Нейнски: Европа е философия и солидарност

Европейските избори ще бъдат ключови
9 май 2024 13:32, Инна Ангелова
82
Нейнски: Европа е философия и солидарност
Снимка: БГНЕС

Бившият министър на външните работи Надежда Нейнски сподели, че в Деня на Европа, би било хубаво, ако повече българи чувстват духа на обединението и допълни, че ние формално сме приели празника като наш, но дали се чувстваме европейци? “Аз се чувствам част от Европа. Чувствам страната ни като част от Европа. И много бих искала да имаме полагащото ни се самочувствие”, допълни още Нейнски.

Бившият ни посланик в Турция допълни, че Европа не е просто един договор и пари по фондове. „Европа е философия, солидарност, умението да впишеш собствения интерес сред интересите на една общност от демократични държави. Европа е една сбъдната мечта на поколения българи, които смятаха, че нашето достойнство ще даде възможности не само на тях, но и на поколения след тях“, каза още Нейнски пред bTV.

Тя допълни, че живеещите в Европа са част от демократична държава. “Ние сме свикнали да бъдем обект в политиката, а не субект. В идващите избори трябва да препотвърдим нашия геополитически избор. Всичко, което искаме в живота си зависи от това, дали сме добре управлявани“, добави бившият външен министър.

С наближаването на изборите, Нейнски сподели че проблемът не е толкова в хората, които не гласуват. Проблемът е за кого се гласува и допълни, че е време европейските избори да станат ключови и в България. “Човек трябва да има мнение, за да може да се развива. За съжаление „партията на негласуващите“ се оказа най-сериозната партия и дълго време всички ние гласуваме не толкова „за“, колкото „против“, добави Надежда Нейнски.

В заключение Надежда Нейнски каза, че действията на Русия към Украйна са действали отрезвяващо за континента. Затова подчерта, че тези избори за европарламент са важни, защото ще доведат до затвърждаването на подкрепата за Украйна. “Все пак крайната цел на Русия е да повлияе на европейската политика и това е нещо, на което трябва да се противопоставим категорично“, допълни Нейнски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още по темата: РусияЕвропаевропейци
Още от Политика
Радан Кънев: Ще има вълна вдясно на евровота
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
7
 
! Отговори
емо преди 1 седмица
не е лошо нейнски преди да дава други мнения да прочете написаното от читателите под тази статия. тогава ще разбере, че идеите за геополитическия избор на българия са избор на една малка група, наричана от мен евроатлантическа сбирщина, слугуваща на сащ в противоречие на националните ни интереси. ако имаше начин тази група да се събере и да й се пусне стихотворението "опълченците на шипка" от великия българин иван вазов, може би някои от тях биха се позамислили каксво правят с българия.
65
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Празни думи!Така си мислехме че ще е, но се оказа друго..Вуздушно кспков шенган, никаква икономическа кооперация и пр.И дори няма от къде да се почне за да съберем отново що годе сносна държава на Българите. Жалка неумна без крила птица.
64
0
 
6
 
! Отговори
1212 преди 1 седмица
Точно ти и оня черния продадохте България.
63
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Стара попзна чанта
62
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Крадлива с.врака като Поп Тодорова :)))
61
0
 
5
 
! Отговори
Гошето преди 1 седмица
Европа е името на една кукла, дето некъв си пръцки бог-малопишковец отвлякъл за да я.........
60
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Леле, какъв грозен *** е тая крадла!
59
0
 
14
 
! Отговори
Дядката преди 1 седмица
Дрън- дрън , Европа се оказа една неонациска *** ,която се подигра с жертвите на Втората С Война ,но явно имат сходство с госпожа Нейнска!
58
4
 
4
 
! Отговори
Власт и Пари преди 1 седмица
На времето беше красива жена, но политиката я съссипа.
57
0
 
14
 
! Отговори
Кубрик преди 1 седмица
Змия пълзи,паси пасе, а къде плевнята,да каже нещо за еврогейците.Честит празник на победата 9Май,слава на Русия и СССР,на всички 150 националности, които жертваха,за победата.
56
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Нейнски: Европа е философия и солидарност" и крадене и крадене, как се ненакрадохте и ненаядохте? И оная крадлата на кремчета и тя посланичка беше в САЩ
55
1
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 седмица
до 55:..-Верно мяза на Круела Девил...Само цигарето й липсва..
54
1
 
14
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 1 седмица
До # 26 Няма да има "нова" Европа никога,защото кипитализма се развива "брягодарение" на най-лошата животинската черта на човека-АЛЧНОСТТА. При социализма се опитаха да превъзпитат хората в положителните страни на хората,но се провалиха. Хората са алчни като всяко друго животно. Вземете на пример лъва. Докато той не се наяде не дава на друг да припари до плячката му. Човекът е още по-алчен,той няма наяване и краде до припадък и му хвърлят два кубика пръст...
53
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
При Лора Крумова бяха тая Паси още няколко Темата беше постиженията на България от демокрацията на сам И това ако не е наглост здраве му кажи
52
2
 
15
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 седмица
бре!...Голема "мъдрост",големо "прозрение" от тая груба КАРИЕРИСТКА !
51
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
това мекотело що го показвате ,хваща ме гнус само като я видя а вие и давате трибуна да ръси поредните глъмотии
50
21
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Европа ще направи ИМПИЙЧМЪНТ на РУмен Решетников Р адев!
49
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
50 коментара, все сме философи тука, ама никой не е съгласен с философията на Надето. Що така? Ако е съюз, не значи, че трябва да споделяме нечии философии, нали? От древността е така. Можеш да "впишеш" собствения си интерес, покрай уж "общия", ама това не е солидарност, а само собствен /личен/ интерес.
48
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
неински, ти за кого ще гласуваш?
47
0
 
20
 
! Отговори
не точно философия преди 1 седмица
Еропа до голяма степен е това което САЩ се опитаха да направят с Украйна.