СофтУни стана "Компания на годината" в категория "Образование"

Спонсорирано съдържание | Обновена: 30 юни 2021 10:56 | 30 юни 2021 10:43, Александър Попов
СофтУни стана "Компания на годината" в категория "Образование"

СофтУни спечели първо място в категория „Образование“ на годишните награди „Компания на годината“. Въпреки непредвидимите пандемични условия, церемонията по награждаване се проведе успешно, а вълнението бе нестихващо.

С наградата си като „Компания на годината“ в областта на образованието, СофтУни за пореден път се доказа като двигател на дигиталната революция у нас, подготвяйки високо квалифицирани кадри вече седма година в три от най-перспективните и търсени сфери днес – програмиране, дигитален маркетинг, дизайн и визуализация.

Основна опорна точка в кандидатурата на СофтУни бе адаптивността на организацията през изминалата буреносна 2020 година. Пандемията се оказа катализатор на някои от най-съществените за човечеството дигитални трансформации в глобален мащаб, а СофтУни откликна подобаващо, като създаде няколко ключови образователни инициативи със социална насоченост. Първата такава, с името „Безплатни курсове по време на пандемия“, бе насочена към всички, които имаха необходимостта да изградят или надградят дигиталните си умения в полза на бизнеса си. Втората, известна под името „Безплатна обучителна пътека за останали без работа по време на пандемия“, имаше за цел да осигури възможност за преквалификация на всички засегнати от кризисната ситуация българи, които по една или друга причина останаха без работа в този период.

През изминалата година в СофтУни се проведоха над 40 обучения в направленията програмиране, дизайн и визуализация и дигитален маркетинг, а в тях се включиха близо 50 000 души.

Осъществени бяха също и редица други безплатни проекти – проведоха се десетки курсове, семинари, събития за кариерно ориентиране, състезания по програмиране, дизайн и дигитален маркетинг за ученици и младежи. Организирани бяха и специализирани курсове за дигитални умения за учители. Не на последно място, СофтУни раздаде хиляди онлайн издания на книги по програмиране, които имаха за цел да открехнат вратата към този така необятен и перспективен свят за всички, които изпитваха интерес и любопитство да се развиват в областта.

Проведоха се и редица събития, обучения и безплатни демо уроци за най-малките, организирани от SoftUni Kids за деца от 7 до 12 годишна възраст. В СофтУни Светлина пък учениците осъществиха множество проекти и се включиха в редица състезания, от които грабнаха разнообразни награди, доказвайки високата технологична адаптивност на днешното младо поколение.

От името на СофтУни наградата прие Екатерина Темелкова, директор Маркетинг и Бизнес развитие. Тя поздрави всички компании партньори, които са били до СофтУни през изминалата година, всички служители на компанията за неуморната работа, отдаденост, мотивация и време, които не спират да посвещават. Отправи и благодарности на хилядите студенти, без които нямаше как СофтУни да се превърне в лидер в образователния сектор.

По време на церемонията, Екатерина отбеляза, че образованието е в основата на прогреса, а икономиката се задвижва именно от онези, които инвестират в развитие и иновации.

В конкурса бяха отличени общо 25 компании, институции и медии, които получиха признания в разнообразни категории – от развитие на човешкия капитал, повишаване качеството на предлагания продукт, до иновации, киберсигурност, изкуствен интелект и много други. Кандидатурите бяха оценени от независимо жури на базата на 4 ключови критерия – постижения в съответната категория, добри управленски практики, препоръки от партньори, както и цялостен принос за обществото и обществена значимост.


Спонсорирани публикации