Вятърът на промяната отвява Синята коалиция

Сините с общи кандидатури, но имат ли общо бъдеще
Обновена: 13 юни 2011 14:27 | 13 юни 2011 09:30,
216
Вятърът на промяната отвява Синята коалиция
Снимка: Булфото

Сините сами си избраха – зам.-председателят на СДС Румен Христов влиза в битката за президент, след като надви политолога Светослав Малинов.

Никой обаче от големите политически играчи не слага Синята коалиция в сметките за изборите, а и социолозите й предвиждат незавидни резултати.

Затова нямаше никакво значение кой от двамата кандидати ще спечели безсмислената вътрешна надпревара на 12 юни. Също така отдавна се говори, че двете партии ще си "разпределят" двата поста (за президент и кмет), за да няма сърдити.

Остава обаче отворен въпросът ще я бъде ли Синята коалиция и какво бъдеще чертаят двамата лидери Иван Костов и Мартин Димитров.

Стрелите между сините и тъмносините прелетяха още с невъзможността да се обединят към обща кандидатура и изненадващата номинация на СДС-София за кмет на столицата Владимир Кисьов, с което реално наложи на Синята коалиция, че ще решава спорните си кандидатури на предварителни избори.

Още по темата

Вътрешнопартийният разнобой и съмненията за задкулисни договорки лъснаха още с издигането на Румен Христов, който пребори едно от емблематичните лица на сините Надежда Нейнски.

Тя не успя да преглътне загубата и веднага излезе с отворена позиция, в която намекна за "уговорен мач" и "задкулисни договорки" с ДПС.

И отново на истинските демократи им загорча, че нищо старо не е забравено и нищо ново не е научено. И как от едни зле залепени сини и тъмносини парчета е възможно да се излезе с наистина силна кандидатура.

И кандидатурата я няма, и парчета се отлепят едно по едно. Сблъсъкът между Иван Костов и Мартин Димитров пролича, след като Командира нарочи ГЕРБ, че ще подпомага СДС на вътрешните избори.

Той публично обвини Борисов и Цветанов, че се месят в синия вот, тъй като казали, че хората на Мартин Димитров са автентичната десница.

Младият лидер на сините обаче не му остана длъжен и призова ДСБ да изтеглят зам.-министрите си от властта, ако искат да са истинска опозиция.

С подкрепата или не на ГЕРБ факт е, че в крайна сметка Румен Христов спечели. Факт е, че по време на вътрешния вот бе съобщено за активен вот в ромските махали, а във Варна – за проблем с намеса на хора на ДПС.

Факт са обаче и думите на президента (1997–2002) Петър Стоянов, който все пак отиде да пусне своята бюлетина.

“Изпитах чувство на огорчение, че СДС беше разцепен и се налага да ходим на предварителни избори”.

Поука от миналото явно няма, а вятърът на промяната разпиля синята идея, а скоро ще отвее и "Синята коалиция".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
0
 
4
 
! Отговори
777 преди 12 години
вятъра на промяната ще отвее червената идея другарко Шекерлетова, да Ви имам фамилията.
203
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По големи подлизурковци от сдс надали има,, Костов за това избяга от тези предатели ( видяхме им досиетата на повечето ), изпълниха си ченгенцата по прикритие ролята, да размиват, да точат гласове и да дообъркат и без това обърканите глави на клетия българин...
202
2
 
7
 
! Отговори
Софиянски или Пъпкат преди 12 години
Коя да бъде тази нова десница ? Може би Софиянски и Любо Павлов - Пъпката?Тях ще ги аплодирате ,нали? А може би Бакърджиев и Праматарски? Защо не си гледата скапаната и миризлива червена партия,бе гтусни писачи на пасквили.Костов ви е заседнал като кост на гърлото.Нито можете да го преглътнетеунито да го изплюете.Затова лаете вепрекъснато по него.
201
3
 
5
 
! Отговори
Платена информа;ия! преди 12 години
Пита се кой й поръча на тази журналистка тази мижава информация и колко й платиха за нея! Много им се иска на червените олигарси да я няма Синята коалиция. Но нямя да стане Колкото и да бълвате гадости по адрес на Костов,толкова повече се саморазобличавате. Това е като изследването на агенцията Сова-Харис",която два дни преди предвалителните избори съобще,че Кисьов ще победи убедително Прошко Прошков.Стана точно обратното. Е,тези платени мошеници,посипаха ли си главата с пепел?
200
3
 
