4 типа поведение във връзката, подсказващи депресия

Изпитвате несигурност
27 апр 2024 14:12, Михаела Лазарова
9
4 типа поведение във връзката, подсказващи депресия
Снимка: Istock

Повечето хора вярват, че откриването на истинската любов ще ги направи щастливи и никога няма да страдат. За съжаление в живота невинаги нещата стоят по този начин. Има много причини да не сте щастливи, макар да имате връзка с прекрасен човек и отношенията ви да са безоблачни. Понякога депресията може да ви връхлети и не е задължително причината да е във връзката ви, но може да се отрази на отношенията ви.

Когато по някаква причина изпаднете в депресия, независимо дали заради отношенията ви, работата ви, трудности, проблеми, проявленията ѝ могат да проличат именно в някои типове поведение, които демонстрирате във връзката си.

Кои са тези типове поведение във връзката, които издават, че сте в депресия?

Нямате желание за интимност

Ако сте спрели да искате да правите секс с половинката си, може би сте в депресия. Ако няма никаква видна причина, проблем в отношенията ви, конфликти и неразбирателства, които да ви отблъскват, значи причината може да е емоционална. Не е задължително да има общо с връзката ви, но може да ви тласка към интимно отдалечаване.

Лесно избухвате

Ако сте започнали да се ядосвате на партньора си за дреболии, избухвате лесно за глупости, не можете да въздържите раздразнителността и неприязънта си към негови лоши навици например, може поведението ви да е провокирано от депресия. Когато сте силно потиснати всичко ви дразни и в най-честия случай изкарвате яда си на партньора.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от Избори 2024
Доц. Киселова: След 9 юни НС ще е с изтекъл мандат
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Т преди 1 седмица
Симптом 5 - не споделяте нищо с дъската. Нито това което ви радва, защото нея я дразни, нито това което ви тревожи, защото нея я вбесява. Статия как да склоня дъската да ражда ще има ли? Вече й дадох спестяванята ми, но не помогна.
8
1
 
1
 
! Отговори
Кукувейко преди 1 седмица
До Психично болни - Ами нали някъде трябва да си напиша щуротиите? Докторът ми е казал, че всеки ден с терапевтична цел трябва да кажа на някого какво ми се върти в главата. И след като никой не иска да ме слуша, идвам тук и се представям за ерген Минко, за маг Витанов, за женомразец, влизам и в някои други образи. Ти да не би да имаш нещо против?
7
4
 
0
 
! Отговори
Ха ха преди 1 седмица
Да, да лази ме по оплешивелата ти дървена глава....
6
1
 
5
 
! Отговори
Психично болни преди 1 седмица
И тука ли налазихте
5
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Вика "Нямате желание за интимност"..... Каква интимност бе булка? :))) Те жените в днешно време са публични! Демек общи! Каква интимност можеш да получиш от обща жена? Интимност е да сте двамата, а не цяло село да споделя радостите и неволите които имате в секca. Лошият морал който родителите са дали на децата си, той създава на по-късен етап депресиите. Възпитали са лигльовци и к*рви! От там започват скандали, неразбирателства, примирение с лошото и т.н. все гадни неща.
4
3
 
5
 
! Отговори
Закрилник преди 1 седмица
Свети Мина е твоето име, светецът помогнал за много деца, семейство да имат уют, топлина.
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Става сложно, ако тази двойка вече има деца. Тогава ще се наложи и двамата да се постараят да се изтърпят поне докато децата пораснат. Но това ще бъде инквизиция, не всеки съумява хем да търпи заради децата, хем да не става жертва на домашен тормоз. Нямате ли деца, късай и хвърляй, не си губи времето и не си хаби напразно нервите.
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нямаш желание за секс с някого и освен това дори най-дребните му прояви те дразнят и вбесяват - ами значи този човек не е за теб! Сгрешили сте, когато сте се харесали. Това е станало само защото и двамата в онзи момент сте били загорели и сте помслили страстта за любов. Хич не си губи времето да анализираш защо се съмняваш във вашата връзка и се чувстваш несигурен/несигурна. По-добре се разделете докато е време, та всеки да си намери подходящ(а) и да не си пропилявате и вгорчавате живота.
1
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
КВа депресия бре...!? Имам си прекрасен партньор в живота! Времена за битка с лукавия са настъпили и Аз, няма да го допусна до стадото ми и знам как да го унищожавам.....!