Денков: Силовите структури оглушително мълчат по случая с Нотариуса

В крайна сметка Нотариуса е бил "информатор", пише той
Обновена: 30 апр 2024 15:26 | 30 апр 2024 15:25, Нели Христова
209
Денков: Силовите структури оглушително мълчат по случая с Нотариуса
Снимка: БГНЕС

В крайна сметка Нотариуса е бил "информатор" на МВР и МВР е заличавало криминалните му регистрации от масивите си. Това написа бившият премиер Николай Денков в своя фейсбук профил.

"Въпреки всички опити да бъде обезкървен и заглушен с пудел-скандали, случаят „Нотариуса" продължава да е най-потресаващото проявление на скритата власт на службите и прокуратурата, която изнудва, заплашва и съсипва всеки, който застане на пътя й."

Той допълни, че три месеца след началото на разследването резултати няма.

"Няма повдигнати обвинения, няма действия срещу служители на МВР, за които излязоха достатъчно данни, че са били в контакт с Мартин Божанов - Нотариуса. Вчера Антикорупционният фонд разкри, че още през 2022 година, според справка на ГДБОП, изпратена до прокуратурата, Нотариуса е бил "информатор" на МВР и МВР е заличавало криминалните му регистрации от масивите си. Силовите структури оглушително мълчат по случая, но без никакви задръжки подхвърлят внушения - снимки, документи с неясна автентичност, свидетели с неясни мотиви и още куп следствена информация по измислени скандали", пише още Денков.

"Най-големият проблем не е, че такива средства се използват срещу политици в предизборна кампания. Ние трябва да можем да понесем и повече. Най-страшното е, че абсолютно всеки може да се окаже на мушката на скритата власт, ако засегне интереса на онези, които държат институциите-бухалки. Много невинни хора и честни бизнеси наистина стават жертва на този октопод и сега – и ще става все по-зле, ако не довършим правосъдната реформа".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И силовите структури и медиите мълчат. Ама през 1986 година, Кирил Петков се возил без билетче в трамвая.
100
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От 1990 година до ПП-ДБ, България се управлява от проруска олигарфия с изключение на управлението на Костов. Управлява се по руска програма с руски методи, с руски рецепти и руски приоритети, с руски цели. Целта е връщане на руското влияние в Европа с мирни средства, тоест мирна, икономическа окупация на Европа.
99
12
 
11
 
! Отговори
Извод преди 1 месец
Колкото и да се опитва мафията да очерни партиите на промяната, за да бъде недосегаема,умните хора пак ще гласуват за промяната, за надеждата за по добър живот. Отделен е въпрост, че особено в България ....ще видим и по резултатите на изборите умните хора не са толкова много. Болшинството българи са необразовани,лесно манипулирани, компенсирани, без перспектива и желание за учение и самоусъвършенстване. Само в България думата Харвард е обидна...кажете това в чужбина и ще станете за смях.
98
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
БОРИСОВ Е БЪЛГАРСКИЯТ ШРЬОДЕР
97
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това което се случи беше едно голямо недоволство срещу ПП ГЕРБ която работеше за Русия, Путиновия режим и се опитваше и се опитва да изнудва ЕС, като в същото време лъже че е европейска партия. Герхард Шрьодер също твърдеше че е европейски политик, преди да избяга в Русия.
96
8
 
8
 
! Отговори
за 94 преди 1 месец
До Анонимен Герб никога няма да се върне на власт.
95
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГЕРБ СЕ ИЗДЪНИХА ЗАЩОТО СА НЕКАДЪРНИЦИ. ПОЛИТИКАТА НА ГЕРБ Е: КОГАТО ЕДНО НЕЩО НЕ ПАСВА ГО НАТИСКАТ ДОКАТО ПАСНЕ. ЗАТОВА ПОЛИТИКАТА ИМ Е ГРЕШКА СЛЕД ГРЕШКА И МНОГО, МНОГО ЛАКОМИЯ ЗА РУСКИ СУРОВИНИ
94
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Буци защо мълчи за Алексей?
93
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всичко беше един добре подготвен сценарий на задкулисието. Започна от масовите протести на хората срещу ГЕРБ и ДПС. ГЕРБ си подаде оставка и си направи фалшива опозоция в лицето на Възраждане и ИТН. ИТН кой Ви предложи за премиер,когато спецели изборите?Те и Възраждане са хората, които върщат на власт ГЕРБ.Всичко е голяма схема. Срещу Мафията никой не се е преборил. Тук мафията си кма държава.
92
6
 
7
 
! Отговори
Да така е !!! преди 1 месец
Това което казва Денко Сапуня е вярно, но също така е вярно и че Прокуратурата също нищо не направи когато ХараКиро Про100_То наруши Конституцията, а съм сигурен че нищо няма да направи и сега по случая с ГугоЛена Парапетова Нотариусова с фалщивите подписи!!! Мда, в България не е скучно-Нотаруси, Пудели,Тигри, Седем Джуджета,Мазни турски кафета в скут,Парапети,Сглобки с Трактор, сега без Трактор, фалшиви подписи и т.н ,...Списъка е безкраен,а народа изтерзан и беден. Време е, за време РАЗДЕЛНО!
91
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е НЯМА КАК МАФИЯТА ДА СИ НАПРАВИ ХАРАКИРИ МИСИЯ НИВЪЗМОЖНА
90
8
 
8
 
! Отговори
. преди 1 месец
Нулева толерантност към шарлатаните !!!
89
3
 
7
 
! Отговори
Костя преди 1 месец
важното е, че бият тъпана за Корал и Лена ляб не и се яде
88
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До морски..Е нали комунизЪмЪт ''уШ'' си е отишъл !Все още 70-80 % в Бг са си комунисти , , 15 % са самозванци-атлантици , а останалите са по-малко считащи се за комунисти , защото имало , по-комунисти от тях ! От герб пък за една нощ се само провъзгласиха за ''атлантици '' , за щото вятърът задуха от Северозапад !
87
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най-големият враг е вътрешният враг , така че вътрешният враг за ПП , е Дб !ДБ сринаха доверието на избирателите на ПП , към ПП !ДБ прогониха електората на ПП !А колкото до ДБ , то АКО не са с ПП , заминават на кино , доглеждане от 6 до 5ч. !
86
2
 
10
 
! Отговори
морски преди 1 месец
По соца работещи в туризма бяха агенти на ДС. Днес много кръчмари са информатори на МВР. Все ушета, поставени където трябва.
85
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 85 - Борисов загуби много избиратели заради сглобката с ПП-тата. ДПС няма нищо общо.
84
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мен повече ме интересува колко нови фирми докараха промяната, какво построиха и как точно ни вдигнаха стандарта на живот, ами точно никак върнаха ни 10 години назад!
83
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Зависимостта на герб от ДПС , обезмисля всичко .Прав е Денков , че може да се работи с герб , но без ЗАВИСИМОСТТА от Пеевски . Борисов за това загуби много избиратели , заради слугинажа на герб , към ДПС !Герб вършеха чераната работа , а ГУСТОТО го обираше / и сега пак / , ДПС !
82
1
 
11
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 1 месец
Искам си парите от данъците, чиято част отива за издръжката на силовите (а и не само) структури (ДАНС, МВР, ВКС, ВАС, ВАП, ВКП, НСР, НС...).