Започва регистрацията за безплатни курсове за основни дигитални умения за жени по глобалната програмата “Women in tech”

Спонсорирано съдържание | 9 фев 2024 08:00, Красимир Ангелов
Започва регистрацията за безплатни курсове за основни дигитални умения за жени по глобалната програмата “Women in tech”

На 12 февруари 2024 г., понеделник, започва регистрацията за глобалната програма "Women in tech", която има за цел да помогне за преодоляването на разликата между половете в технологичната индустрия, като се даде възможност на безработни жени и такива, които търсят преквалификация, да придобият основни дигитални умения.

Програмата се осъществява съвместно с Министерството на труда и социалната политика, Висшето училище по телекомуникации и пощи и Хуауей Технолоджис България като част от тристранен меморандум за сътрудничество.

Курсовете ще бъдат безплатни и ще се провеждат във Висшето училище по телекомуникации и пощи в дигитална класна стая, специално оборудвана от Хуауей Технолоджис България. Освен от уебсайта, информация ще може да бъде получавана и в бюрата по труда.

Първият курс започва на 9 март 2024 г. Занятията ще се провеждат през уикендите с цел да се отговори на нуждите и ангажиментите на всички участващи, като групите ще са до 10 човека, за да може всеки да получи индивидуален подход и внимание.

Програмата е подкрепена от жени-посланици, които са успешни в ролите си: Илияна Йотова - вицепрезидент на Република България; Иванка Шалапатова - министър на труда и социалната политика; Милена Стойчева - министър на иновациите и растежа, проф.Миглена Темелкова - ректор на ВУТП, Андреана Атанасова – председател на Алианса за технологичната индустрия, Жанет Захариева - главен съветник на Vivacom; Кристина Ескенази – член на УС на AI Клъстер България; Ваня Ананиева – собственик на училища „Интелект“ и основател на благотворителната инициатива „Предай нататък“; Надежда Генова – изпълнителен директор на „Поликомп“; Рая Гунчева – директор на отдел за връзки с обществеността в Хуауей Технолоджис България.

Желаещите да се запишат за курсовете за основни цифрови умения ще могат да го направят през специален уебсайт, който ще предоставя и подробна информация за програмата.

Линк към сайта: https://www.utp.bg/programa-women-in-tech-jenite-tehnologiite/#


Спонсорирани публикации