Главчев: Ако Радев не издаде указа за промените, ще понесе своята отговорност

Аз съм готов за диалог, каза премиерът
Обновена: 18 апр 2024 10:38 | 18 апр 2024 10:36, Петър Бойчев
204
Главчев: Ако Радев не издаде указа за промените, ще понесе своята отговорност
Снимка БГНЕС

"Президентът Радев трябва да издаде указ за смяна на предложените от мен министри, но съм готов на диалог. Ако не се съобрази с моите предложения, отговорността ще е негова". Това заяви служебният премиер Димитър Главчев.

"Отговорността за министрите, които предлагам, е изцяло моя. Ако някой има други виждания по въпроса, този, който осуети предложените от мен министри, ще понесе отговорност. Винаги съм бил в контакт с президента, комуникирали сме при нужда", подчерта той.

Още по темата
Президентът Румен Радев няма да подпише поне до петък указите за безпрецедентната смяна на двама служебни министри и даде ясен знак, че не приема предложението зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов да стане външен министър.

Държавният глава обаче остави отворена вратата за смяната на земеделския министър Кирил Вътев с Георги Тахов.

"В петък ще поканя г-н Главчев, за да обсъдим неговите предложения, които не могат да включват заместник-председатели на политически партии. Досега аз не съм назначавал такива в служебен кабинет“, посочи Радев пред журналисти в сряда.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от Образование
Една легенда се завръща: "Яйцето" в СУ живее нов живот
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
0
 
0
 
! Отговори
Деди преди 1 седмица
Абе, Главчо, Радев е на поста си още 3 години, а ти бе хубостнико - само два месеца. Е, Главчо, коя отговорност е по-важна за страната, та ти си на практика безотговорен за страната ни!
186
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
тоя се ляк преди години като председател на парламента се изежи на Нинова и на другия де го разжалвана
185
0
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 седмица
Това лице вдъхва ли ви доверие?На мен не.
184
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Главчев като току що избран служебен премиер, разочарова много хора и загуби тяхното доверие. Още от първите дни изпълнява нарежданията на Борисов, който публично го заплаши и застави да смени външния министър, за какви честни избори да говорим и/или да очакваме?
183
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Митьо Главата просто изпълнява повелята на посолствоТО.Онзи министър не бил вдигнал телефона веднага на някакъв посланик и затова е целия цирк.Пробват се да въртят интриги,за да може пак марионетките им,които са на странни гъби пак да са на власт и пробват да разцепят ГЕРБ.Самите ни политици от всички партии като цяло са зле,защото се връзват веднага на интригите от вън.Ако така продължават няма никога да имаме правителство или ако имаме ще е такова,което хората презират.
182
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не споменават кой е ръководителя. Ама не е Главтеч с лък и стрели като Горгю Миялеф,скрит в храсталаците дорде е чучнал връз цукалото по двойно голяма записвайки с клечка в пясъка номерата на черните коли с номер 8989 навъртащи се около имотите на АлПетров.Най лесно е за личната охрана да ликвидира охранявания. По онова време Главчев най серьозно с учебници по правителствена икономика се е готвил днес да се реализира в най положителни и реални багри като Премиер,а неда мяза наболен отчервенВятър
181
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тоя за какъв се взе. Всички виждаме на кого е кукла. При приемането на властта четеше от папка и сричаше като второкласник. Срам и позор е този за българския парламентаризъм. Денков, който говори преди него, не ползваше нищо освен ума си. Направете си сметка, братя българи, какви хора ни управляваха и какви се се готвят да ни управляват. С такива нищо добро не чака нас, нашите деца и бъдещето им.
180
0
 
3
 
! Отговори
Бизнесмен преди 1 седмица
Тези от министрите им от ден, та до пладне, не го познават приятеля РАДОСЛАВ. Той си е адаш на братовчеда, но и заместник нотариус на г-жа ЦВЕТЕЛИНА ГЕЧЕВА. Ами, изобщо енсъм виновен, че от кантората им са ми приятели.
179
0
 
12
 
! Отговори
Радослав преди 1 седмица
Главанака има един единствен проблем в случая: че президента не е герберокадъна при която просто да отиде и да каже:баш баш калдаръм кадъна иска тази тиква да е на мястото на другата тиква.Президента очаква аргумент различен от главата така каза! Колкото до отговорност за простотията до шия в служебното правителство, то цялата отговорност се носи лично и персонално от кукловода, онази кадъна която публично, в ефир заповяда на Главанака кадъна да изпълнява волята и иначе ще я хвърли на заптиетата
178
0
 
