Малцинствата, правата и лицемерието

Имаме потребност от неразкрасената истина
Обновена: 20 окт 2010 14:25 | 20 окт 2010 14:13,
338
Малцинствата, правата и лицемерието
Снимка: Булфото

Наистина ли някой мисли, че Никола Саркози не беше прав, когато нарече циганските лагери във Франция „развъдник на проституция, трафик на хора и експлоатация на деца”. И наистина ли някой вярва, че Саркози е расист, фашист и ксенофоб? 

Канцлерът Ангела Меркел пък обяви мултикултурализма за „напълно провален модел” и  се противопостави на идеята, отричаща необходимостта от съществуването на доминираща култура в полза на интеграцията – тоест на адаптирането (още не са я нарекли никак, но и това ще стане).

Това е изключително сериозна промяна в мисленето и поведението на европейските лидери спрямо имигрантите, малцинствените общности и политиките към тях. И частичен отказ от политическото лицемерие. 

У нас обаче президентът Първанов силно се възмути от френската държава и особено от посланика й, който ни каза да си интегрираме ромите, вместо те да имигрират*. 

Ахмед Доган и депутатите му дори внесоха в НС нарочна декларация. “Изразяваме дълбоката си загриженост относно принудителните мерки, предприети от органите на някои държави, насочени към роми и предвиждащи тяхното връщане в съответните страни, и ги призоваваме да прекратят този процес”, пише в нея ДПС. Нали не се заблуждаваме за какво става дума? 

Публична тайна са два факта. Ромите са електорален резервоар за всяка партия или политик, който може да си ги позволи – морално и финансово. И всеки политик, който си позволи да назове нещата с истинските им имена, бива атакуван, както стана с Цветан Цветанов, който ни „посрамил” в Брюксел, като признал, че циганските гета са инкубатор на престъпност. 

Мой приятел, талантлив и вглъбен човек, който не забелязва подробностите около себе си (дори земетресенията влизат в тази категория), пътувал из Родопите и описвайки живота и хората, изведнъж изрече думата „екстериториалност”. Звучи ви пресилено? Кажете кога сте влизали в циганска махала? За замръкване да не говорим. И имате ли куража за това? А така нареченото мешере? Кои са тези съдии, за какво правораздаване става дума? Къде в конституцията е записано, че може да има две правораздавателни системи? 

Какво са според вас информациите по медиите за 12-годишни родилки? За циганско момиче, два пъти продавано от родителите си за булка, пък то бягало, те го връщали. Всяка година телевизиите се надпреварват да снимат в Бачково „пазара” на цигански момичета (деца) – веселичко и шаренко изглежда някак си. Какво си казваме, ако изобщо обърнем внимание? Че са цигански работи?! А става дума за пазар (покупко-продажба) на хора! А упоените бебета по кръстовищата, осакатените, за да изкарват повече от просия, деца? А проституиращите, болнави, необразовани, лишени от шанс деца? Те нямат ли човешки права, за тях няма ли правозащитниците да скочат на крака и да ги защитят от родителите им?

Общност, която съществува изолирано и не се съобразява нито с писаните, нито с неписаните норми на една държава.

И нека да се разберем – НЕ мразя циганите (и не смятам думата за оскърбителна), НЕ мразя никого по предусловие, но се разтрепервам от безпомощност, когато мисля, говоря и пиша за това публично лицемерие.

Какви ли специализирани програми за „интеграция” е ползвал Никола Саркози, син на емигранти, че стана даже президент на Френската република. Да не би на едно „немалцинствено” дете, просто завършило средното си образование, да му е по-лесно да се интегрира и да се справя с трудностите. 

„Не децата продуцират бедност, а получаващите държавни помощи продуцират деца. Статистиката доказва това, защото тези, които живеят от социални помощи, имат значително повече деца от останалата част от населението. Така в нашата образователна система непрекъснато се покачва процентът на децата, които са от т.нар. прослойка на отдалечени от образованието семейства. След завършване на училище, което е успешно в много малко от случаите, повечето нискоквалифицирани младежи поемат по пътя на своите родители.

Социалните помощи обаче имат противоположно въздействие върху готовността за интеграция: това ги освобождава от необходимостта да променят традиционния си начин на живот, да положат усилия да научат езика и да си намерят работа. Така правият път на социалните помощи води към паралелните общества. Ако не искаме това да се случи, трябва да сменим посоката на движение – към пазара на труда, към образованието, към семейната политика и към воденето на диалог”.

Това е откъс от „Германия се самоликвидира” на немския икономист и политик Тило Сарацин** и съм сигурна, че сте го „прочели” като отнасящо се за България. И ако там става дума за имигранти, то тук си говорим за хора, които принадлежат към българската нация. 

