Нинова скочи за частната детска болница: Това е моделът ГЕРБ

Скандалите били ежедневие, само БСП била алтернатива
28
Нинова скочи за частната детска болница: Това е моделът ГЕРБ
Снимка: БСП

Лидерът на БСП Корнелия Нинова разкритикува служебното правителство за разрешението за изграждане на частна детска болница, въпреки че по разпореждане на премиера Димитър Главчев то беше отменено вчера.

„Първо стои въпросът защо са  приели да е частна болницата. Служебният кабинет е реден от Борисов и е нормално да провежда политиката и да възстановява модела на управление на ГЕРБ от последните години. Да не се прави на ощипан г-н Главчев, че тепърва разбира. Това нещо е гласувано в Министерски съвет, подготвено е. Реакцията на ГЕРБ показва, че не са безучастни към това нещо. И ако нямаше публично  реакция сигурно щеше да мине и замине по празниците тихомълком. Така че нашата оценка на служебния кабинет, че това е ГЕРБ,  се потвърждава и от действията на Главчев и МС. Това е модела, срещу който ние толкова години се противопоставяме и ще продължи“, коментира тя, цитирана от пресцентъра на БСП.

Нинова днес заяви още при регистриране на листата на "БСП за България" за Европейските
избори. , че левицата ще защитава българския национален интерес.

„Това е листата зад мен – млади и опитни, борбени. Изпращаме хора, които ще защитават българския интерес. Искаме да сме равноправни с другите европейски държави. Да се спре тенденцията на България да се гледа като на втора ръка държава членка“, каза тя.

По думите й евродепутатите от левицата ще настояват за преразглеждане на зелената сделка, така че да е в полза на българската енергетика и българските работни места.

„Българските земеделски производители  да получават същата субсидия като европейските. Да се спре с унижението на България за приемането ни в Шенген и да ни се поставят условия за връщане на бежанци. Ние сме изпълнили всички условия за пълноправно членство. Ще се борим да не се приеме решенията в Европа да се вземат с мнозинство, а не единодушно. Това означава малките държави да бъдат изхвърлени от вземането на решенията“, посочи Нинова.

Според нея съчетаването на двата избора – за ЕП и за НС, ще доведе до по-висока избирателна активност, което е добре за всички партии и за България като цяло – да има по-висока представителност.

„Носим отговорност за БСП и сме абсолютно различни от това, което се случва в последните месеци. Сглобката се сглобява, разглобява. Разправии и спорове – изваждане на корупционни схеми или подозрения за такива. Това не работи добре за активността, ще отблъсне много хора. Включително и вчера с този скандал за детската болница. Всеки ден скандали и затова имаме моралната претенция, че сме алтернативата на всичко това. Тъй като в последните години, а особено и в последните месеци се разграничихме категорично от сглобката и политическия модел на ГЕРБ, който се възстанови в България“, отсече соцлидерката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: БСПизбориНинова
Още от Политика
Фермери искат създаване на гаранционен фонд
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 2 седмици
алтернативата на снимката цяла целеничка написали се и за еп и за нс къдетостане нав-ле-ци затова не гласувам защото не мога да ги гледам от всичкитеикон групировки наречени партии
26
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Това е моделът "Празноглавчев". Всичко за чиновниците и нищо за народа!
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А МОДЕЛЪТ НИНОВА- ПРОДАВА ОРЪЖИЕТО ПРЕЗ ПОЛША ЗА УКРАЙНА И ОБИРА ПОДКУПИТЕ, КРАДЕ ТЕХНОИНПЕКС- С НЯКОЛКО ХИЛЯДИ ДОЛАРА- КУПУВА АКТИВИ ЗА МИЛИОНИ....
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
От репортажите по ТВ се види, че тази госпожа-другарка самата не вярва на приказките си, но очаква зблудени балъци да повярват на лакърдиите и.
23
0
 
2
 
! Отговори
Нини, преди 2 седмици
Бойко докато беше още комунис-бизнесмен и пазач, ти членуваше в СДС! Май преиграваш. Кога си сменихте ролите, когато червените олигарси отрязаха БСП и припознаха ГЕРБ или това ви е домашното за пред Путин?
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Нинова добре ли си какво ти пречи частната детска болница позор сте всичките дето само прибирате държавни пари
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тази друго не знае,ли?
20
0
 