3
 
! Отговори
Стоката е на Село преди 1 седмица
Ако не е доказал че няма часовник тип саатник циферблатник за 49 999 данс не закачача на Дондуков 1 и 2 да се вее кът веххата рокля на селска парясница а да го оставят сам виртуално да реши за кво е Аспаруховия и да си оди на село да си гледа стоката
177
0
 
2
 
! Отговори
Кът гяинги димпломки преди 1 седмица
Президентът даги повози лупингиращо въртеливо нагоре с краката в некой МИГ и даги пущи нажълтите павета.После кой д къде е стигнал-теков дага Президентът с ферман ферманизира ферманно и даси ът ичката айна.След 8-та рекия проговрям на пернишки с плевенски диалект и бургаски окончания.Редно си е всепак тоя съскоидален тънкоустник,тромпетист в духовата даси оди.Хора с Хваркатска-диплом ги заебааа, а они: у 1вио джеб Харковска,у 2ио Хасковска у 3тио Хърватска и накрая Харманлийска смайлинг дипломка
176
0
 
7
 
! Отговори
Ефрейтор от УБО преди 1 седмица
Този Главчо изгледга по-голяма мутра и от банкянската. Не мислех, че е възможно да има по-нагъл тип от Борисов, но неведоми са пътищата Господни. Он тачалнвик на *** стана премиерка и започна да ги увжолнява и сменая. Мен ме уволниха преди 40 г.
175
0
 
10
 
! Отговори
Някой си преди 1 седмица
Ако съм на местото на президента и имам правомощията да те сменя.Те сменям *** Герберска, ама без да се замислям! 9 Цели месеца ви гледахме Цирка и да продължава по време на Избори е НАГЛОСТ!!!-:( Амбицирате ме да Гласувам за всеки друг,Но не и за ПП,ДБ или ГЕРБ!!! Амбицирате ни,Изобщо да Излезем масово на тези Избори и " Цирка" да Приключи!!!
174
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Отговорността е на премиера на служебния кабинет. Той нарушава два постулата: първо, той не може да назначава за министър лице, което е на висок пост в партия. Митов е зам.председател на ГЕРБ. Той беше предложен за поста министър в кабинета от ББ, нещо повече: ББ се закани, че ако Главчев не го чуе и не се съобрази с искането на Боце, то ББ ще направи сетне всичко Д.Г. да се съобрази с него. Второ,Митов няма образование за дипломат, камо ли за министър. А ББ е свикнал да назначава такива хора.
173
0
 
6
 
! Отговори
Не е баш тъй преди 1 седмица
До Анонимен 172: Да, служебното правителство се назначава с указ от президента. Но след промените в конституцията съставът на правителството вече не го определя президента. Служебното правителство се приема от Народното събрание, то е правителствио на парламентарното мнозинство, което го е приело. Какво може да направи президентът ако правителството не си върши работата, ако помага за купуване на гласове за изборите например? Нищо.
172
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До SharkИ аз това се чудя, защо главчо козирува и изпълнява командите на Борисов. Главчев е назначен от президента, и би трябвало да бъде отговорен за действията си пред него. Не знам защо герберите са се хванали като за последно за външно. Само го компрометират това министерство, където е недопустимо да се сменят опитни дипломати като носни кърпички. Това уврежда имиджа на държавата.
171
0
 
4
 
! Отговори
Х преди 1 седмица
Този за какъв си мисли, да командори президента
170
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ние не напираме!
169
0
 
7
 
! Отговори
123 преди 1 седмица
Ти главок си гледай твоята отговорност и за нея мисли, не бери грижа за отговорността на другите! Дължиш много отговори, но най-важно е да кажеш, защо за има-няма седмица успя да превърнеш служебното правитрлство в партийно гербаво!
168
0
 
8
 
! Отговори
Чие е правителството преди 1 седмица
След като служебното правителство вече се одобрява от Народното събрание, то е правителство на парламентарното мнозинство. С какво мнозинство е избрано това служебно правителство? С мнозинството на ГЕРБ и ДПС. Значи това е правителство на ГЕРБ и ДПС. Другите могат да се считат за опозиция. Просто и ясно.