East 17 и C-Block хедлайнери на "Обичам 90-те"

Третото издание концерта ще бъде на 7 юни 2014 г.
19 дек 2013 11:23, Александър Попов
3
East 17 и C-Block хедлайнери на "Обичам 90-те"
Снимка: Коко Ейджънси

Третото издание на концертите "Обичам 90-те" ще се проведе 7 юни следващата година в столичната зала Фестивална.

В навечерието на Коледа и Нова година стартира продажбата на билети за концерта, съобщават организаторите Коко ейджънси и радио Energy. Първите имена, които потвърдиха участие, са любимците на няколко поколения музикални фенове - East 17 и C-Block.

В предишните две издания на концерта публиката имаше възможност да си припомни любимите си хитове от 90-те с изпълненията на Dr. Alban, 2 Brothers on the 4th Floor, ICE MC, DJ Sash!, NANA, SNAP! и неостаряващите 2 Unlimited. Всички тези изпълнители пренесоха духа и заряда на 90-те на българска сцена, сега е ред на други емблематични имена от този период да задвижат парти машината.

East 17 ще кацне у нас за втори път. Групата е формирана от Тони Мортимър в края на 1991 г., като името си те взаимстват от пощенския код на квартала, където са израснали. Тони Мортимър  е само на крачка от подписването на договор за соло кариера с London Records, когато бившият музикален мениджър на Pet Shop Boys, Том Уоткинс, го убеждава, че в момента музикалната сцена се нуждае от момчешка банда, противоположна на Thake That, в която да се влюбят лошите момичета. Така се ражда идеята за East 17, в която влизат Тони Мортимър, Тери Колдуел, Джон Хенди и Брайън Харви. East 17 продават над 18 млн. копия от албумите си в световен мащаб – рекорд, който не е задминат от нито една друга бой-банда, включително и Take That. Сред емблематичните им хитове са Let it Rain, Stay Another Day, It's Alright и If You Ever.

C-Block са немска хип-хоп и евроденс група, създадена от музикалните продуценти Йорг Вагнер, Улрих Бухман и Франки Милър през 1995 г. Първоначално тя се състои от американските рапъри Mr. P (Джеймс Уайт) и Ред Дог (Антъни Джоузеф), а по-късно към тях се присъединяват вокалистите Тереза Балтимор, Престън Холауей и Ракел Гомез. Дебютният сингъл на групата е Shake Dat Azz, но истинска популярност идва с парчето So Strung Out. Сред хитовете на C-Block са Keep Movin, Everything´s Good, The Future Is So Bright, Time Is Tickin' Away и  Broken Wings.

Билети за концерта "Обичам 90-те" се продават в мрежата на Eventim. Първите 1000 билета са с промоционална цена от 35 лева, следващите 1000 - 40 лева, след което ще се продават за 50.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: East 17Обичам 90-теC-Block
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
East 17 It's all right! :D
1
0
 
9
 
! Отговори
FullMaster преди 10 години
Еха....Вече поръчах два билета :-)