Говори Big... ъъъ Сергей Станишев! Честит 15-ти септември, деца.

Хлапетата ще слушат реч
12 сеп 2008 21:19,
158
Говори Big... ъъъ Сергей Станишев! Честит 15-ти септември, деца.
Снимка: БГНЕС

Ако училищните директори в Северна Корея бъдат задължени със специално писмо да прочетат слово на Ким Чен Ир пред тамошните ученици за началото на учебната година, този факт едва ли ще влезе в информационния обмен на световните агенции.

Просто в Северна Корея е така- комунизъм, култ към водача, идеология до втръсване.

Но когато такъв нескромен жест към силните на деня бъде организиран в страна-членка на ЕС, най-малкото би предизвикал учудване.

Следващите редове не са пасажи от фейлетон в хумористичен вестник, тъй че четете внимателно:

Учебната година във всички училища в понеделник ще бъде открита с обръщение на премиера Сергей Станишев, съобщи в петък Дарик радио.

Училищните директори са задължени с писмо от заместник-министъра на образованието Кирчо Атанасов да прочетат слово на министър-председателя.

Директори на пловдивски училища твърдят, че началникът на Регионалния инспекторат в Пловдив Александър Буздрев ги е информирал по време на съвещание в четвъртък, че заповедта трябва да се изпълни, а обръщението ще получат по електронната поща.

Част от директорите са притеснени, че словото ще стои като кръпка към традиционния ритуал, съобщава още Дарик радио- Пловдив.

Директорите обмисляли вариант да окачат текста на таблата за съобщения или да го дадат на класните ръководители да го прочетат в час.

Колегите им от Пазарджик, които вече са получили обръщението, твърдят, че то е на видео.

„Обръщението няма политически мотив и такъв не бива да се търси”, гласи официалното становище на Регионалния инспекторат по образованието в Пазарджик.

В ранния петъчен следобед в редакцията на Dnes.bg се получи съобщение от правителствената информационна служба, в което се посочва:

В специално послание към учителите, носещи изключително отговорната, но благородна задача да подготвят младите си възпитаници за утрешния ден, министър-председателят пожелава да ги научат какво означават гордост и независимост, за да могат да се гордеят с отечеството си, да обичат свободата и да знаят рода си....

В приветствията си по повод откриването на новата учебна година министър-председателят изразява надежда, че и учениците, и техните учители ще участват активно в празненствата и честванията на 100-годишнината от Независимостта на България. Той кани учениците да тръгнат на вълнуващо вековно пътешествие – от обявяването на пълната независимост на нашата държава през 1908 г. до днешното ни равноправно членство в Европейския съюз.

Нищо против пътешествията, г-н Министър-председател, но не и тези- задължителните и вдъхновени от признателните инспекторати.

Дали няма да влезем отново в „световните новини“? И то, както ни е тръгнало- със „срама по челото“?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
toto преди 15 години
Даскалите да научели децата "що е гордост и независимост"?Хе, хе - тоя *** да не иска пак стачка?
36
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Това е виц на новата учебна година !
35
0
 
0
 
! Отговори
Поля преди 15 години
Това наистина е пълна простотия!Този надминава и Тодор Живков! Да пусне и директива да му се закачи портрета в класните стаи! !
34
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Знаете ли как ще започва речта? Аз знам:- Приятно ми е: Гей,.. Сергей !
33
0
 
0
 
! Отговори
sion преди 15 години
Към тези дето одобряват - къде беше словото по случай Съединението на министър председателя..Скри се мишока като видя как освиркаха Гоце..И нали благодарение на неговото правителство миналата година учителите съвсем основателно протестираха..Що тогава не изпраща писма..Мишок мешана порода е нашия жив класик...
32
0
 
0
 
! Отговори
uadjet преди 15 години
Нямало политически мотив....Айде бе,че ни мачкате и ни крадете,ясно.Ама не ни правете на амсалаци.Как да не е политически мотив?Какво друго е това да си навираш мазната мутра демагогското слово насила.
31
0
 
0
 
! Отговори
---------- преди 15 години
BALGARSKITE U4ITELI SA NADJIVELI I NADSKO4ILI MNOGO PROSTOTII I PROSTACI , TOZI E PROSTO POREDNIA . DA SE POKLONIM PRED TRUDA NA U4ITELITE !!!
30
0
 
0
 
! Отговори
реалист преди 15 години
Как ви е манипулерала някаква статия. Какво странно и лошо има да се прочете поздравително писмо от министър председателя
29
0
 
0
 
! Отговори
sion преди 15 години
всъщност като следя последните действия на живия класик Дмитриевич хич не се учудвам..Популизъм и низ глупости..Просто умря от страх като видя социологическите проучвания и реди глупост след глупост..
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
и всички като него. Ти остави детето ти да реши дали иска да стои право или не ! На 15.09 няма ученик, който да не седи прав та с какво твоето дете е по-различно ??? Толкова като можеш седни и измисли нещо по-добро от това на Станишев да видим какъв поет си. Аз не виждам нищо лошо в това обръщение, даже е интересно. Пък вие дето на всяка тема си псувате просто за спорта явно нищо друго не можете и в главата ви вместо мозък има бръмбари(извинявам се на бръмбарите, ако са в такива същества!). Големите патриоти няма що!
27
0
 
0
 
! Отговори
dimitar stanishev преди 15 години
da puknesh, gadna gnida komunisticheska, po-skoro, dano
26
0
 
0
 
! Отговори
Хан Крум преди 15 години
жените ни стават кадъни,помоооооощ,братяяяяяяяяяяяяяяяя
25
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 15 години
Комунизъм...Нека забранят и дългите коси в училище... Вече нищо няма да ме учуди, макар и да съм напуснал отдавна училищната и студентската скамейка...
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
и какви ще бъдат послдествията, ако заповедите не се изпълнят?и как ще разберат в кое училище се изпълнява, и в кое -не? ще пращат инспектори да проверяват???
23
0
 
0
 
! Отговори
. преди 15 години
Аиде в Родината - в Русия. Чий го дървиш тук, господинчо...
22
0
 
0
 
! Отговори
Az преди 15 години
Гледам и не вярвам на ушите си... Добре, че моето дете е достатъчно голяма за да дезертира само от тази простотия...
21
0
 
0
 
! Отговори
Хан Крум преди 15 години
Станишев ни предаде на турците,да ни жените сега,постепенно изчезваме,братя българи,жените ни раждат турцииииии!
20
0
 
0
 
! Отговори
!!!! преди 15 години
Моето дете НЯМА да стои право и да слуша задочно словото на който и да било. Ако иска да му каже нещо да заповяда лично! Мисля, че е редно на тази простотия да се обяви БОЙКОТ!
19
0
 
0
 
! Отговори
DASKAL преди 15 години
Здрасвует Вълчев и его племянник
18
0
 
0
 
! Отговори
sion преди 15 години
Тоя пък дето няма ни деца ни един ден трудов стаж обръщения взел да прави ,че и задължително било да се четат...Жив класик...*** нещастен..