Къде по пътя кривнал е Трактора?

За добрите момчета с маските и помпите. И още нещо
11 фев 2010 10:18,
120
Къде по пътя кривнал е Трактора?
Трактора Алексей Петров. Снимка: Булфото

„Камион ме блъсна,
 Трактора ме гази,
 Багер ме товари
 в една лека кола”
 Тодор Колев


 

Тази песен на Тодор Колев беше страшен хит преди години. Сигурно арестът на Трактора вече е счупил рекордите по гледаемост в мрежите за споделяне на клипове. 

Има драматизъм, има лош герой, малко хора с маски (които са от добрите, точно както Трактора преди време), оръжие, голи мацки, даже един тигър се появява. Като замисъл – супер. 

Както обикновено обаче става с българските екшъни – нещо в реализацията куца. Остават много въпроси, на които зрителят, който за малко е спрял да яде пуканки – не може да намери отговор.
 
Трактора е лош герой. Обикновено лошите герои се смеят гадно, съпротивляват се, изненадват добрите в гръб и най-накрая си го получават. В нашия филм няколко момчета с автомати навлизат в спокойния живот на други хора през нощта, после нахълтват в една къща и крещят на някакъв човек, който бил Трактора, евентуално. При него, сигурно по случайност – няма никой. НИКОЙ. Напълно сам в къщата, добре обзаведена, но по нищо не издава, че е на лошия. Няма оръжие, няма наркотици, няма жени. Нищо. Само един спокоен Трактор. 

Не знам за вас – обаче аз си помислих, че Трактора е знаел, че ще има посещение. И понеже знае каква е процедурата при такъв сценарий (Тракора е бил от добрите, вече стана въпрос), е решил да помоли учтиво останалите хора в къщата да напуснат. В този смисъл всичките крясъци при ареста, които идват отгоре на непредубедения зрител, са просто за доза драматизъм. 

Трактора съвсем спокойно изпълнява всички указания на младите си колеги, няма нужда от вербална агресия. 

Въпросът е – ако Трактора е знаел и предупредил близките си за акцията – какво е направил с всичкия „мат`риал”, който е изорал през годините. Той е голям трактор и е орал много, твърди се. През последните дни на жътвата много е изнесъл, скришом от арендаторите. 

Защото има интересни писания в един сайт. Даже авторът им беше пребит, твърди се, по поръчка на Трактора. Самият Трактор предаде част от „матр`иала” на баткото, който определи тази постъпка на Трактора като „достойна”. Нарече го достоен Трактор. 

Въпросът е къде е останалият мат`риал. 

Дали Трактора е успял да си го закопае и затова спокойно се остави да го арестуват, или са му го взели. Защото там пишело, че големи държавни мъже всъщност понякога предпочитат да са жени. Други, пак големи държавни мъже, обичат малки недържавни момиченца със срамни болести. Сигурно баткото се пита какво пише за батковците в матр`иалите на Трактора. 
 
Така или иначе – Багера обясни, че нямал нищо лично към Трактора. Багера няма нищо лично и към Хамстера, който по тази причина реши сам да излезе от дупката. Какво ще стане, ако съдът реши, че и Трактора е честен – точно като Хамстера. Значи Багера нещо не е изкопал нещата, които е трябвало да изкопае, въпреки че го хвалят в Германия. И колко пъти Супербагера трябва да копае без резултат, за да се откаже от тази дейност.

Иначе добрите момчета с маските и пушките имат и добри сърца. Първо, защото освен да покрещят на Трактора – не направиха нищо лошо на горките момичета без дрехи. 

Второ, оказа се че са любители на животните – по време на сериозната АнтиТракторска акция, при която трябва да се действа бързо и хладнокръвно – пожелаха да се снимат с тигърчето, което има епизодична роля във филма – да покаже колко е велик Трактора. 

Ами, да се бяха снимали със самия Трактор, като са толкова отворени!!!
 
Както и да е – този филм е с отворен финал, зрителят сам трябва да се сети какво се случва по-натам. А дори и да е глупав – зрителят знае какво ще стане – Трактора ще остане известно време зад решетките (не при тигърчето), след което ще си тръгне и пак ще си оре. 

Ако го убедят – няма да оре в чужди ниви. Споменатият матр`иал пък няма да е за хората, е – само от време на време контролирано ще се пуска по някое зрънце. Матр`иалът на Трактора ще бъде неговият път към свободата.

