Плевнелиев с план – привлича чужди инвестиции

Забравяме миналото и работим за хората, обеща той
18 сеп 2011 14:11,
307
Плевнелиев с план – привлича чужди инвестиции
Снимка: Булфото

"България трябва да има план – как да привлича чуждестранните инвестиции". Това каза в Гоце Делчев кандидатът за президент на ГЕРБ Росен Плевнелиев.

Примерът, който посочи той, е инвестицията на ИКЕА – за изграждането на магазина, земята е била купена още през 2003 година, но инвеститорът не е предприемал никакви действия, тъй като не е имало яснота кога ще бъде изградена инфраструктурата около терена.

Когато Плевнелиев отшъл на посещение в Гърция, е имал среща със собствениците на ИКЕА и след като се е запознал с техния случай, им е предоставил точни графици кога инфраструктурата ще бъде изградена.

"В резултат на този ангажимент, ИКЕА днес е факт", каза Плевнелиев.

Той смята, че България трябва да се фокусира върху всеки лев инвестиция и трябва да изгради правилните модели за привличането на нови чужди капитали.

Това ще бъде една от водещите теми в Съвета по икономическа реформа, който, ако Росен Плевнелиев стане президент, ще работи към президентската институция.

Според него бизнес средата и работещата администрация са от изключителна важност за това – България да върви напред.

"Без тези фактори, няма икономика", отсече той.

"В държавите с качествена администрация и електронно управление корупцията е сведена до минимум", заяви убедено кандидат-президентът.

"Забравяме миналото, забравяме зависимостите на миналото. Гледаме напред с добро и със силна решителност да работим в полза на хората и на обществото", каза още Росен Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


307
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
299
0
 
1
 
! Отговори
!! преди 12 години
ако забравим думата 'магистрала' да сте чули думите 'икономика', 'здравеопазване', 'училище' 'България' ... 'провинция' !!!! ???? ! Да питам - в коя секта свещеното животно е кучето ??? Че явно от нея са и ББ и Михайлов ... Не са кучкари ... а доят кучета .. за сметка на нормалния живот на децата и народа ....
298
0
 
1
 
! Отговори
Слушател преди 12 години
Плевнята се е "изказал" в Г. Делчев? Че къде на друго място няма да го посрешнат с презрели домати?Самозабравили се наглеци от една измислена "партия"!
297
0
 
1
 
! Отговори
Вярвам преди 12 години
ЕЕЕЕх, послушко Плевнелиев, инвестициите се разпределиха между "правилните" за ГРОБ фирми и скоро инвестиции няма да видим. А ти си жалък в напъните си да се харесаш. Вожд Боце много по-умело лъже!
296
0
 
3
 
! Отговори
канарче преди 12 години
Бива,бива нахалство. Уж нямаше да има популистки приказки. Какви инвестиции, какви 5 лв? От 9 месеца по неговите програми за регионално развитие и инфраструктура не е дошла и стотинка от европейске фондове. Той всъщнос е уволнен, а не издигнат като най-рейтингов министър. А и това с "най-рейтингов" е журналистическа измислица, целяща да ни го втълпи в тъпите глави. Месец социологическите агенции ни го показваха с най-висок рейтинг. Това обаче не означава,че е успешен и" най". Изобщо ни правят ..
295
0
 
3
 
! Отговори
бг преди 12 години
герб ууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууу
294
1
 
3
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 12 години
Браво Плевньо, ама аз да ти отперем едно въпросче - де дрема две години та чуждите инвестиции у БГ-то паднаха над 100 пъти и се свиха до скромните 75 млн. за година :)? Ако така ще ги привличаш като президент мерси :)
293
0
 
7
 
! Отговори
хх преди 12 години
да се бяхте сетили по рано сега такива шутове ще ви набием а на следващите избори компания на царя
292
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Когато Плевнелиев отшъл на посещение в Гърция, е имал среща със собствениците на ИКЕА и след като се е запознал с техния случай, им е предоставил точни графици кога инфраструктурата ще бъде изградена." Собствениците а ИКЕА са в Швеция ! ***
291
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"България трябва да има план как да привлича чуждестранните инвестиции". Това каза в Гоце Делчев кандидатът за президент на ГЕРБ Росен Плевнелиев. Е този 2 години къде спа ?
290
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много *** чеовек си, с *** коментар!
289
6
 
1
 
! Отговори
Илияна преди 12 години
Има само една истинска, достойна и отговорна кандидатура на тези президентски избори и това е Волен Сидеров. Аз ще гласувам за Волен Сидеров и знам, че няма да сбъркам.
288
8
 
12
 
! Отговори
Мирчо преди 12 години
Някой вижда ли по-надежден от Плевнелиев за Президент! Аз не, пък и по-добра кандидатура не е имало до сега! Подкрепям Плевнелиев! И България ще го подкрепи!
287
9
 
4
 
! Отговори
българин преди 12 години
Ей, българи, осъзнайте се. Плевнелиев е дребен червен мошеник. Такъв ли трябва да е българският президент? Да разправя приказки, как бил привлекъл ИКЕА в България, е просто жалко. Изобщо не е привличал ИКАЕ, а и дори и така да е - това ли очаквате от президента си - да привлече някоя верига магазини (в случая - за мебели), която да ни продава скъпи (или евтини, ама не вярвам) ***. Колко работни места ще има в ИКЕА за българи? 100? И какво от това? Това работа на президента ли е?
286
6
 
5
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
Никога няма да гласувам за Плевнелиев. Най-малкото, защото стане ли той президент тоталното превземане на държавата от едноличното управление на ГЕРБ, ще е факт. Нали не очаквате Плевнелиев да е критик на некадърното им управление?
285
8
 
6
 
! Отговори
Иванов преди 12 години
Може и да ги привлече, но в собствения си джоб. От богат човек не съм видял нищо добро да направи, така че за това и на него не вярвам.
284
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
fnimanie fnimanie= tozi individ se opitva da kaje na mutrite da si vrnat parata u BG pod kogovoto nazvanie "4ujdi investicii"Cwetano pravilno provede politikata na BKP i okapazi plevniata, a pravosydnata maniturga sebadi po vprozo edva na denh 10ti kato re4e kakvoto i be razresheno
283
6
 
8
 
! Отговори
ББ преди 12 години
Този със стойка на салонен управител и сервилна усмивка и за домоуправител не става.
282
6
 
10
 
! Отговори
ШОПЪТ преди 12 години
За две години чуждестранните инвеститори избягаха със скоростта на болид от Ф-1,а тоя сега ще ги връща.Това ще стане,колкото Боко ще върне емигрантите.
281
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ха ха , ами що не ги привлече досега, бе *** !
280
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Още 35 дни.Да изринем мутрите и слугите им.

Спонсорирани публикации