Кремена от Мюзик Айдъл: Мюзик айдъл ме свали на земята

15-годишната Кремена, отпаднала на крачка от голямата тройка
18 май 2007 16:07, Екип на Dnes.bg
0
Кремена от Мюзик Айдъл: Мюзик айдъл ме свали на земята
Всички ще запомнят Кремена главно с възрастта й. Снимка: mp3.bg
От: Цвете Тюлева

Разбрахме, че помежду си, айдълите наричат деня, в който някой от тях си тръгва – тъжният четвъртък. Тази седмица, вотът на публиката отреди четвъртъкът да бъде особено нерадостен за Кремена Димитрова – тя събра най-малко зрителски гласове и напусна шоуто.

Всички ще я запомним с това, че тя беше единственият участник под определената за допустима възраст – 16 години. Тя е на 15, ужасно талантлива е, пее страхотно, а аз бих добавила – тя е една много сладка млада дама.

И доста умна. Личи й, че още от сега умее да преценява ситуациите, да разсъждава като зрял човек и да се държи супер естествено. Кремена прие с усмивка всичките ни въпроси и дори беше готова да отговаря на още. Ето колко я изтормозихме... :)

Как мислиш, защо точно ти излезе? Ти се представи много добре на последния концерт в понеделник?

Ами да, и аз мисля, че беше хубаво,но... Нямам абсолютно никаква представа. Наистина. Хората много ми се чудят, че когато изляза на тия столчета (бел.ред. столчетата са тези, на които сядат участниците с най-малко гласове), съм била много спокойна. Но просто аз никога не съм се притеснявала, защото в крайна сметка всички ще минат оттам. Дори и победителят.

Много хора те обвиняват, че самочувствието ти много се е повишило, че преди си била много скромно момиче, а сега вече нещата не стоят по този начин...?

Напротив, даже много ми падна гарда, аз си го признавам. Преди Мюзик Айдъл много повече си вярвах, сега слязох на земята. Въпреки че никога не съм била с кой знае какво самочувствие, просто съм с по-темпераментен характер. Обичам да говоря, да ме виждат, да съм център на внимание, не да съм скромна и свита.

А какво всъщност те накара да свалиш гарда?

Конкуренцията и самият формат на предаването. Освен, че трябва да даваме всичко от себе си, трябва да сме и предимно хора. Защото ако излезеш на сцената само да пееш, никой няма да разбере какъв си всъщност, а всичко зависи от хората, които гласуват, от публиката.

Ако не си симпатичен, няма да гласуват за теб.

Сами ли си избирате песните или имате солидна цензура?

Не, чак солидна – нямаме. В голяма степен ние си избираме какво да пеем, подготвяме си 3-4 парчета и вече след това ни насочват. Но никой не ни принуждава да пеем неща, които не искаме.

Защо не пяхте например рок?

Ами и аз исках да има рок, но... Надявам се на тези, които останаха, да им дадат такава задача.

Ти на кой от останалите симпатизираш най-много?

На Преси, Преслава... Не смятам, че някой се съмнява, че тя ми е най-близка...Изградили сме си една много силна добричка мафия:) (Кремена, Преслава и по-рано изгонената Валентина са от Добрич и дори са възпитанички на един и същ музикален педагог, бел. Ред.)

Пламен и Деница се харесаха и са гаджета, ти не си ли набеляза някого?

Ами аз имам много странен характер и много трудно някой ми прави впечатление. Всички са ми много добри приятели и предпочитам приятелството, отколкото нещо друго. Приятелството е много по-трайно.

Във форумите има мнения, че не винаги си достатъчно експресивна в изпълненията си, че не влагаш чувство?

Аз пък съм чела точно обратното – че много съм се вживявала, че съм махала с ръце и съм пяла със затворени очи. Всеки си има някакъв маниер, негов си стил и навици на сцената. Аз мисля, че влагам дори прекалено много.

Смяташ ли, че имаше моменти, в които звучеше фалшиво на сцената?

Ами не, или поне аз не съм усетила да е имало. Гледала съм всички концерти и това, което се чува на сцената и това по телевизията е много различно. Но чак пък фалшиво... не. Неточното интониране на гласа ми се получава от това, че в момента съм в мутация. На 15 съм :)

А каква музика харесваш ти самата?

На много различна музика се кефя, нямам определен стил, който да слушам. Обичам една песен, когато ми хване окото и сърцето (бел.авт .. и ухото:)), да си я слушам, докато ми писне. Покрай Мюзик Айдъл разбрах, че много ми харесва да слушам джаз. Да пееш с бенд е много вълнуващо, много ми пасна... Също много ми хареса, когато пях парчето на Роксет.

Със Слави чухте ли се? Смяташ ли, че щеше да е различно ако той беше в журито, знаем, че имаше специално отношение към теб и към таланта ти?

Не, не ми се е обадил, не сме се чували. Но и не смятам, че ако той беше в залата, нещата за мен щяха да стоят различно. Той харесваше всички, които отидоха на финала.

А фактът, че си на 15 и беше избрана за финалист, как го оценяваш?