4
 
! Отговори
van4o преди 12 години
mar6 Ivane ciganino 4eren idolen
199
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Крайно време е да я отвее. А с това и до болка познатите *** от прехода - корумпирани, нагли, алчни, лишени от истинските ценности на християндемокрацията. Трябват нови лица, нова и автентична дясна формация. Но това не е Мартин Димитров и Костов, не е и Боко Тиквата с неговата гмеж от ченгета, *** и доносници!
198
3
 
1
 
! Отговори
ves666 преди 12 години
eto nalichno edni ot nai golemite izmenici koito triabva da se obeziat ivan kostov i dvamata lakeia ,tam kadeto se darji mrasnika go ritna konia ot 400 dekara koneferma ,triabvashe da my razbie ciganskata kratyna na predatelia izmennik .
197
2
 
6
 
! Отговори
син преди 12 години
Надежда Нейнски (Михайлова) e "емблематично лице" на корупцията и на нищо друго. За нея не бих гласувал, ако ще срещу Доган на балотаж да трябва да избирам. Така че да се покрие вдън земя по-добре.
196
2
 
0
 
! Отговори
agata преди 12 години
Ya otidete si izberete nyakoy deto ne e ot Bkp, aman ot Dogan, Pojarnikarya i podobni. To obrazovanieto po komunizma si beshe na nivo no izberete nyakoy koyto Bkp go e gonkal a ne tezi pomiryari.
195
4
 
7
 
! Отговори
Факт преди 12 години
Каквото и да дрънкат червените мафиоти и техните производни, интелигентните и образовани мислещи хора в България винаги са гравитирали около Синята идея.Синият цвят е цветът на небесния и морски простор и на честните, открити очи !
194
2
 
2
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 12 години
БКП-сини изпяхте си песента... Гербавите комунисти ще играят вдясно може би... е до изборите за паралмент има доста време - може някой нов проект да изкарат БКП мандаржиите и доносници до тогава, стиснали България в смъртносна хватка...
193
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СДС - слаб и деноминиран съюз - благодарение на Костов и компания. Не ги виждам в следващия парламент. Жалко за тях и за нас които бяхме по площадите и ги подкрепяхме. Сами се раздробиха и самоунищожиха като политически сили по нареждане от партията хранилница. Познайте коя е тя?
192
1
 
2
 
! Отговори
бай Петко преди 12 години
Тъй е, защото там всички се правят на торба акъллии. Всеки се мисли за по-компетентен от другия. Тази грандоманщина е в ущърб на всички и после... що не става както аз си искам - си казват било сини, тъмносини, червени, зелени и всички с мисли само за себе си. "...много баби - хилаво дете..." е казал народа след много години. Ама на тия от горе хич не им е до народа. Те сами се избират помежду си, а пък ние само ги узаконяваме. Лично аз не съм избирал никой персонално. Нека всички да го знаят!
191
4
 
3
 
! Отговори
Лили Петкова преди 12 години
Дрън, дрън... изфабрикувана клюкарска дописка при това редектирана на столичната Позитано 20. Пукат се по шевовете душманите на синята коалиция, защото *** им номера не минават!
190
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кофти, а? Ами то и на бавноразвиващите се е ясно, че щом на предварителния вътрешен вот са гласували 75 хил. души, то значи на реалния вот синия кандидат няма да е с по-малко от 300 хил. гласа. И що така некой са изненадани? А на следващите парламентарни избори Костов пак ще е в парламента за още 4 години. После вече сигурно ще се пенсионира човека.
189
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кой е този който ще гласува за такъв президент, който е сресан на път през центъра на главата и е с крива уста. стига с тия криваци.
188
2
 
8
 
! Отговори
СДС,а преди 12 години
Жалка история!..
187
8
 
11
 
! Отговори
Венелин преди 12 години
Не разбирам какво толкова го хвалят сините привърженици Костов?! Тези заслуги, които му приписват са на служебното правителство. Той съсипа СДС и го употреби за лично облагодетелстване.Сините вече не интересуват никой нормален българин - те не предлагат нищо!! Гласувал съм за тях преди, защото имаха идеи които ми харесваха и бяха полезни, но тези неща вече се случиха. Върнаха имотите, земята, имаме пазарна икономика, в ЕС сме. Трябва да измислят нещо ново, не да говорят, какво са направили!
186
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Където е стъпил костов-лостов трева не никне а всичко съхне и изчезва!!
185
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Радостта им е сравнима с тази на деца, които се боксират в махалата и при победа мислят, че са станали световни шампиони.