Детската сексуалност – кому са нужни лолитките?

Все повече деца модели се появяват по списанията
Обновена: 31 окт 2011 11:20 | 26 авг 2011 10:40,
168
Детската сексуалност – кому са нужни лолитките?
Снимка: сп. Vogue

Какво разбуни духовете

Невръстният модел Тайлен Лена-Роз Блондо има всичко, заради което може да й бъде „лепнат“ етикетът Супер! Идеална кожа, разкошна светла коса и огромни сини очи.

Всичко започва с декемврийския брой на Vogue от 2010 г. с фотосесия на невръстни модели, наречена Cadeaux (подарък). 10-годишната Тайлен оправя червилото си пред огледалото, после се появява гола до кръста, прикрита с гердани и с косите си... Сякаш всичко е невинно, но от снимките струи секс. Или това е просто особеност на извратеното ни възприятие?

Докато блогърите заливат мрежата с възмущението си, родителите на Тайлен, бивш футболист и бивша телевизионна водеща, запазват олимпийско  спокойствие. Майката е убедена, че няма никаква вреда върху психиката на дъщеря й. Нещо повече – тя отхвърляла 3/4 от предложенията за участия на дъщеря й и едва когато тя стане на 15, можело да реши дали подиумът е за нея, пише lady.mail.ru.

Но докато под снимките на Тайлен има коментари като: “Педофилите потриват ръце. Секси малко момиченце, какво по-хубаво от това?“, спокойствието някак се изпарява.

Снимките на Тайлен сякаш предават невинното детско подражание – да обуя обувките на мама, да облека роклята й... Но проблемът е, че не изглежда невинно, напротив, от снимките лъха сексуалност, и то агресивна сексуалност. Едва ли 10-годишното дете самò е усвоило изкушаващия поглед.

Появиха се коментари, че може би идеята на Vogue е била да покаже именно пародията на вулгарното изразяване на сексуалността и култът към красотата, от който е обхванато съвременното общество.

Лолита

Когато преди половин век Владимир Набоков публикува романа си "Лолита", той е знаел какво ще предизвика – скандал. Авторът дори е смятал да публикува романа си анонимно. В края на 50-те години на миналия век всички са били категорични, че да желаеш дете сексуално, е нещо много лошо.

Днес 14% от мъжете наричат Лолита един от най-желаните образи в киното. Според резултати от проучвания лолитката заема трето място на почетната стълбичка в желанията. На първо е обгърнатата в латекс жена-котка, на второ Ел Уудс – професионална блондинка. Та така – домашно животно, глуповата блондинка и 12-годишно дете – това се предпочитанията на днешните мъже.

Още по темата
Американският психолог Леонард Сакс алармира, че преди 40 години облеклото за малки момиченца се е различавало от това на 17-годишните. Сега вече няма никаква разлика в дрехите на детето в 1-ви клас и това в 10-и. Момичетата уж са сексуално осведомени и дори се преструват, за да изглеждат сексуално зрели. Според Сакс това е все едно да носиш маска, а когато я махнеш, се оказва, че нямаш лице.

Защо все пак трябва да се тревожим

Друг проблем е ускореното съзряване. Момиченцата нямат възможността да изживеят т.нар. средно детство от 8-12 г., възрастта на Пипи Дългото чорапче. В този период момичето би трябвало да се наслаждава на приключенията и да опознава себе си като човек, без да се замисля колко е секси.

Днешните деца обаче влагат много време в това да ретушират снимките си в социалните мрежи, като махат несъвършенствата по лицето си и стремейки се да се направят по-слаби.

Така 14-годишното момиче се изживява като марка, стреми се да създаде публичния си образ, излъсква се отвън. По-важно става как изглежда. Това води до отчуждаване от самата себе си, защото в повечето случаи тези момичета дори не подозират, че техният „образ“ не изразява това, което са. Те са прекалено заети с това да се харесат на „потребителите“.

