Без България на Евровизия, БНТ оптимизира разходи

Страната ни ще пропусне конкурса в Израел
Обновена: 15 окт 2018 12:50 | 15 окт 2018 12:50, Александър Попов
71
Без България на Евровизия, БНТ оптимизира разходи
Кристиан Костов донесе най-доброто класиране на България в конкурса. Снимка: Reuters

Следващото издание на Евровизия ще мине без българско участия. Управителният съвет на БНТ взе решение обществената медия да не участва в тазгодишното издание на международния песенен конкурс, който ще се проведе в средата на месец май 2019 г. в Тел Авив.

Решението е част от мерките, които ръководството на телевизията предприе за оптимизиране на публичните разходи, се казва в официално съобщение на медията.

През последните две години БНТ организира българското представяне в международния конкурс с подкрепата на партньори - продуцентски компании или професионални екипи, които участваха и във финансирането.

Независимо от това, разходите за подготовката на българския участник, създаването и продуцирането на песен, сценичното представяне, производството на телевизионен клип и включване в събитията от програмата на конкурса, значително надхвърлят разумните разходи, които обществената телевизия би могла да си позволи. Освен преките разноски за подготовка на съответния представител, държавите – участнички си поделят и част от разходите за самото провеждане на конкурса, които тази година са в размер на 5 300 000 евро.

В Европейския съюз за радио и телевизия членуват 73 компании от 56 държави в Европа, Северна Африка и Близкия Изток. Всеки от обществените оператори взема своето независимо решение за участие в конкурса за всяко отделно издание.

През тази година страната ни бе представена от сборната формация Equinox, която се класира на 14-то място. Най-големият ни успех на този форум е второто място на Кристиан Костов, а година преди него Поли Генова остана четвърта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
19
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ПРАВИЛНО!!!ИЗРАЕЛ НЯМА НИЩО ОБЩО С ЕВРОВИЗИЯ!!!!
42
1
 
17
 
! Отговори
Ники преди 5 години
За 10 милиона лева не си струва да участваш в тази тъпня.Много рядко и много малко излизат качествени парчета.Доста често печели най-големият ***.
41
2
 
19
 
! Отговори
мак преди 5 години
Особено след миналогодишния конкурс лъсна тъпотията, остават незабелязани стойностните песни и изпълнители, така че няма смисъл да се трошат грешни пари за участие.
40
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
без тва няма нищо като хората
39
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правилно, и без това нищо стойностно не предлагаме. Нищо не им раждат главите в последно време. Имаше някакъв напън що годе с някакви проджекти и Драгнева, ама тва беше.Тоя конкурс си е бил винаги странен. АББА избиха рибата с Ватерло преди много години, оттогава - гола воДа.
38
3
 
9
 
! Отговори
Хм преди 5 години
Израел?Не,благодаря-нека ****тите си играят сами игричките.
37
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-после една добра новина.
36
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ура Ура Ура
35
0
 
9
 
! Отговори
До 30-БНТ у кенефо преди 5 години
Смяташ ли че си нормален и възпитан.Или се гордееш с просто тията си.Изказал си се точно като *** трудовак ,на стената на войнишки нужник.КЕЧ вече няма ,но явно ,,мозъци" за трудоваци има. И ти с компа боравиш ,вместо с лопата или търнокоп-за там си !!!
34
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
една добра новина!
33
3
 
31
 
! Отговори
месара преди 5 години
ами браво! една излагация по малко.
32
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А, сетите се най после. То тоя конкурс надмина Ален мак от соца. Пълно извращение
31
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде и догодина - пак същото решение!
30
1
 
21
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Много правилно решение.Еврейчетата като кажат в последния момент че ще е в Йерусалим участниците ще се чудят къде да се чешат.
29
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕДНО ДОБРО РЕШЕНИЕ! БРАВО!
28
10
 
18
 
! Отговори
БНТто у кенефо преди 5 години
то цялото БНТ по-добре да го закриват защото са само хранилка на некадърни ченгета. БНР е същата работа. Така и не мога да разбера за какво са ни
27
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бай Ви ТодарИма да чакаш!По-скоро такива като тебе ще хванат чемадана за Мордор.
26
5
 
16
 
! Отговори
58341 преди 5 години
Напълно подкрепям. Но сега къде ще се изявява "артистът" Иво Димчев? Беше идеален кандидат, с правилна полова ориентация, болен от СПИН и много "талантлив". Имаше всички данни да спечели и да накара всички българи да се срамуват.
25
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Реално БНТ се издържа с нашите пари и беше редно да ни питат още преди години като почваха да участват в Евровизия. Отделно колко хора от т.нар. оргнизатори на събитието в БНТ се нала паха с пачки покрай този безмислен конкурс, да не говорим. Хайде, сега наред са Нова ТВ, те имат пари за брадъри и какви ли не и диотски предавания, може и тук да се класират.
24
16
 
11
 
! Отговори
Бай Ви Тодар преди 5 години
Днес от евровизията, утре от евросъюза.