Кой е шефът на Димитър Главчев? Борисов и Пеевски са тандем

Според експерти този служебен кабинет ще се задържи дълго
Обновена: 17 апр 2024 11:57 | 17 апр 2024 11:33, Инна Ангелова
25
Кой е шефът на Димитър Главчев? Борисов и Пеевски са тандем
Снимка: БГНЕС

Бойко Борисов и Делян Пеевски са тандем. Те действат заедно и доминират в по-ниските кадрови назначения. За Даниел Митов - той е предложение на Борисов. Той е бил дори кандидат за премиер на ГЕРБ. Това каза в ефира на bTV политологът и изборен експерт проф. Светослав Малинов.

След като му зададоха въпрос “Кой е шефът на Димитър Главчев?”, Малинов отговори, че трябва да се приключи с идеята, че това е служебен кабинет, който е оглавяван от независим от ГЕРБ човек. “Това е кабинет, доминиран от ГЕРБ и ДПС, и Главчев очевидно приключи дори някаква кратка кариера на независим премиер. Този служебен кабинет може да остане доста по-дълго, отколкото в момента изглежда", коментира проф. Малинов.

„Изведнъж се оказа, че гуверньорът на БНБ не може да бъде премиер, защото Световната банка каза така. Ами да бяха питали преди това! Не питаха и записаха глупост в Конституцията – някой, който не може“, посочи проф. Михаил Константинов.

Константинов също е изнендан, че в рамките на седем дни се смениха двама служебни министри. ”То стана възможно, защото в момента не се знае кой отговаря. Преди това беше президентът - добър, лош, отговорността беше негова. Не може двойна, размита отговорност. Тя винаги трябва да е лична - и политическа, и морална. Трябваше ясно да се каже кой носи отговорност - служебният ли премиер, президентът ли, действащото ли Народно събрание. Това не беше казано и сега те могат да си прехвърлят отговорността", заяви още проф. Михаил Константинов.

Според него промените в Конституцията ще паднат пред Конституционния съд. "Това правителство не може да води политики - с оглед на неговите вече ограничения", посочи проф. Малинов.

Константинов допълни, че има заявка външното министерство да отиде в ръцете на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от Общество
Обрат: Шефът на здравната каса оттеглил оставката си от парламента
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 1 седмица
едно и също всеки час стана много досадно вече всички разбрахме че кабинетът е наборисов и тои носи цялата отговорност дпс му гледат само сеира и го подкрепятдокато се провали тотално няма да гласувам отиваме на нови избори есента
20
0
 
7
 
! Отговори
Мнение преди 1 седмица
Този има физиономия на дърт комунист. Чете си речите като първолак. Докога такива необразовани селяяяци ще ни управляват?!
19
0
 
6
 
! Отговори
Г557дт преди 1 седмица
Главчев е пудела на Борисов. Борисжв се подчинява на Пеевски.
18
0
 
13
 
! Отговори
Реалист преди 1 седмица
А бе Главчо, ако имаш и капчица достойнство бягай бързо от този капан. Стана за т...ашак!
17
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Каква "интелигентна"физиономия.Божеее,слез и си прибери вересиите.И питате кой му е шеф?Как кой?ТОЙ!
16
0
 
14
 
! Отговори
Ужас преди 1 седмица
Този не можеше да чете ,сричаше при стъпване в длъжност,всички калинки на ГЕРБ са такива,важното е да слушат и изпълняват.
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
След орязаните права на Президентската институция , сега да му мисли НС /Парламента/ , особено , за временните правителства !
14
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
За Пеевски не знам,но 100% съм сигурен,че индивида от Банкя му е шефа,помним Главчев,като председател на народното събрание.
13
5
 
14
 
! Отговори
Алекс преди 1 седмица
Бездарни,много бездарни Шарлатани.Забъркаха невероятно политическо тресавище.Осигуриха служебно правителство на ГЕРБ и направиха ББ премиер в сянка.Сега Бойко няма зор да прави коалиция и редовно правителство след изборите.Има си служебно.
12
0
 
18
 
! Отговори
123 преди 1 седмица
Главчев беше посочен от Борисов и това е ясно и за кучетата от село. Той нареди и на Желязков да не приема поста, а шефа на Сметната палата се оказа единствения приел поста. Колкото до промените в Конституцията, то за момента се наблюдава нещо наистина странно от страна на КС, който следваше да се произнесе относно оспорваните текстове още преди за имаме служебен кабинет. Необяснимо е защо КС седи, мълчи и само гледа сеир, които произтича от "поправките".
11
9
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 1 седмица
на 9 юни отиваме за гъби и коприва ще гласуват само платените
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Смешна и жалка пародия на държава! Тъжното е, че живеем в нея...
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ГЕРБ-ДПС бъдещето на България. Честито, но и бъдещето на вашите деца!
8
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Когато народа не иска да гласува се получава така че неграмотни *** и турци определят кой ще управлява а този служебния премиер ако има някакво достойнство би си подал оставката защото преди няколко дни каза че няма да позволи на никой да му се меси в работата
7
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Докато Борисов и Пеевски са в политиката, а не в затвора, където им е мястото, ПРОМЯНА НЯМА ДА ИМА и България ще продължи да копае дъното, на което е от 15 години.
6
0
 
22
 
! Отговори
12 години преди 1 седмица
Управляваше Пеевски,а Борисов беше само неговия брокер.
5
0
 
13
 
! Отговори
новина преди 1 седмица
Значи Главчев са сменили с Гавчев?!
4
0
 
27
 
! Отговори
Лелееееее, преди 1 седмица
Борисов и Пеевски са тандем от 20 години.Тия сега го разбраха.
3
7
 
8
 
! Отговори
БАНко преди 1 седмица
БОЖЕ , КАКВА КОНСТИТУЦИЯ СЪТВОРИХА ПАВЕТАТА ???!!!
2
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
стар разбойник е Главчев.