Премиерът Главчев ще инициира среща със здравния министър във вторник

Той посети днес СБАЛ по детски болести „Проф. Иван Митев”
3 май 2024 19:25, Анисия Иванова
45
Премиерът Главчев ще инициира среща със здравния министър във вторник
Снимка: БГНЕС

Премиерът Димитър Главчев посети днес СБАЛ по детски болести "Проф. Иван Митев", за да се запознае на място с неотложните нужди на болничното заведение, съобщиха от МС.

Преди това министър-председателят се срещна с председателя на Обществения съвет за изграждане на Национална детска болница и ръководител на Клиниката по детска неврология на болница "Проф. Иван Митев" проф. Иван Литвиненко.

Ден по-рано проф. Литвиненко алармира за необходимостта от закупуване на скенер и рентген за болницата.

При посещението в лечебното заведение на премиера днес стана ясно, че процедурата за закупуване на нов рентген е приключила и предстои финализирането на тази за скенер.

Във вторник, 7 май, премиерът Главчев ще инициира среща със здравния министър Галя Кондева, вицепремиера и финансов министър Людмила Петкова, изпълнителния директор на СБАЛ по детски болести "Проф. Иван Митев" д-р Благомир Здравков и проф. Иван Литвиненко, за да бъдат обсъдени и намерени решения на най-належащите проблеми на педиатрията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от Политика
Нинова за детската болница: Главчев срещу себе ли ще подава сигнал в ДАНС?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
Идеалист преди 1 седмица
Около 40 години, държавата ни управлявана от некадърници, не може да направи една НДБ , но и не дава на хора, които могат да го направят. Спомням си как преди 16 години "Търговска лига" започна с първата СБАЛК в Плевен, после В. Търново , Ямбол и промени концепцията за лечението на ОМИ. Бог, да ги благослови!
36
0
 
0
 
! Отговори
Идеалист преди 1 седмица
Около 40 години държавата ни управлявана от некадърници не може да направи една НДБ , но и не дава на хора, които могат да го направят. Спмням си как преди 16 години "Търговска лига" започна с първата СБАЛК в Плевен, после В. Търново , Ямбол и промени концепцията за лечението на ОМИ. Бог, да ги благослови!
35
0
 
1
 
! Отговори
До неграмотните преди 1 седмица
Инициира идва от глагола в Българият език от иниц нали?
34
1
 
2
 
! Отговори
.?. преди 1 седмица
А за сряда да инициира и среща с министъра на външните работи.
33
0
 
2
 
! Отговори
До 24 Емигрант преди 1 седмица
Не обиждай сънародниците си неуважаеми, все пак и ти си един от тях! Колкото до избирането на хора от списъка на Магнитски, то беше редно те да бъдат изключени от възможността да бъдат избирани ако прегрешенията им са били чак престъпни. За да гласуват за други българите, то тези други трябва все пак да се появят, само че не от Канада и не с фалшиви дипломи и двойно гражданство. За това и мнозинството от българите не гласуваме за НИКОЙ!
32
0
 
3
 
! Отговори
Боко Магнитски преди 2 седмици
Хора гласувайте за които си решите но не допускайте тези които ограбват България 33 години със човали пари от магистралите тунелите обществени поръчки и търгове и конкурси и границата с Турция да дърпат България към дъното. Респект към ПП ДБ защото искаме България да бъде европейска държава а не *** на Боко тиквата и Пеевски свинята
31
0
 
2
 
! Отговори
Боко Пеевски преди 2 седмици
Ако ГЕРБ ДПС ИТН дъното управляват България пак нямаше да има пари за нищо друго освен чували пари от магистралите тунелите обществени поръчки и търгове и конкурси и границата с Турция.
30
0
 
5
 
! Отговори
Какво ще инициираш, преди 2 седмици
Бе глво прос. ста. Кой ти *** с гащите? *** си като налъм без каишка, а сега друг ти е виновен. То алчността до молоумие водат.
29
2
 
2
 
! Отговори
До Емигрант преди 2 седмици
Ти да не си в Русия?
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Невероятни глупости невероятни простотии се пишат лелелеле
27
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Няма корупция в България в която да не е намесена Русия.
26
0
 
5
 
! Отговори
Емигрант до 26 преди 2 седмици
А как да се обобщи едно общество когато множеството е опроsтачено и чалга проsтаци ? Нали това е и лицето пред света или смяташ, че НЕ Е ? САЩ и Велокобритания какво ви показаха и как реагира обществото ?
25
3
 
6
 
! Отговори
До Емигрант преди 2 седмици
Не говори толкова обобщаващо.Не всички гласуват за ГЕРБ и ДПС.
24
2
 
13
 
! Отговори
Емигрант преди 2 седмици
Изобщо не се оплаквайте,заслужавате си дори по-проsти политици да ви създават мизерен живот!Кой ги избира тези Главанаци и кой ще ги преизбере на 09.06. ? Всичката тази политическа шарлатания е плод на българската простотия!Хората ви посочват със списъци кои са престъпниците на българската политическа сцена вие ги"целувате",чакате американци и англичани да дойдат и да ги вкарат на"топло"ли бе "философи"?Сега ДУОТО"Магнитски"ви курдиса този проsт Главоч за да ви покаже,че сте *** !
23
1
 
7
 
! Отговори
До 21 преди 2 седмици
Така,е Киро му ср.... в гащите.За две седмици това служебно правителство извърши две престъпления.Първо изпрати помощ на Украйна, като скри от хората какво точно пращат,второ продаде българските деца заради лобистки интереси и комисионни.А това че ще изкара пълен мандат изобщо не е в интерес на ГЕРБ,защото отново изкара на преден план грозното,крадливо и уродливо лице на ГЕРБ.
22
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Дърт хрантутниците на евроатлантиците . Дъжавна ясла да е доживотна за да няма живот за младите . Ето ги на ценностите на ервроатлантизма . Дърти нагли доживотници на ясла
21
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Оставете човека да си върши работата, определено знае какво прави и единственото което му пречи е наследството на Подмяната, гответе се за пълен мандат служебно защото сте вече аутсайдери, човека действа не фъфли глупости като ваш Киро!
20
1
 
10
 
! Отговори
От електората преди 2 седмици
До АнонименНие сме си виновни. От първата седмица се омаза със смяната на външния министър и сам си се самопредложи! Да го изритаме яко.
19
0
 
11
 
! Отговори
Малеееее, преди 2 седмици
Ще "Инициира" среща със здравния министър?Той нали е премиер,защо просто не я извика.Или и тази го е отсвирила?
18
0
 
12
 
! Отговори
Престани бе изи преди 2 седмици
Никой не ти е крив, че си се родил главанак!Подавай си оставката, защото се доказа негоден!