Заедно на Европейския пазар – общи възможности за фирмите от бранш „Текстил и облекло” от трансграничния регион

Браншова организация текстил и облекло" (БОТО) активно подпомага развитието на сектор "Текстил и облекло" в България
Спонсорирано съдържание | 29 юни 2015 10:30, Екип на Dnes.bg
Заедно на Европейския пазар – общи възможности за фирмите от бранш „Текстил и облекло” от трансграничния регион
Общи възможности за фирмите от бранш „Текстил и облекло” от трансграничния регион

„Браншова организация за текстил и облекло” (БОТО) e сдружение на фирми от бранш „Текстил и облекло", създадено през месец април 2006 г. в гр. Кюстендил., което извършва своята дейност на територията на България. 

Членове на БОТО са фирми, опериращи в основните направления в сектора – производство на мъжко, дамско и детско облекло, плетиво, аксесоари и спомагателни материали, както и машинна бродерия, оборудване за сектора, търговия с готова продукция и др.

Членовете на сдружението работят за марки като Pierre Cardin, Versace, s.Oliver, Esprit, Lacoste, Barbour, C&A, NEXT, OTTO, Camel, Tommy Hilfiger.

Функционирайки успешно, сдружението непрекъснато разширява своя обхват, като към момента негови членове са едни от най-авторитетните и конкурентоспособни фирми от бранша от цялата страна.

Основните цели на „Браншова организация за текстил и облекло” са да защитава професионалните и социални интереси на своите членове, да развива сътрудничеството между тях и да популяризира дейността им, като установява професионални контакти и обмен на информация със сродни институции в страната и чужбина, както и да повишава професионалната подготовка и усъвършенстване на членовете си чрез редовно организиране на разнообразни семинари, курсове, консултации.

Заедно на Европейския пазар – общи възможности за фирмите от бранш „Текстил и облекло” от трансграничния регион

БОТО е колективен член на Българската търговско-промишлена палата и Съвета на браншовите организации към БТПП. Сдружението е отличено за най-добра браншова организация в престижните Годишни награди на БТПП за 2012 г.

Сдружението работи активно и с различни образователни институции, като негови асоциирани членове са катедра «Машиностроителна и текстилна техника и технология» към ТУ Благоевград и Нов български университет, София, департамент «Дизайн и архитектура». Една от основните цели на това сътрудничество е да се популяризира шивашкото производството сред  младите хора като добра възможност за професионална кариера. 

БОТО участва в редица европейски проекти, както и в български и световноизвестни изложения за текстил и облекло.

През последните 3 години сдружението активно работи със сродни организации от Македония и Сърбия в посока налагането на трансгранични региони България-Македония и България-Сърбия като добро място за производство на облекло. 

Като организация, ангажирана с развитието и подпомагането на фирмите от бранш „Текстил и облекло” в България, БОТО създава среда за професионално общуване между фирмите от бранша.

Нашата мисия е непрестанно и активно да подпомагаме развитието на бранш „Текстил и облекло”  като икономически силен отрасъл в България.

Заедно на Европейския пазар – общи възможности за фирмите от бранш „Текстил и облекло” от трансграничния регион
Together for European textile market

 

Публикацията е направена с подкрепата на ЕС чрез Програма за трансгранично сътрудничество CCI № 2007CB16IPO006.  Съдържанието на публикацията е отговорност единствено на  БОТО и по никакъв начин не трябва да се приема като становище на ЕС или УО на Програмата.


Още по темата: БОТО
Още от
Спонсорирано съдържание