Ами аз все още не мога да повярвам, че ми се случи. Те имат право да правят изключения, не са нарушили правилата. Щастлива съм от този факт, само това мога да кажа. Но пък после се видя, че журито не може да контролира вота.

Какво мислят родителите ти за участието ти в конкурса? Сигурно си изпуснала много в училище?

Аз съм на индивидуално обучение заради участието си тук и сега ще си взема всички изпити, нямам проблеми с това.

А кой клас си, какво учиш и какво смяташ да продължиш да учиш след като завършиш?

Девети клас съм, уча в Музикалното училище в Добрич, в паралелка със специалност пиано и солфеж. След това не мисля да продължа да уча нещо свързано с музика, искам да запиша някаква филология – турския език много ми харесва... нещо екзотично.

Това, че си на 15 е голямо предимство, имаш много време. С какво смяташ да продължиш да се заминаваш занапред?

Да, това наистина е така, и аз смятам, че имам много време пред себе си. Много хора с десет и повече години по-големи, си заминаха от шоуто много преди мен. Така че не бързам за никъде. Това е голям шанс, който получих с участието си в този конкурс.

Какви все пак са бъдещите ти ангажименти?

Тепърва ще си разбера програмата, не я знам още. Но се надявам да имам ангажименти и хората да искат да ме виждат по-често, да съм им направила впечатление. Искам да пея и имам желание да правя солова кариера, тук, в България, въпреки че ми е малко ранко все още, мисля:) Надявам се, че участието ми в Мюзик Айдъл ще ми помогне...на мен, и на всички, с популярността, която сме придобили.

Направи ми впечатление, че журито приветства българските песни и не толерира особено английските. Ти на какъв език предпочиташ да пееш?

Не, че не толерират английските, те просто харесват българските. А аз... за скромните си 15 години, съм се опитвала да пея на 12 езика, скоро ще достигна Йорданка Христова:) Не знам, лесно ми е да пея на всички езици, нямам претенции. Дори и последният път (тогава участниците пяха на всички балкански езици и на избрани по-екзотични, като арабски, иврит и унгарски, бел. ред. ), от петък до понеделник, всички успяхме да си научим текстовете, което е похвално за нас.

Случвало ли ти се е да си забравиш текста или някакъв друг гаф на сцената?

Да си забравя текста – не, но последният четвъртък щях да падна на два пъти, защото токчето ми се заклещваше в някаква дупчица и беше много комично. Но май никой не разбра.

Щеше да стане много комично, наистина... можеше и да не излезеш сега ако беше паднала на сцената. На Невена това й помогна много (при изпълненията за определяне на финалистите, Невена Цонева се подхлъзна и падна, като след това зрителския вот я класира на финала, бел. ред) .

Ха-хаа, ами да бях паднала, но...:)

Кой е твоя фаворит, кой мислиш, че ще спечели?

Не знам кой ще спечели, но аз най-много ще стискам палци на Преслава. Дори и да не е тя, искам победителят да е момиче.

Какво мислиш за Невена?

Много добре пее, страшно фотогенична е, стои добре стои на сцената... на мен много ми харесва. Напълно възможно е тя да бъде новия айдъл. Както, разбира се, и всички останали, които са борят.

Вече имаш и много фенове, усещаш ли засилен интерес от мъжката страна?

Ами, пак казвам, че все още нямам много време да излизам. Тепърва ще се прибера в Добрич и ще видя какво е настроението. Но се радвам, че съм на 15 и това го казаха навсякъде, което пък е някаква бариера за феновете:) Иначе не съм имала някакви сериозни предложения...

За всички, които се интересуват – имала ли си гадже преди конкурса и имаш ли сега?

Не, нямам сега. А преди Мюзик Айдъл... нищо, с което да се похваля:)

А как виждаш себе си след, например, 10 години?

Много ми е трудно да отговарям на такива въпроси. Защото ако някой, например, ми беше казал, че ще ми се случи нещо такова сега, нямаше никога да му повярвам. Така че... не знам. Надявам се да ми се случват неща в положителна градация:)

Кои са най-безумните слухове, които си чувала за себе си?

Че имам доведен брат, че леля ми е най-известната оперна певица в България...

Аз пък чух, че имаш силикон в гърдите?:)

Аз съм на 15?!:)

Е, знаеш как е... в България всичко се говори...

Не,не... нямам силикон, нямам никъде нищо. Никой от нас в Мюзик Айдъл няма никакви корекции по себе си – естествени сме си. Иначе бих си сложила някой ден, ако това се налага, нямам нищо против пластичната хирургия.

Какво ще правиш днес (петък, бел. ред.)?

Довечера съм в Шоуто на Слави, преди това всички ще имаме концерт в Ескейп. Иначе програмата си я разбирам в последния момент.

Харесва ли ти да живееш в София, как се чувстваш тук?

Не ми харесва като град, в който да живея, аз обичам спокойствието. Но пък единствено тук имам шанс да ми се случи нещо интересно.

И последно, един скучен и тъп въпрос :) Какви са плановете ти ?(не споменавам определението „творчески“, въпреки, че много ми се иска:))

Ами нямам конкретни планове, то е ясно. Няма как да имам някакви дългосрочни очаквания. Само едно знам – ще е музика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари