Денков: Силовите структури оглушително мълчат по случая с Нотариуса

В крайна сметка Нотариуса е бил "информатор", пише той
Обновена: 30 апр 2024 15:26 | 30 апр 2024 15:25, Нели Христова
209
Денков: Силовите структури оглушително мълчат по случая с Нотариуса
Снимка: БГНЕС

В крайна сметка Нотариуса е бил "информатор" на МВР и МВР е заличавало криминалните му регистрации от масивите си. Това написа бившият премиер Николай Денков в своя фейсбук профил.

"Въпреки всички опити да бъде обезкървен и заглушен с пудел-скандали, случаят „Нотариуса" продължава да е най-потресаващото проявление на скритата власт на службите и прокуратурата, която изнудва, заплашва и съсипва всеки, който застане на пътя й."

Той допълни, че три месеца след началото на разследването резултати няма.

"Няма повдигнати обвинения, няма действия срещу служители на МВР, за които излязоха достатъчно данни, че са били в контакт с Мартин Божанов - Нотариуса. Вчера Антикорупционният фонд разкри, че още през 2022 година, според справка на ГДБОП, изпратена до прокуратурата, Нотариуса е бил "информатор" на МВР и МВР е заличавало криминалните му регистрации от масивите си. Силовите структури оглушително мълчат по случая, но без никакви задръжки подхвърлят внушения - снимки, документи с неясна автентичност, свидетели с неясни мотиви и още куп следствена информация по измислени скандали", пише още Денков.

"Най-големият проблем не е, че такива средства се използват срещу политици в предизборна кампания. Ние трябва да можем да понесем и повече. Най-страшното е, че абсолютно всеки може да се окаже на мушката на скритата власт, ако засегне интереса на онези, които държат институциите-бухалки. Много невинни хора и честни бизнеси наистина стават жертва на този октопод и сега – и ще става все по-зле, ако не довършим правосъдната реформа".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изпрахте се един друг , а сега О'ЛЕЛЕ !Борисов няма да съди Кирил , Кирил няма да съди Борисов ,.... И КЪДЕ ОСТАНАХА ОБЕЩАНИЯТА КЪМ ИЗБИРАТЕЛИТЕ , Г-н ДЕНКОф !
80
3
 
4
 
! Отговори
до 39 преди 1 месец
Ми те при костов бяха апартаментите по 30 000, да вземем да го върнем а, голем си смехурко.
79
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За 12 години управление на ГЕРБ бяха разрушени всички държавни институции - полиция, съд, следствие, прокуратура, вътрешна и външна сигурност! Назначаване на "наши" хора навсякъде на възлови места и всичко това с една цел - ЗА ДА МОЖЕ ДА СЕ КРАДЕ БЕЗОГЛЕДНО! Бутафорни оградки по границата, корумпирани служители в сигурността и правосъдието, продажба на българско гражданство и НУЛА осъдени за това! Напълно разрушена държава!!!!!!!!!!! А диваците правят диващини само там, където няма държава и знаят, че няма да бъдат наказани. И не само вносните, но и нашите си диваци, които са доста повече!
78
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГРОБ и ДПС са тумор за България! Също и амебите които искат да се залепят за тях в ДПС-2 (ИТН).
77
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГЕРБ нямат много време да крадат - само 2 месеца. Трябва да действат бързо. Докато ем марионетката Главчев, наместник на Банкянския престъпник.
76
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
този Денков излезе една скрита кобра ,да не повярва човек на хрисимия му вид
75
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако това са резултатите и на изборите, ще има тройна коалиция ГЕРБ-ДПС-ИТН. И Бойко и Делян Пеевски вече са изпрани и с удоволствие ще бият един шут на ПП-ДБ. ДБ (заедно с ПП) се беше заела с невъзможна задача: да бори корупцията с помощта на тези, които я осъществяваха (ГЕРБ и ДПС) и да прави съдебна реформа с тези, които бяха обсебили съдебната система (пак ГЕРБ и ДПС). Нямаше как да успеят. Събраха се не заради национални цели, а за да обслужат евроатлантизма. А Бойко ще го обслужи и без тях.
74
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Интересно, какви са им задните мисли? Братя Шишибойко не правят нищо освен, ако не са решили да откраднат нечии бизнеси или (при)усвоят някакви държавни или ЕС пари?
73
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 71 спри да лъжеш човече освен да пречите на хората да работят да се биете със жени с деца да къртите павета да палите полицаи да получавате безплатна биричка от Божков и по негово нареждане да се търкаляте по ОРЛОВ МОСТ друго няма А не ви интересува България
72
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Атанасов комунистически следовател от Разград костовист този ли работи за развитието на България освен да се добере до шефското място в парламента друго не го интересува а и да назначава свои хора на правилните позиции ИЛИ пък Денков фигурант на Асен и Киро пропадане невиждано е
71
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Про стия похотливец 3 години не е краднал.Чекмеджето се изпразни
70
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Борисов и Пеевски бяха старателно изпрани от така наречената "Промяна". Излъгаха много хора, които през 2020 излязохме на протест срещу мафиотското управление на ГЕРБ-ДПС Всичко си е по старому, че и по-зле
69
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 66 - Не е пропаганда, има за какво да ес оплюват ППДБ. Няма за какво да ги похвали човек.
68
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
МАФИЯ СА ТЕЗИ КОИТО ПРЕВЗЕХА ВЛАСТТА БЛАГОДАРЕНИЕ НА ПЛАТЕНИТЕ БОЖКОВИ ПРОТЕСТИ БЛАГОДАРЕНИЕ НА МАШИНИТЕ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ЮМРУЦИТЕ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ОТРОВИТЕ И СЕ ЗАПОЧНА РАЗРУХАТА НА ДЪРЖАВАТА НИ
67
10
 
5
 
! Отговори
до 47 преди 1 месец
Опитаха обединени, но ИТН върна Борисов на бял кон! Много бързо забравяте! Без значение какви са ПП, трябваше да ги търпите поне 2 мандата, ако искате сериозно да чегъртате мафия, създадена още от Освобождението, закоравяла през капитализма, стигнала върхове при социализма и напълно разпищолила се по време на така наречения Преход към демокрация!
66
1
 
8
 
! Отговори
Като в Румъния ли ? преди 1 месец
Тръгне ли някои да прави като в Румъния, ще го пратят при Луканов.
65
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Води се жестока пропаганда. Непрекъснато ни се възхваляват Тиквата и Прасето и се оплюват ПП-ДБ.
64
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 62 ТВОИТЕ ПРАЗНИ ЛЪЖИ ДЕТО ГИ ДРАСКАШ ПО САЙТОВЕТЕ СА ЗА СОЛИДНА ГЛОБА НО ОТ 3 ГОД ДЪРЖАВА НЯМА ФАЛШИФИКАТИ НАВСЯКЪДЕ 62 СПРИ ДА ЛЪЖЕШ ПОДСЪДНО Е ТОВА КОЕТО ДРАСКАШ НАЕМНИК
63
2
 
12
 
! Отговори
Неразбиращ преди 1 месец
Румъния вкара хиляди крадливи политици в затвора, вклюцително и бивши премиери. Затова е далеч напред. Тук Бойко всеки ден лъже и се прави на божа кравичка, докато подчинените му власти въртят тоягите.
62
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А Асен Василев осъден за фин измами създаде огромна инфлация в държавата ни безнаказано си харчи милиарди държавни пари без да има постъпления реални ВЗЕ близо 5 милиарда от енергетиката ей тъй безнаказано кой кои плащат всичко това ние работещите А тези фалшификатори си препълват банковите сметки