Пеевски зове МС да отмени решението за детската болница, ПП сезират ДАНС

ПП-ДБ заговориха за "здравната мафия"
1 май 2024 15:25, Нели Христова
84
Пеевски зове МС да отмени решението за детската болница, ПП сезират ДАНС
Снимка: БГНЕС

Призовавам служебното правителство незабавно да отмени решението си за изграждане на частна детска болница, взето във вторник. Това заяви председателят на ДПС Делян Пеевски.

Според него е недопустимо е държавата да абдикира от главната си отговорност - опазване на здравето и живота на децата. "Още по-недопустимо е да се създават разделителни линии и противопоставяне днес, когато повече от всякога се нуждаем от обединение", подчерта Пеевски.

"Българските граждани трябва да научат кой подведе Министерски съвет да вземе подобно решение и чии лобистки интереси обслужи. Хората трябва да знаят защо и как се вземат решенията, които засягат най-ценния капитал за бъдещето на страната - нашите деца", добави той.

"Служебното правителство взе решение да одобри създаването на частна детска болница в София. Нелогично решение, което обаче не ни изненадва", заявяват от ПП-ДБ.

Според тях детската болница и грижата за здравето на нашите деца е кауза от огромно значение за цялата страна и от години е забавена и оплетена в микс от популизъм и опити за прокарване на частни интереси. След 10 месеца начело на едно правителство в сложна конфигурация кабинетът Денков посочи решение, но съпротивата беше огромна. Сега всички разбраха защо.

"Здравната мафия, която от години държи в задушаваща хватка цялото българско здравеопазване и се бореше срещу нашите решения за създаване на национална детска болница, днес си осигури политическата подкрепа за създаване на болница от частен инвеститор“, посочват от ПП-ДБ.

Според тях изграждане на частна болница във вида, в който вчера Министерският съвет реши, опорочава каузата за национална болница, която да осигури безотказен достъп на всички нуждаещи се. Това поставя под риск и осигуряването на достатъчно по брой и квалификация персонал в бъдещата държавна структура.

От ПП-ДБ заявяват, че ще търсят отговорност за решението и всички последствия от него с всички средства на политическата и институционална система.

"Крайно време е служебният кабинет да се откаже от големите национални теми и да се залови с единствената задача, която конституцията му вменява - да организира честни избори. Тази власт няма легитимно право да подменя важните решения за бъдещето на нашите деца", подчертават от коалицията.

ПП-ДБ ще внесе сигнал в прокуратурата и ДАНС за проверка на условията, при които е издадено разрешението, както и на анализа на потребностите от разкриване на частната болница, който е извършен.

"Призоваваме президента, назначил служебното правителство и премиера Главчев да предприемат действия за оттегляне на взетото решение", се казва още в съобщението на коалицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от Политика
Радев с остра реакция за частната детска болница: Здравето не може да е нечий бизнес
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Браво, така се действа, иначе народа е сварен като гледам, никой нищо не прави само гледа?
15
6
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 3 седмици
Аре наскачаха всички предизборно. Абе мааааави пpocтa, кой ще ви чака 50г. да я правите тая болница само по изборите? После млък. Частникът ще я направи и ще работи 100% по-добре от някакъв държавен коптор. Ай сиктир!!! Главчев взе да ми става симпатичен.
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Мдам, как да изберем ДПС в 10 секунди. Да повърнем дружно.
13
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Колко детски болници е построила за 15 години държавата на Бойко и Пеевски? А откраднаха милиарди.
12
2
 
4
 
! Отговори
Високо планинският преди 3 седмици
Браво, така се действа, иначе народа е сварен като гледам, никой нищо не прави само гледа?
11
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Нова конституция на ППДБ , Герб и Дпс работи, Главчев е виновен за всико, партиите направили промените не, президента и той не е виновен. Ми радев кво грачиш ве, подпиши отпусното на Главчев
10
2
 
7
 
! Отговори
до 9 преди 3 седмици
Брей, че добър тоя Борисов - ама от джоба си ли щеше да ги извади тези пари или от чекмеджето?
9
10
 
6
 
! Отговори
Когато преди 3 седмици
...Борисов искаше да строи държавна детска болница, и всички скочиха? 25 хиляди подписа против? Ама не било това мястото, ама не била тази сградата...Годините се изнизаха, а болница продължава да няма ! И какъв е проблемът, да има и частна, и държавна? И двете ще бъдат запълнени! Да забранят разрешителното за частна, докато не построят държавна ли? Че така може да си чакаме още 20 години? И Служебните са до изборите, постройте и държавна такава!
8
12
 
1
 
! Отговори
Х преди 3 седмици
сърдите се ама като нямате пари за частно лечение защо правихте деца? Предполагам метода ви харесва....
7
12
 
6
 
! Отговори
Х преди 3 седмици
моята дъщеря е голяма вече, но е хубаво да има модерна болница, а не да се ходи по чужбина. Държавна няма да има такава скоро. По света хубавото е частно.
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Кво стана бе, ако, не коалиционните партньори? Не можете да се разберете кой да краде повече ли? Тиквата или Пра сето
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
То останаха ли деца в България? Защо родителите им не са се изнесли с тях още в чужбина? Какво чакат? Второто пришествие ли? Който има поне малко акъл си е събрал отдавна куфарите през тези 34 години на хаос, кражби, убийства и нарушения на законите в България
4
2
 
6
 
! Отговори
Фарисеите имат дума преди 3 седмици
Не знам защо се правят на улави? Всеки го знае, но сега ще проучват до забравяне!
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ха ха, циркът в Ко чината е пълен. Сега остава у Банкянския златар да се изтъпанчи у да призовава Главчев
2
3
 
6
 
! Отговори
ВАШ БОКО преди 3 седмици
У парамЕнто не е модерно да си милионер а е модерно да си милярдЕр.сирЕч модерен сам язе.Я примерно колекционирам серийни номера на банкноти,КазАл сам и на Петя Славова да ги пази.С тоА го познавАм ЛИчно и знам чЕ Е много модерен,дажЕ мие кумир,колЕкциата му я зема нЕкой си магницки,ама чЕ се опраЕ, са че ги сиберЕ наново.чЕ празнувам скоро 15млрд. ае ЧАО.
1
5
 
9
 
! Отговори
баба мара преди 3 седмици
отменете пенсиите на репресираните това е гавра с българите и разделение нанарода насила създавате напрежение преди изборите нито един глас за дпсс държ пари купувате гласове