Александър Сано: Звънни на мама, не на такси

Спонсорирано съдържание | Обновена: 27 окт 2023 17:15 | 27 окт 2023 17:12, Александър Попов
Александър Сано: Звънни на мама, не на такси

Всичко започва с кампанията на TaxiMe „Викни TaxiMe, без да те чуят“, която бързо придоби популярност в социалните мрежи. Тя предлага на клиентите удобно решение за неудобни ситуации, от които да се измъкнете дискретно.

Реакциите към кампанията са най-различни, но тази, която се открои с посланието си, е видео коментарът на известния български актьор и продуцент Александър Сано. Той предлага, като поръчваме през приложението не просто да спестим обаждане, а да направим жест към едни от най-важните хора в живота ни – да „подарим“ това обаждане на нашите майки.

„Колко често използваме телефона си, за да се обадим на някой близък? Аз веднага се сетих за майка ми, на която признавам си, не й звъня прекалено често. А тя винаги го прави, за да ме попита „как съм”, „добре ли съм”, „дали ми се ядат сармички” и просто се сетих колко по-смислен вариант има да употребиш едно телефонно обаждане. Та реших да ви го споделя и да ви попитам вие колко често се обаждате на близките си или конкретно на майките ви, за да ги попитате как са” – размишлява Александър Сано.

Навярно не сте се замисляли каква част от времето си прекарвате в разговори с хора, които не са ви близки? В забързаното ежедневие, когато работим в офис или учим в университет, когато трябва да стигнем от точка А до точка Б, отделяме повече време за разговори с колеги, с клиенти, с продавачи в магазините, с фитнес треньора, с телефонни оператори… А не ви ли се е случвало да се приберете вечерта след дълъг ден, да погледнете в телефона си и да прочетете по-рано игнорираното съобщение от мама: Звънни, когато имаш време?

Призивът на Сано в края на видеото е да се вгледаме по-дълбоко в нас като хора. Да отделяме време на повече смислени разговори с майките си и най-близките и да оценяваме важните неща в живота, които ни заобикалят.

 


Спонсорирани публикации