Пеевски зове МС да отмени решението за детската болница, ПП сезират ДАНС

ПП-ДБ заговориха за "здравната мафия"
1 май 2024 15:25, Нели Христова
84
Пеевски зове МС да отмени решението за детската болница, ПП сезират ДАНС
Снимка: БГНЕС

Призовавам служебното правителство незабавно да отмени решението си за изграждане на частна детска болница, взето във вторник. Това заяви председателят на ДПС Делян Пеевски.

Според него е недопустимо е държавата да абдикира от главната си отговорност - опазване на здравето и живота на децата. "Още по-недопустимо е да се създават разделителни линии и противопоставяне днес, когато повече от всякога се нуждаем от обединение", подчерта Пеевски.

"Българските граждани трябва да научат кой подведе Министерски съвет да вземе подобно решение и чии лобистки интереси обслужи. Хората трябва да знаят защо и как се вземат решенията, които засягат най-ценния капитал за бъдещето на страната - нашите деца", добави той.

"Служебното правителство взе решение да одобри създаването на частна детска болница в София. Нелогично решение, което обаче не ни изненадва", заявяват от ПП-ДБ.

Според тях детската болница и грижата за здравето на нашите деца е кауза от огромно значение за цялата страна и от години е забавена и оплетена в микс от популизъм и опити за прокарване на частни интереси. След 10 месеца начело на едно правителство в сложна конфигурация кабинетът Денков посочи решение, но съпротивата беше огромна. Сега всички разбраха защо.

"Здравната мафия, която от години държи в задушаваща хватка цялото българско здравеопазване и се бореше срещу нашите решения за създаване на национална детска болница, днес си осигури политическата подкрепа за създаване на болница от частен инвеститор“, посочват от ПП-ДБ.

Според тях изграждане на частна болница във вида, в който вчера Министерският съвет реши, опорочава каузата за национална болница, която да осигури безотказен достъп на всички нуждаещи се. Това поставя под риск и осигуряването на достатъчно по брой и квалификация персонал в бъдещата държавна структура.

От ПП-ДБ заявяват, че ще търсят отговорност за решението и всички последствия от него с всички средства на политическата и институционална система.

"Крайно време е служебният кабинет да се откаже от големите национални теми и да се залови с единствената задача, която конституцията му вменява - да организира честни избори. Тази власт няма легитимно право да подменя важните решения за бъдещето на нашите деца", подчертават от коалицията.

ПП-ДБ ще внесе сигнал в прокуратурата и ДАНС за проверка на условията, при които е издадено разрешението, както и на анализа на потребностите от разкриване на частната болница, който е извършен.

"Призоваваме президента, назначил служебното правителство и премиера Главчев да предприемат действия за оттегляне на взетото решение", се казва още в съобщението на коалицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от Политика
Радев с остра реакция за частната детска болница: Здравето не може да е нечий бизнес
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
10
 
! Отговори
Борисов преди 3 седмици
Шиши нали сме партньори, защо си против? Отново се върна времето, в което ще трупаме мазнинки.
55
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ПП кога най-после ДАНС че ви арестуват като национални предатели
54
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Гуци нареди, Буци да изпълнява и да не се помайва!
53
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Докато се построят двете болници, ще се окаже, че няма кой да се лекува в тях.
52
2
 
9
 
! Отговори
За това трябва преди 3 седмици
Прасето да се коли на време,защото след 35г.съсипва и счупва държавата и няма КОЙ да се развива в нея?Спешна реформа и прочистване болните мозъци преяли с власт за да се отърве народа от населението.
51
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Главчо прави много поразии за много кратко време! Унищожително правителство.
50
11
 
4
 
! Отговори
Какво да се прави преди 3 седмици
България ще се оправи когато се изхващат всички руски кавали от Царя до Падаря Пълна ДЕКАВАЛИЗАЦИЯ Нито един руски кавал да не остане на държавна служба
49
13
 
5
 
! Отговори
ЕЛИ преди 3 седмици
ПО ДОБРЕ ЧАСТНА ДЕТСКА БОЛНИЦА--ОТКОЛКОТО КАКТО СЕГА НИКАКВА--НЕ РАЗБИРАМ ЗАЩО РЕВАТ СРЕЩУ ЧАСТНА БОЛНИЦА-КАКВО ИМ ПРЕЧИ ДА ПОСТРОЯТ И ДЪРЖАВНА ДЕТСКА БОЛНИЦА---КОЙТО ИСКА ЗА СИ ХОДИ В ЧАСТНАТА--НИКЪДЕ НЕ СЕ КАЗВА ,ЧЕ НЯМА ДА СЕ СТРОЙ ДЪРЖАВНА
48
0
 
1
 
! Отговори
Пурко преди 3 седмици
До Анон Ти си неграмотен и трябва да се заемеш с четене през следващите 20 години. За писане ще видим след тях.
47
2
 
5
 
! Отговори
Сър Пичук преди 3 седмици
Аз съм член на клуба "Пръжки без задръжки"
46
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Шарлатаните съзират ДАНС и защо нали не вярват на ДАНС шарлатани фаршификатори
45
2
 
8
 
! Отговори
Де ба преди 3 седмици
ПСето и гербАЛА,а приори да се отстрелят като Чаушеску.
44
1
 
2
 
! Отговори
АЙДЕ,ДЕ! преди 3 седмици
За джамахарийници и мюфтийници МОЖЕ!А за детски градини и у-ща?НЕ МОЖЕ?АЙДЕ,ДЕ!!!
43
2
 
9
 
! Отговори
Де.а ПСето и гербАЛА преди 3 седмици
Са рекордьори в унищожаването на детски градини,у-ща,православни храмове и всичко Българско и родно.
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Както каже падишаха на резервата , така ще е .
41
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Щом Великият везир и главен еничарин на републиката зове, значи ще се случи. Няма нещо което да е наредил и да не се случило. И БиБи и Корни и безработният юрист и джобният генерал и канадеца слушат и изпълняват.
40
2
 
6
 
! Отговори
Не е възможно преди 3 седмици
Да има детски градини, защото после ще трябват у-ща и заводи и това не е в по'грамата на Де.а ПСето и гербАЛА казаха че,няма пари.
39
2
 
12
 
! Отговори
баба Пена преди 3 седмици
г-н П с тая смешна псевдопартия ДПС изведнъж се оказа най важния човек в тая държава. В предните парламенти не ходеше на работа и хич не му дремеше, обаче изведнъж много му за пука за бг децата.
38
1
 
7
 
! Отговори
45 г ДОКАТО ЧАКАТ преди 3 седмици
ДЕЦАТА СЕ ПЕНСИОНИРАХА.... НАПРАВО ДА СТРОЯТ ПЕНСИОНЕРСКА БОЛНИЦА
37
1
 
0
 
! Отговори
баба Пена преди 3 седмици
Всиките кинти в тая държава трябва да се съберът и да се дадът спешно на ДПС че най накрая да вземат да млъкнат и да разберът че на всяка манджа мерудия няма нужда