България домакин на "Детска Евровизия" на 21 ноември

Събитието ще бъде в зала "Арена Армеец"
Обновена: 30 мар 2015 14:59 | 30 мар 2015 14:53, Александър Попов
16
България домакин на "Детска Евровизия" на 21 ноември
Снимка: Булфото, архив

България ще бъде домакин на 13-то издание на "Детска Евровизия 2015". Престижният детски песенен конкурс ще бъде на 21 ноември в зала "Арена Армеец" в София, съобщиха организаторите от БНТ.

Още по темата

"Крисия, Хасан и Ибрахим дадоха този шанс на България. С голяма надежда участвахме в Малта и бяхме много впечатлени от таланта, енергията и емоциите на всички деца в конкурса. Надяваме се България като домакин да даде ново поле за изява на младите таланти от цяла Европа, като същевременно ги направи съпричастни към красотата и традициите на нашата страна", заяви генералният директор на БНТ Вяра Анкова.

Изпълнителният директор на Детската Евровизия Владислав Яковлев изрази силната си подкрепа и готовност да окаже съдействие на БНТ при подготовката на тазгодишното домакинство на конкурса.

Миналата година конкурсът бе спечелен от 14-годишния Винченцо Кантиело, а италианската телевизия RAI първа получи правото да организира събитието през 2015 г. тазгодишното издание на конкурса. Крисия, Хасан и Ибрахим пък заеха историческото за България второ място.

"Ние проведохме много разговори с RAI, но те не бяха в състояние да проведат конкурса. Благодарихме им за това, че проучиха всички възможности за домакинство. Техният ясно изразен интерес, както и този на България и други страни, ни показва, че Детската Евровизия става все по-силна", поясни Владислав Яковлев.

Интересът на телевизионните оператори от цяла Европа към Детската Евровизия остава висок. През 2014 година в конкурса участваха 16 страни, което е рекорд от 2007 година насам.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Гледащия от далече преди 9 години
Абе хора, как може да сте толкова черногледи. Не всичко е пари, или поне не веднага и кеш. Помислете за добрия образ, който такива събития създават на България. Освен в хотелски комплекси и магистрали, трябва да се инвестира и в не толкова материални дела, то е като да инвестираш в добрите взаимоотношения - могат да са само от полза. Само да не организират Евровизията както онова теглене на жребий за световно ли, европейско ли беше, дето оркестъра избуя на сцената, късайки хартиено пано.
15
1
 
2
 
! Отговори
Оф преди 9 години
Допълнение към 14Даже са почнали вече, като гледам някои коментари...
14
1
 
2
 
! Отговори
Оф преди 9 години
Недейте бе, ще оплюят това хубаво начинание... !
13
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кончита има ли деца! Да знам какво да очаквам.
12
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ненужно харчене на пари. Евровизията и в двата формата за нищо не става. А пък детската е нещо като нищо. Просто едно голямо и ненужно набутване с пари без никаква възвращаемост. И да, определено имаме голям шанс като страна домакин да спечелим първото място. Така или иначе ще сме си го платили.
11
1
 
3
 
! Отговори
НДК преди 9 години
До Momo Точно това е една от причините България да не спечели евро-"телевизия" :) няма зала !
10
2
 
8
 
! Отговори
1 преди 9 години
Италия да си го прави, защо ние трябва да се набутваме с конкурс на загуба, след като геополитическите интереси изкараха италианчето на първо място?
9
10
 
0
 
! Отговори
Черногледът преди 9 години
Хората няма какво да ядат, те деца ще ми правят!
8
6
 
5
 
! Отговори
Цецко преди 9 години
Дано само БНТ да не го отразяват...
7
10
 
7
 
! Отговори
Momo преди 9 години
Построиха една спортна зала и вече всичко се прави в нея. Взеха хляба на НДК.Кой знае какъв срам ще берем ноември пред Европата, заради организацията...
6
4
 
4
 
! Отговори
до 2 преди 9 години
Аз пък напоследък преоткривам Каризма. Жалко, че ги няма вече, но човек оценява нещо, чак като го загуби!
5
0
 
12
 
! Отговори
do 3 преди 9 години
Вероятно имаш в предвид Малта?
4
4
 
4
 
! Отговори
Частна немска езиков преди 9 години
Мили хора, дано повече от вас прочетат това - никога, никога не си записвайте детето в частно немско училище "Ерих Кестнер" в Люлин. Това, което преживя детето на сестра ми там е повече от чудовищно. Въпреки високата такса и усмихнатия директор - за цялото ни семейство настъпи истински ад. Малките деца са без надзор. След приключване на часовете има около 15 минути преди пристигането на бусчетата, които ги карат по домовете, а учителка не ги придружава в буса - просто си тръгват след часовете и ги оставят на произвола на съдбата и на агресията на по-големите. Взимат ти пари за обед в стола, хр
3
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дано нашето ангелче Крисия участва и вземе първото място, което заслужаваше в Кипър!
2
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Група Кафе ще участват ли?
1
1
 
13
 
! Отговори
мда преди 9 години
Добра новина дано никой не опорочи конкурса :)