Главчев сезира ДАНС и прокуратурата по случая с МБАЛ „Мама и Аз“

Ще се направи пълна проверка на фактите и обстоятелствата
Обновена: 3 май 2024 11:08 | 3 май 2024 11:04, Елка Василева
82
Главчев сезира ДАНС и прокуратурата по случая с МБАЛ „Мама и Аз“
Снимка: архив, БГНЕС

Министър-председателят Димитър Главчев ще подаде сигнал в ДАНС и прокуратурата по случая с „Многопрофилна болница за активно лечение „Мама и Аз“, гр. София, съобщи правителствената пресслужба.

Целта е да бъде направена пълна проверка на фактите и обстоятелствата, свързани с даването на разрешение за изграждане на лечебното заведение.

Още по темата
Решението на министър-председателя е в отговор на широкия обществен отзвук, свързан с проекта.

На 30 април Министерският съвет излезе с решение, с което одобрява изграждането на частната болница "Мама и аз" в София. В плана на лечебното заведение бе предвидено да има педиатрично отделение с 40 легла. Това предизвика широк отзвук, като от обществения съвет за Националната детска болница алармираха, че частният проект ще "изтегли" кадри от все още непостроената държавна педиатрична болница.

Заради обществената реакция още на следващия ден, 1 май, Министерският съвет отмени решението си. Междувременно от инвеститора на частното заведение съобщиха, че не са имали намерение да създават "частна национална детска болница" и се отказват от създаването на педиатрично отделение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от Избори 2024
Симеонов: Младите хора у нас са опасно дистанцирани от политиката
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
0
 
! Отговори
Църквата преди 1 седмица
Не можахме да доставим благодатния огън ! За нищо не ставаме .
77
0
 
2
 
! Отговори
Радослав преди 1 седмица
До Да бе: служебното не е на Радев, а на Бабишкера Борисова и младежкото БКП (гроб)! След последното изнасилване на конституцията, Радев има домова книга от която да назначава, а 90% от нея бяха на младежкото БКП членове. След като Главанака е назначен от гроб, значи е техен служебен министър, пък и е марионетка на Бабишкера Борисова, тази дърта комунистка!
76
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Много смешен е този, от първия ден, когато встъпи като премиер. Първо, чете от папка и срича като второкласник до Денков. Сега прилага прийомите на Лойко. Явно така му е казал да постъпи. Ще подавал сигнал до ДАНС, след като той самият одобрил проекта за строежа на частната болница. Лойко се изказа против този проект и този *** си отмени собственото Да. Такъв пародиен служебен кабинет, който всеки ден сменя, ту министри, ту решения, не сме имали. Познайте кой е виновен? Народа трябва да реши
75
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Болниците са много, да се затворят частни болници и да не се отварят нови. Върви тайна приватизация на здравеопазването и болниците. Ако изчезнат държавните и общинските болници, частните остават без конкуренция и ще стане като в САЩ - болният затъва в дългове.
74
1
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 2 седмици
Служебното правителство на ГЕРБ е да провежда избори, а не да сътворява дивотия след дивотия. Аман от ГЕРБ.... Голяма грешка направиха ДПС, ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ като ограничиха възможността за служебен премиер до ГЕРБ и ... ГЕРБ.
73
3
 
3
 
! Отговори
Да бе! преди 2 седмици
Назначаването на Глав.оков е да провежда избори, а не да строи детски болници, нещо за което никой не го , упълномощил. Аман от служебните правителства на радев.
72
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Нали беше гласувано без възражение на министерски съвет. Важни неща, с национално значение, се пропускат. Както изглежда, тези хора си нямат хал- хабер от национална политика и здравеопазване. Ала- бала.
71
1
 
0
 
! Отговори
Идеалист преди 2 седмици
До Червения Пират Такова е решението, договорено под т.н. Кръгла маса от 1990 г.
70
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Сезира ги заради себе си ли?
69
1
 
6
 
! Отговори
Идеалист преди 2 седмици
Държавата ни в лицето на министри, които са политически лица и държавни чиновници 40 години не можаха да организират изфраждането на НДБ, защото са некомпетентни, мързеливи и част от тях корумпирани. Тези същите калпазани спират и частната инициатива. Сега за да се отърват от отговорност прехвърлята проблема към ДАНС и Прокуратурата. Обичайните номера на Гербериите.
68
0
 
10
 
! Отговори
Като гледам преди 2 седмици
Какви ги върши правителство,което трябва да организира честни избори,направо ми се повдига.След изборите Главчо сигурно ще сигнализира ДАНС за купуванена гласове .
67
0
 
9
 
! Отговори
баба мара преди 2 седмици
кабинетът на герб го внася после го оттегля сега пък го дава на данс тези саненор-мал-ни нито един глас за герб кои лобира за тази болница
66
0
 
7
 
! Отговори
Мяу преди 2 седмици
Предлагам националната детка болница да се казва "90 милиона и НИЩО"
65
0
 
12
 
! Отговори
Кспустин преди 2 седмици
Главата е пълна скръб.Всеки ден от Козяк му набиват дебелата Глава.
64
2
 
15
 
! Отговори
Главчо преди 2 седмици
Страда от раздвоение на личността.На заседанието,на което дадоха разрешителното,той е бил министър на външните работи,а не премиер.
63
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
след дъжд качулка, няма ли да се предложи пред президента и за министър на здравеопазването
62
1
 
12
 
! Отговори
akudф преди 2 седмици
прах в очите. бойко и шиши искат да отблъснат хората от предстоящите избори ЗАЩО?. при достатъчна активност ДПС няма да е политическа сила. обръчите от фирми щефалират.....с поздрави ахмет. в одрин има изгодни цени на прах и тоалтна хартия този ойленд
61
2
 
7
 
! Отговори
Коки преди 2 седмици
До анонимен 50 - построиха каквото за 15 години гербажийте....почти нищо...През омразния соц за 4години беше построен АЕЦ-а.
60
1
 
12
 
! Отговори
Червения Пират преди 2 седмици
Хиляди ги хванаха в далавери и злоупотреба с държавни пари през последните 30г. и нито един не е осъден.В Китай такива отиват на смърт.
59
1
 
13
 
! Отговори
Шеф на ДАНС преди 2 седмици
Ние сме за това. Да правим кьорфишеци. Иначе за 15 години не сме хванали и един руски шпионин, бомбаджия от ГРУ, или политик, застрашил националната сигурност. Плюс, законите за нас не важат. Ние сме над закона и като дойдат избори, произвеждаме компромати, обслужващи Радев и Пеевски.