Подобно внимание към външния вид пречи на основната задача на тийнейджърската възраст, която се състои в това детето да разбере какво представлява, какво иска, какви са мечтите му и желанията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
0
 
3
 
! Отговори
Цецо преди 10 години
Статията е показателна, но съвсем не изчерпва проблема. Не са само снимките, към тях трябва да прибавим и предавания, като "на танци с мама". Чалгите, и модните къщи за децата. Защото истината е че в момента, педофилията е повече от разпространена, дори са намерени начини, тя да се популяризира. Трябва да се провеждат кръгли маси, не за това как да затворим педофилите, а как да спрем това влечение. В противен случай подобно на Гей обществата скоро ѝ педофилията ще бъде законово разрешена.
162
5
 
2
 
! Отговори
MANIKENKA преди 12 години
EDNI HUBAVI SHAMARI II MAR6 DA SI U4I6 UROCITE...........NO TOVA,RAZBIRA SE ,MAIKATA TRQBVA DA GO KAJE !!!!!! BOLNI RODITELSKI ME4TI.......SEGA IZGLEJDA SEXI (ne moga da otreka,makar da sum jena)A PREDSTAVETE SI A 18 G.
161
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След тъпотията изцвъкана от Светла Енчева, как обществото да приема позитивно хората, "с право на личен избор" - т.нар. гейове?
160
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Светла Енчева, струва ми се, че ти си недоразумение от ранга на "Лорда от Итън". Комплексиран бройлер. Да не си имплантирала силикон в главата си, че се подиграваш на хората по този нелеп начин.
159
4
 
6
 
! Отговори
асдадс преди 12 години
Браво. Абсолютно съм съгласен с теб Кашу. Има момичета, които са по-развити и преди 18 годишна възраст. То даже и на 13-14 са озряли за секс, но само физически. Повечето, които започнат сексуален живот на 13 годишна възраст стават ***, и то от най-долните. Аз с такава жена мога да правя секс, но никога няма да се сближа с нея, камо ли пък нещо повече. Предпочитам умни и интелигентни жени, а такива не правят секс на 13.
158
2
 
10
 
! Отговори
МС преди 12 години
Светла Енчева, как не те е срам да се подиграваш на човек, който се бори с рака??? Къдраво недоразумение такова!
157
4
 
10
 
! Отговори
Надето преди 12 години
А какво да кажем за момиченцата на по 12 годинки подскачащи по прашки до гордите си майки на плажа,направо изтреща народа...
156
4
 
24
 
! Отговори
kashu преди 12 години
Деца, бъдете такива колкото се може по-дълго, че детството не може да се върне! правете секс чак когато станете пълнолетни и сте и умствено, не само физически узрели за това! Аз почнах на 18 и не съжалявам за нищо! Не бъдете глупави да ходите от малки по нощни заведения и да се опитват да ви изнасилват пияни чичковци само защото сте се облекли и гримирали като 40-годишми! Грозно е и жалко!
155
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Светла Енчева, краво, ти знаеш ли, че тая "перука" я използваше, защото се бореше с рака ? *** си!
154
26
 
6
 
! Отговори
Светла Енчева преди 12 години
В съвременното общество най-много се уважава правото на личен избор. Ето защо педофилията даже не е отклонение, а проява на по-оригиналните личности, освободени от предразсъдъци. На прайда догодина ще включим и педофилите като най-елитна част от обществото.Заповядайте в моя "Неуютен блог" - с моята приятелка Аделина там се подиграваме на перуката на Фандъкова. Ще умрете от смях!
153
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Pipi Dulgoto 4orap4e e edna ot nai-gotinite detski istorii predi okolo 30 godini.Sega takiva interesni knijki edva li nqkoi suzdava!!!
152
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а коя е Пипи Дългото чорапче, звучи като псецдоним на малко *** от околовръстното
151
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да , първо навлезе и ни натрапиха *** , като нещо нормално , сега и педофолията
150
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Щом има предлагане, значи има и търсене.Да, за жалост, сериозно навлиза.
149
5
 
15
 
! Отговори
joi преди 12 години
явно педофилията навлиза сериозно в модния свят
148
7
 
8
 
! Отговори
Andreshko преди 12 години
e, otkyde mislite se vdahnoviat pedofilite !!!A, da roditelite sa vinovni razbirase ne moje 12 g momiche da e oblecheno kato prostitutka s 10 cm tokove i te da odobriavat tova.
147
7
 
35
 
! Отговори
ринго преди 12 години
за мангизи и известнос са готови да пробутат щерките си на дърти мазници с дебели чекови книжки.Това е *** западна култура срещу която светът рано или късно ще се въстане
146
16
 
7
 
! Отговори
146 преди 12 години
Вашите дъщери не се ли лакират понякога?
145
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
tulski ama i towa na tvoita snimka e dete hahahahaha
144
1
 
20
 
! Отговори
tulski преди 12 години
146, ти нямаш дъщеря, а си *** че..джия. Иначе няма да задаваш този въпрос.