Какво тогава „възпламенява” сърцата на пазителите на политически коректните действия и говорене в България? 

„Ние сме под влиянието на странно противоречие: от една страна, доминира влечението към развлеченията и скандалните разкрития, а от друга, властват евфемизмите на политическата коректност. Но пък в обществото е налице много силна потребност към неразкрасената истина. Онзи политик обаче, който реши да поеме този голям политически риск, лесно става жертва на медийната власт, която упражняват политически коректните”. (И това е цитат от Сарацин.)

Хайде тогава да спрем да си говорим хубавичко, гладко и лицемерно, нещата имат своите имена и не думите ги правят грозни и отблъскващи. 

*През 2009 година от Франция са екстрадирани 10 000 роми от Източна Европа, а от януари до юли 2010 – още 5000. През юли френският президент разпореди 200 души от Румъния и България, без право да пребивават на територията на Франция да я напуснат. Да сте чули нещо от медиите тогава? 

**Тило Сарацин също беше обвинен в нацизъм, расизъм и ксенофобия. Защото директно назова проблемите с имигрантите, които напълно съзнателно, по различни причини, отказват да се интегрират, тоест, отказват да спазват законите на страната, в която доброволно са отишли да живеят. Сарацин беше „изгорен” на клада от политици, медии и различни правозащитни организации. Макар че близо 50% от немците са съгласни с тезите, изложени в книгата му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


338
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
216
0
 
17
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Смятам че тоя т.нар. "лекар" трябва да бъде интерниран в някое *** гето и да не се пуска да излиза. Да лекува ***, те да го хранят, за да е щастлив, помагайки на любимите си питекантропи.
215
14
 
1
 
! Отговори
дано.... преди 13 години
Дано в българия да има повече турски фирми,че да осигурят работа както на турците,така и на ***
214
23
 
0
 
! Отговори
Лекар преди 13 години
Ти си расист,бе,ти не си българин,ти не си европеец,упуууууууууууууууу
213
23
 
0
 
! Отговори
Лекар преди 13 години
*** без нас,българско сиво ***,хахаххаа,да те лекуват врачки и знахарки
212
0
 
5
 
! Отговори
Bartek преди 13 години
No koment!!!Твърде изчерпателно,за да се коментира!
211
18
 
1
 
! Отговори
Лекар преди 13 години
Не ми говори умалително,***,ще дойда,ще те намеря и ще ти набия калиевия хлорид във вената,а в очите ще те гледам как угасва живота в теб.***,няма да смущаваш лекарското ми превъзходство над насекомо като теб,ясно ли ти е,червей?
210
0
 
29
 
! Отговори
Българин преди 13 години
И парите в джоба ми аз съм ги изкарал с труд, а парите в джоба на *** са или от помощи, платени от моите данъци, или от кражби.
209
1
 
27
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Лекарю, "бедните ромчета" да ги хранят тия, дето са ги правили. Ако не са такива като мене да наливат пари в здравната каса, ще те видя какво ще правиш, а ако разчиташ на "горките ***", ще умреш от глад.Аз пък искам *** да бъдат изхвърлени от здравната система, щом отказват да работят и да плащат осигуровки. Защото здравеопазването ни е на тоя хал заради тях, болниците са пълни с ***, дето не са платили и стотинка осигуровки, а ако осигуреният бял човек се разболее, пак плаща !!
208
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ще те признаем за ***,но трябва да отидеш да живееш в гетата при тях,да работиш нелегално при българи и да не ти платят,след което да бъдеш принуден да крадеш!Така лесно и само на думи *** не се става!
207
2
 
1
 
! Отговори
joro преди 13 години
gleday novinite i se vij kolko struvash .v evropa tsiganite gi proznavat a balgarite ne ,,ajba za kakvo ?????????? ROL HOD shte vi kaje ,prosto se [pointeresuvayte
206
4
 
13
 
! Отговори
СТОЯН преди 13 години
АМИ ТО СЛЕД *** ДРУГИТЕ ХРАНТУТНИЦИ И КРАДЦИ НА ДЪРЖАВАТА СТЕ ВИЕ,НОРМАЛНО Е ДА ГИ ЗАЩИТАВАШ НЕЩАСТНИКО
205
0
 
