ПРОДЪЛЖАВА ДА ИЗНАСЯ ПРЕДСТАВЛЕНИЯ С ПЪЛНА СИЛА....АМА ПРЕД ПРАЗНИ САЛОНИ !!!
257
0
 
6
 
! Отговори
Избирател преди 1 седмица
Тоя пън кога ще плаща за разсипията на държавата и обедняването ни ????? Кога ???
256
0
 
6
 
! Отговори
Далай Лама преди 1 седмица
Банкянският дебелоСерец пак се размечта. Българинът така и не разбра кого да сложи да го управлява. Посредствен управленец - посредствена държава ! Дори България е долнокачествена държава. Поне така ни възприемат в света заради именно гореспоменатия деБелоСерец.
255
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Майко, Буки измамата иска още 10 години да управлява. Тоя по-лош от османското поробителство
254
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нали за това са изборите - да ви изринем. Лошото, че и другите са зле и избираме разни нови шарлатани.
253
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
национален пре да тел за въ жето -- ста дото напира да гласува пак за раз бой ниче ската му бан да -- 500 го ди ни са му малко.
252
0
 
16
 
! Отговори
Реалист преди 1 седмица
Баце,искаш да караш до 80г.в НС ли,е не си ли вече за пенсия в къщи?
251
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Борисов сам си говори и сам си вярва. Ще му се още 10 г. да краде!
250
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В страна Тиквония ,Тиквончо и Шиши командват под зоркия поглед на Доган паша.След изборите пак същия филм ще гледаме.Нормалните хора не ходят да гласуват защото няма за кой и това е пагубно за България
249
8
 
4
 
! Отговори
Асен преди 1 седмица
Но Христо Иванов разтури седянката, понеже е много лаком
248
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Е6аси якото - гласуваш за про100то, ококорения и лодкарая и получаваш бибитко, свинко и сарайко.
247
0
 
13
 
! Отговори
сиромах преди 1 седмица
Не сте си говорили,а сте се уговаряли как да крадете повече без да ви хванат!Всички сте едни безсрамни,алчни ,гладни и ако имате възможност ще глътнете цялата държава!Що за наглост,вие нямате страх ни от Бога ,нито страх от народа!Трябва да бъдете изметени,овъргаляни в катран и перушина и прекарани през всички градове и села да ви види простолюдието какво очаква всеки крадец!
246
0
 
13
 
! Отговори
Самарин преди 1 седмица
Най благоприятното за милиардера е:Пенсия,Банкя и забрана да си вре гагата в управленските работи на държавата.Тича като отвързан из страната ни,да хули,да интригантства и да се среща с брокерите за предстоящите избори.
245
2
 
18
 
! Отговори
Негър Скиор преди 1 седмица
Тикво...........На дузпата си........R.I.P.
244
1
 
15
 
! Отговори
akudдфгх преди 1 седмица
докато си говорихте дпс ти отнеха депутатите от герб, фактически сега всички гербаджии работили по министерствата с дпс(обръчите от фирми) сега целуват ........ ахмет и козируват по негова воля
243
1
 
8
 
! Отговори
МИСЛЯ СИ преди 1 седмица
АКО НЕ Е БИЛ СТАЛИН С ЖЕЛЯЗНАТА ДЕСНИЦА, КОЛКО ЩЕШЕ ДА ИЗКАРА СССР
242
1
 
21
 
! Отговори
Жан Вид преди 1 седмица
Партията на чиновниците трудно се изчегъртва