4
 
! Отговори
Сега преди 2 седмици
Моделът герб трябва да се промени но мозъците до такава степен са промити че в собствените си *** да погледне няма да разбере за какво става въпрос
19
0
 
3
 
! Отговори
хахаха преди 2 седмици
бе таа нинова голема атлетка ше дойде :)
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Последните Мохикани на БСП 74604
17
1
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 седмици
сега последно /по тая тема/ ще споделя нещо:..-/за тия,които се прежалят да хвърлят едно око на писаниците ми /..:-Като гледам НЕВЕРОЯТНИТЕИДИОТЩИНИ,които сътворяват нашите "водачи и величия",оставам с впечатлението,ЗА КОЕТО СЕ СРАМУВАМ,че ако не бе ше петстотин годишното управление на султана,ние да сме изчезнали още преди два-три века...Макар че ПРИЧИНА И СЛЕДСТВИЕ в нашия случай са доста преплетени и объркани..
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Кои са по корумпирани българските политици или бизнесмените ?
15
2
 
8
 
! Отговори
Рендето преди 2 седмици
Г-да, болшинството от вас, на ментално ниво, вие още не осъзнават Факта, че вече не живеят в тъй нареченото "безкласово общество на Соца", пак ще ви повторя: Днес, обществения строй в Бг е Капитализма - това е Класово Общество, което се дели на Бедни и Богати! Дали ви харесва или не - това е реалноста в която живеем 34 години!!!!
14
3
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 2 седмици
Корни я кажи как "моделът ГЕРБ" бие БСП на избори от 2005г. нонстоп??? Смешна работа.
13
1
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 седмици
До До ПроСоТо...Благодаря за уточнението !..Но моля за извинение,то НЕ ми изясни нещата...Само ми напомни,че у нас РЕЖИМЪТ НА РАЗРЕШИТЕЛНИТЕ е изтласкал естествения режим на РЕГИСТРАЦИИТЕ...Па и нещо друго:..-Оня ден Главчев изтъкна като "причина" да бъде ЗАБРАНЕНА ЧАСТНАТА ДБ с мотивацията,че тя щяла да "засмука" специалисти от ЕВЕНТУАЛНАТА ДЪРЖАВНА ДБ,която можело да бъде изградена до края на хилядолетието..ТОТАЛНО МАЛОУМИЕ !!!
12
4
 
5
 
! Отговори
Гербер преди 2 седмици
До 11. Не се прави на интересен, променлив шушляк. Главчев е от няколко дни. Говоря за последните три години. Ти видя ли някаква "промяна"? Аз видях, ама към по-лошо.
11
5
 
6
 
! Отговори
До Гербер преди 2 седмици
То сега пак са ГЕРБ.Ти Галчев за "променкаджия" ли го имаш?Пуделът на Баце.
10
0
 
8
 
! Отговори
До ПроСоТо преди 2 седмици
Болница с 40 легла за деца под 18 г .,не е детска болница,а многопрофилна болница с детско отделение,каквото имат десетки болници в София и страната.Вдичко е заради разрешителното,ако мине.Е не мина.
9
1
 
3
 
! Отговори
Рендето преди 2 седмици
Мадам "Н" сигурно още не е в курса, че вече 34 години живеем в Класовото общество на Капитализма, което се дели на Бедни и Богати!!!
8
6
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 седмици
да ви кажа искрено,много съм объркан...УЖ МИНАВАМ за интелигентен човек с Ай-кю 139 /!/,а така и не мога да разбера що за театър разиграват нашите политикани...Ето сега и с тая прословута "Детска болница" :..-Първо ДЪВКАТ И ПРЕДЪВКВАТ е тая идея..Плямпат,дрънкат,бръщолевят ОТ ГОДИНИ,а резултат-НУЛЕВ !!!...Сега гледам некой си решил да направи "частна" ДБ,но НЕ МУ ДАВАТ !!!...Защо?..-Чунким всички останали болници са ДЪРЖАВНИ ?...Какво да ви кажа?..-Резил!..Хубава работа,ама ци..пардон,българска"