31
 
! Отговори
lambo преди 13 години
МАЙЧИНСТВА, ДЕТСКИ и ПОМОЩИ, САМО след ЗАВЪРШЕН 8-ми клас, на родителите ! И до 3-то РАЖДАНЕ. ДЕТСКИТЕ по 100 ЛВ. МЕСЕЧНО, но само за тези, КОИТО ОТГОВАРЯТ на ГОРНИТЕ ДВЕ УСЛОВИЯИНАЧЕ ... иначе НИ ЧАКА СТРАШНАТА СЪДБА на КОСОВСКИТЕ СЪРБИ ...
204
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много добре го е казал Стоян.Всичко е вярно.И е вярно и това че на българите им омръзна да бъдат дискриминирани от едно нагло,крадливо,престъпно етносче.Ние също имаме права,не само ***.Откъде накъде с моите вноски ще се лекува *** ***,а той няма да има и 2 дни трудов стаж.Като не желае да работи почтенно и да бъде съвестен гражданин - ами да мре.Защо трябва да ни интересува *** ***.
203
1
 
19
 
! Отговори
Ицо преди 13 години
Докторче, грешиш с тона си. Кой какво ще прави не решаваш ти. Не се разпенвай толкова, че инфарктът, както знаеш, е лесно постижим ;) Отивай да баеш на *** стадо и бъди рахат.
202
6
 
2
 
! Отговори
Asan преди 13 години
ОК де, *** си.. доволен?
201
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Citata za politicheski korektnite mi napomnja na socializma.Ako ne si politicheski korekten te sankcionirat.A politicheski korektni sa seksualnite malcinstva.Etnicheskite malcinstva. Prestypnicite.Normalnite ne sa politicheski korektni.Tova se nasazda ot mediite.
200
22
 
0
 
! Отговори
Лекар преди 13 години
Не знам какъв си,но си по-долен и от Хасан Хамамджията в село Ириклю в Анадола,ти не си европеец,ти си дивак
199
27
 
0
 
! Отговори
Лекар преди 13 години
Не знам какво си чувал,но това са наши нещастни съграждани и трябва да ги обичаш,разбра ли,***?
198
2
 
40
 
! Отговори
СТОЯН преди 13 години
МОЛЯ ВИ ПРИЗНАЙТЕ МЕ ЗА ***.Искам да бъда признат за *** за да се ползвам от следните привилегии.-Да не плащам ток.-Да не плащам вода.-Да получавам 4 пъти по- големи помощи от българите.-Да ми дават общински жилища.-Да не плащам наем на жилищата.-Да строя където си поискам.-Да се возя безплатно в градския транспорт и БДЖ.-Да яздя кон по улици и булеварди.-Да не си чистя *** на коня.-Да работя- БЕЗРАБОТЕН.-Да прецаквам българите.-Да си правя каквото си искам.-Да нямам никакви задължения.-Да могат братята ми да бъдат безнаказани педофили.-Да могат братята ми да крадат и убиват безнаказано.-Да мога да зъмърсявам всичко наоколо.-Да заплашвам, че ще крада и ще убивам, ако не ме хранят и поят безплатно.-Да не си признавам децата и да получавам големи помощи.-Да не ме интересува нищо в тая държава.-Да могат братята ми да си осакатяват децата, за да взимат пенсии.-Да мога да си пикая и *** навсякъде където си искам.-Искам в България да останат само ***.-Искам българите да се изнесат от тук и да ни оставят сами, за да поломиме всичко.-Искам да изсечем горите, и да си палим огън от дърветата.-Искам всичко да се разруши и да се срине.-Искам да си отмъстим на българите, за това, че са ни хранили.-Искам моя дял от единия милярд, отиващ за традиционно трайно безработните.-Искам останалите 200 милиона, които давате на българите, също да се прибавят към ***.-Искам да продължавате да подкрепяте *** и така българите по- скоро ще напуснат страната.-Искам да продължавате да ни помагате да се размножаваме като *** и да ни храните безплатно.-Искам следващите 10 години да се удвоим, а децата ни да започнат да раждат още по- млади от колкото до сега.-Искам на десет години вече да сме родили поне по едно дете, а до 20 години да имаме по 8 деца.-Искам да ни увеличите помощите, за да можем да си живеем още по- добре и да си пием бира на воля.-Искам да направите закон за българите да работят още по- усилено, по 16 часа на ден и без почивни дни, за даима повече пари за нас.-Искам братята ми да изнасилват и безчинстват безнаказано.-Искам България за ***.-Искам после цяла Европа.-ИСКАМ И ОЩЕ,И ОЩЕ ,И ОЩЕИСКАМ ВСИЧКО
197
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Моите родители си харчеха парите за да получа по-добро образование за да мога да се реализирам по-добре в живота.А *** инвестира в пиене,чалга и го удря на живот.Нека тези *** защитници не ми казват че *** са ми равни.Когато аз четях за изпити,*** които ми е набор примерно е четял на *** под полата.И как след това ще ми е равен.