 P.S. Всички прилики и разлики с действителни лица и събития са случайни!!!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
0
 
1
 
! Отговори
пиколо преди 13 години
Политиката е театър, направен за наслада и ужас на дрителите. Ами баретите са прави - колко пъти имат шанс да се снимат с тигър, на живо? Веднъж в живота си, вероятно? А Трактори всеки ден гонят. Ти какво? Да не искаш с голитте мацки да се снимат? Жени много, но тигъра е един. А явно и Трактора е такъв? Има само едно съмнително нещо в тоя арест? Откъде баретите са знаели, че тигъра е закусил?
117
0
 
0
 
! Отговори
do Колю Фадромата преди 13 години
po skoro vtoroto!
116
0
 
1
 
! Отговори
БРАВО! преди 14 години
И на мен ми дойдоха почти същите мисли. И понеже е извсестно че никога бялото не е чисто бяло, и никога черното не е напълно черно, освен в рекламите за перилни препарати се питам и следното: наистина ли човекът е толкова чист, както той твърди и някой е решил да си разчисти сметките с него, или е толкова нагъл, че на фона на дългогодишна престъпна дейност и сенчест биснес, сега се гласи за политическа кариера и очаква доверие от обществото?
115
0
 
2
 
! Отговори
;-) преди 14 години
"МЯСТОТО НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ Е В ЗАТВОРА"-народна мъдрост.
114
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Днес Бг май и вие станахте гербаджиии
113
2
 
5
 
! Отговори
питащ се преди 14 години
И се чудя, ако Трактора беше станал пазач на "Горския" Багера сега къде ли щеше да копае...?
112
4
 
2
 
! Отговори
Аполон преди 14 години
АБе вие от Днес-бг знаете ли българскиЗаглавието трябва да е Къде е кривнал по пътя Трактора - елементарен словоред е това
111
1
 
2
 
! Отговори
Нереалист преди 14 години
Ами към полето, да оре! Писна ми, само предположения но никакви факти! Искам да видя вече огън, стига с тоя дим!
110
0
 
7
 
! Отговори
Колю Фадромата преди 14 години
И на мен ми дойдоха почти същите мисли. И понеже е извсестно че никога бялото не е чисто бяло, и никога черното не е напълно черно, освен в рекламите за перилни препарати се питам и следното: наистина ли човекът е толкова чист, както той твърди и някой е решил да си разчисти сметките с него, или е толкова нагъл, че на фона на дългогодишна престъпна дейност и сенчест биснес, сега се гласи за политическа кариера и очаква доверие от обществото?
109
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
misleh che po ne tezi shte mileiat za balgaria no uvi. jalko
108
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
tochno taka nikade ne e krivnal prosto e neudoben
107
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Изобщо не е криввал!
106
1
 
4
 
! Отговори
rave преди 14 години
zna4i mojeha da si go pokanqt v kabinetite da pogovorqt i da ne go punat..za kvo sa tiq cirkoveTova e 4oveka koito edinstven e hvanal jiv terorist.. Ne e kato Va6iq bagerA bagera se zanimava s mi6oci...i ne sliza ot ektana na tlevizoriteTelevizionen luvAz mislq 4e istinskiq policai e Kalin Georgiev No tezi 6e go oburkatAZ iskam da razbera pove4e za gen Atanasov i mitnica Ruse, But4etata v haskovo..i dr seriozni ne6ta
105
1
 
9
 
! Отговори
Svilen75 преди 14 години
На някои хора им се струва, че престъпността и игричките в политиката се борят с показни акции. Само, че има една уловка - борбата с престъпността се отчита със съдебни решения "Виноват" и присъди, ареста все още не е присъда (и е добре, че е така). А за тези присъди трябват прилежно събрани доказателства, както и липса на договорки и игрички м/у Добрите и Лошите. Защото, ако има договорки - то и Добрите са Лоши. За разлика от всички, които ръкопляскат на подобни акции аз бих предпочел да прибират разни земеделски машини и гризачи тихомълком, а да се гордеят с наложените им присъди. Тогава бих ръкопляскал.
104
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
bratle prav si. tova pravitelstvo koeto go izbrahme napravo shte ni dovarshi. spored men tova pravitelstvo e ogromno greshka. vsiaka vecher po mediite samo piar nishto drugo. bog da pazi balgaria
103
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
porednata piar akcia na ministerstvoto na vtreshnite raboti s akciata oktopod. no na tezi blafove se varzvat samo horata ot malkite gradove i sela. v golemite gradove razbraha za kakvo stava vapros i kak procedirat boiko borisov i sie.
102
0
 
4
 
! Отговори
KOMBINA преди 14 години
SEGA STANA LI VI IASNO ZASHTO NE ISKAXA DA OTVORIA DOSIETA PREDI 15- 20 GODINI KONSPIRATSIATA SHTESHE DA ZAKASA
101
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ееее, я стига!На всеки трактор може да му се случи да заоре накриво!
100
1
 
3
 
! Отговори
tuonio преди 14 години
Евстати, бате, и ти май си прекалил с холивудските екшъни. Ти ли пусна онази новина за българското НЛО? :))
99
0
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 14 години
mnogo losho vze da stava v tazi darjava