Главчев: Ако Радев не издаде указа за промените, ще понесе своята отговорност

Аз съм готов за диалог, каза премиерът
Обновена: 18 апр 2024 10:38 | 18 апр 2024 10:36, Петър Бойчев
204
Главчев: Ако Радев не издаде указа за промените, ще понесе своята отговорност
Снимка БГНЕС

"Президентът Радев трябва да издаде указ за смяна на предложените от мен министри, но съм готов на диалог. Ако не се съобрази с моите предложения, отговорността ще е негова". Това заяви служебният премиер Димитър Главчев.

"Отговорността за министрите, които предлагам, е изцяло моя. Ако някой има други виждания по въпроса, този, който осуети предложените от мен министри, ще понесе отговорност. Винаги съм бил в контакт с президента, комуникирали сме при нужда", подчерта той.

Още по темата
Президентът Румен Радев няма да подпише поне до петък указите за безпрецедентната смяна на двама служебни министри и даде ясен знак, че не приема предложението зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов да стане външен министър.

Държавният глава обаче остави отворена вратата за смяната на земеделския министър Кирил Вътев с Георги Тахов.

"В петък ще поканя г-н Главчев, за да обсъдим неговите предложения, които не могат да включват заместник-председатели на политически партии. Досега аз не съм назначавал такива в служебен кабинет“, посочи Радев пред журналисти в сряда.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Отговорността е изцяло на Главчев, въпреки че той изпълнява заповедеите на Борисов.
126
0
 
20
 
! Отговори
Пълна пародия! преди 1 месец
До сега не сме имали министър-председател който да иска да сменя министрите си всеки ден! Може да направи реалити министър за ден и да хваща някой от улицата и да го прави министър, а Румен Радев по цял ден да се занимава само с подписване на укази
125
12
 
1
 
! Отговори
Сомчето преди 1 месец
Бойко може и да краде , ама и за нас остава нещо.
124
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
президента и герб-дпс ще се прикриват един друг заради далаверите с боташ и путински поток-----Обвинявате президента за сътрудничество с доскорошните ви и бъдещи коалиционни партньори?!? Срам нямате, наглеци. И акъл нямате също, ако смятате, че някой ще ви се хване на лъжите отново. Какъв вой беше за "Хартиената коалиция" преди 10 месеца, а само няколко дена по-късно осъмнахме с вашта коалиция с Борисов и Пеевски.
123
0
 
21
 
! Отговори
taschunka witko преди 1 месец
И този Главчо е гола вода
122
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нещо Скрита лимонка ми се струваш Главатарев??
121
9
 
2
 
! Отговори
Рошалка преди 1 месец
Абе Бойко да си става министър и да си почнат нещата да вървят.Колко държавни поръчки ми се бавят вече три месеца , а съм набил 1 млн. рушвети.
120
0
 
3
 
! Отговори
До Емигрант преди 1 месец
грешка, за колегата "Противозаконно е!" беше коментара
119
0
 
3
 
! Отговори
Емигрант преди 1 месец
До 114"до емигрант" - че кой ти говори за незаконно, само припомням какво говореше мафията и какво прави в момента, едно сравнение за тези които гласуват под контрол и манипулация, ако имат възможност да "принудят" органът си мозък да мисли /ако имат такъв органразбира се/ !
118
7
 
2
 
! Отговори
до 117 преди 1 месец
президента и герб-дпс ще се прикриват един друг заради далаверите с боташ и путински поток
117
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това не е ли директна заплаха срещу Президента ?
116
2
 
2
 
! Отговори
до 103 преди 1 месец
нещо си пропуснал , боташ е далавера на радев и гълъба му от служебния му кабинет, не е на ПП-ДБ и нищо н епокрива, плащаме милон на ден на турция без да получаваме газ, също като боковата далавера за путински(турски) поток, забелязвате ли връзката м/у турция и русия срещу България, благодарение на продажниците-политици
115
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Що? Парламентът нека се събере, и да ограничи правомощията на външен министър и земеделски министър в служебни кабинети, въпросът е решен! Ха-ха! Външен служ. министър има горе-долу да разпрати покани до посолства и др. лица да присъстват на 5-ти поредни честни избори за последните 3 години и да провери кореспонденцията за пристигнали машини и бюлетини по др. държави. Предвид обаче, че ще се сглобявате поне до август, реколтата трябва да е прибрана, отчет трябва, много е важно. Личите отдалеч!
114
0
 
6
 
! Отговори
До Емигрант преди 1 месец
държавата е под управлението на мафията герб-дпс, всичко е законно
113
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това са си министрите на сглобката Радев няма нищо общо с тях
112
0
 
11
 
! Отговори
Емигрант преди 1 месец
Спомняте ли си какво беше когато ПП/ДБ започнаха да управляват, какви думи използваха всеки ден в НС най-вече Д.Атанасова, Биков, Фъфлека, самият Митов, Сачева - "РЕВАНШИЗЪМ", "ЛОВ НА ВЕЩИЦИ" и "ОВЛАДЯВАНЕ" ? А какво става ДНЕС ? Тези същите говорители на Тиквуний-Първи демонстрират на практика значението на думите !
111
0
 
15
 
! Отговори
Противозаконно е! преди 1 месец
Министри в служебен кабинет Не могат могат да включват заместник-председатели на политически партии!!!!!!!! Даниел Митов е Заместник-председател на политическа партия ГЕРБ!!!!!!
110
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ШАРЛАТАНИТЕ СА ЗА СЪД РАЗСЛЕДВАНЕ ЗАТВОР ПОГРОМ В ДЪРЖАВАТА А ТЕЗИ СЪЩИТЕ БЕЗНАКАЗАНО ПАК ЛЪЖАТ Е ИМА ЛИ ДЪРЖАВА ПИТАМ
109
2
 
14
 
! Отговори
Пиян залян преди 1 месец
Главчев е гнида в политиката ! Радев явно е безсилен !
108
0
 
14
 
! Отговори
ТОП НОВИНА преди 1 месец
Според мен Президентът пак ще свика консултации с парламентарните групи,за да назначи нови министри,след като са приели с промените депутатите,че назначава служебен кабинет след консултации.Закъде са се разбързали?Търпение,бързата работа срам за майстора.