Путин е отново в Кремъл, а тръгвал ли си е изобщо оттам?

Зове за евентуално оспорване на военното господство на САЩ в света
7 май 2012 19:14, Елка Василева
147
Путин е отново в Кремъл, а тръгвал ли си е изобщо оттам?
Малцина руснаци смятат, че Путин някога изобщо си е тръгвал от Кремъл. Снимка: Reuters

Владимир Путин се завръща в Кремъл - малцина руснаци обаче смятат, че той някога изобщо си е тръгвал оттам, пише ДПА.

Най-силният политик в Русия спечели забележителна победа на изборите на 4 март с 63,6 процента от гласовете и след като днес положи клетва, стана първият политик, избиран три пъти за лидер на най-голямата страна в света, макар и не поредни.

По време на кампанията Путин формулира ясно и отчетливо какво ще получат руснаците, ако гласуват за него: "Приемственост".

"Има да се свърши доста работа", заяви Путин в реч по време на кампанията. "Не е време да спираме".

Протежето на Путин и негов съюзник, Дмитрий Медведев, в периода 2008-2012 г. изкара своего рода мандат на временен президент, преди да заяви, че се отказва да се бори за преизбиране; мнозина западни наблюдатели приеха това като вътрешна инсценировка на тандема.

Позицията на Путин на човека, който взима решенията в Русия, дори и когато беше министър-председател и уж беше подчинен на Медведев, практически остана неоспорвана, откакто той стана президент за първи път през 1999 г.

На външнополитическия фронт Путин призова за още по-тясно икономическо сближаване с Китай; за Русия - да има по-голяма тежест във вземането на решенията на международната общност в Близкия изток и Централна Азия; и добре премерена кампания за засилване на търсенето на руски енергийни източници в Европа.

Бившият шпионин от КГБ Владимир Путин нееднократно е повтарял, че "Студената война е история". Но същевременно той призовава за превъоръжаване на Русия, както и за евентуално оспорване на американското военно господство в света.

Сред новите оръжия, които той определи като решаващи за националната сигурност, са пето поколение изтребители, сравними с американския Ф-22 "Раптър" и програма за производство на ядрени подводници, като се предвижда на всеки 18 месеца на вода да бъде спускан по един свръхмодерен нов боен съд.

Що се отнася до финансите, Путин е привърженик на пестеливостта. Той похвали излишъците по търговския баланс и Държавния стабилизационен фонд, който към момента възлиза на 90 милиарда долара.

Тези пари могат да изиграят голяма роля за превъзмогването на свръхзависимостта на Русия от приходите от износа на енергийни източници и суровини, особено ако се инвестират в големи инфраструктурни проекти за развитие на Далечния изток или
Севера, каза Путин.

Критиците на Путин в страната предрекоха, че няма да има кой знае каква промяна по отношение на ширещата се в страната корупция, а държавата ще продължи кампанията за маргинализиране на независимите медии и опозицията на режима на "Единна Русия".

Вероятно ще продължи и кампанията за справяне с ислямистките бунтовници в руските кавказки територии, която е в ход вече две десетилетия, предричат наблюдатели, като армията ще извършва повече рейдове и арести на заподозрени метежници, и в отговор ще последват бомбени атентати и засади.

Но може би най-сериозното предизвикателство за следващия президентски мандат на Путин ще е нарастващото недоволство сред младите и образовани специалисти в големите градове, които са не по-малко информирани от другите европейци, и все повече им омръзва от подкупните бюрократи, изчезващите пари от данъците и
бомбастичния стил на Кремъл вместо добро управление.

През декември в Русия се състояха най-многолюдните антиправителствени демонстрации от 20 години насам. Хората протестираха срещу парламентарните избори, предоставили на Путиновата "Единна Русия" безспорен контрол над законодателната власт. Изборните манипулации са били толкова крещящи, че в интернет се появиха видеоклипове на стотици служители, фалцифициращи бюлетини.

В реч по време на кампанията през декември Путин заяви, че "е готов да си тръгне", ако почувства, че Русия не го подкрепя.

Държавната телевизия показа сълзи в очите му по време на мартенска реч по случай победата. "Ще работим честно и интензивно и ще постигнем успех", заяви той.

По-късно Путин каза на репортерите, че това не било изблик на емоция, а реакция от студения вятър, който насълзил очите му. Опонентите му нарекоха това крокодилски сълзи.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още по темата: Владимир ПутинРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
3
 
31
 
! Отговори
до 71 от славянин преди 12 години
И чичо ти Хитлер така мислеше, като ги наричаше полухора, но те му разказаха играта! Народ, който можа да се изправи САМ след чудовищните загуби от втората световна война е всичко друго, но не и ***, прости сме ние българите, че превърнахме България от градина в пустиня!
67
5
 
6
 
! Отговори
до 80 преди 12 години
да, Къркорчо. хамерика не дава въглища и желязна руда срещу домати и имам баялдъ, и рашките вече никога няма да ни дадат. само ще изпращат тук парапсихолозите на кгб да модулират съзнанието на хората, да ги използват като енергиен ресурс за своите психо-експерименти под формата на разни курсове за навици и "еволюция"
66
3
 
5
 
! Отговори
Киркорчо преди 12 години
Виновни за всичко в България, е само БЪЛГАРИ. Когато българи започнат да правят нещо за да живеят по добре, тогава по добре и стане. А до колко се плачете, че евросоюза е лош, Русия е колко хубова, толко всеки ден по лошо ще живеем. Стига бе - живта не е бесконечен.Къде е български конфетюри и крастовици на руски пазар, къде е нектарите, няма - няма тях и в България, а сега освен плодове зеленчуци за руски пазар няма нищо. Техническа нация пак трябва да стане агростопанска.
65
2
 
6
 
! Отговори
до 78 преди 12 години
Кажи ми една страна от т.н. приятели на Русия, която да е по-богата
64
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
отрекохме се от руссия нато евросъюз глупости огледайте се на какво заприличахме най бедната странна в европа скоро ще исчезнем като нация
63
2
 
6
 
! Отговори
фактите без емоции преди 12 години
в Статье 1 Федерального закона "О Центральном банке Российской Федерации ( сайт flexa.ru/law/zak/zak050-1.) говорится:Функции и полномочия, предусмотренные Конституцией Российской Федерации и настоящим Федеральным законом, Банк России осуществляет независимо от других федеральных органов государственной власти, органов государственной власти субъектов Российской Федерации и органов местного самоуправления.А статья 2 переводит ЦБ РФ в разряд ООО (общества с ограниченной ответственностью): Уставный капитал и иное имущество Банка России являются федеральной собственностью. Банк России осуществляет полномочия по владению, пользованию и распоряжению имуществом Банка России,включая золотовалютные резервы Банка России. Государство не отвечает по обязательствам Банка России, а Банк России - по обязательствам государства. Банк России осуществляет свои расходы за счет собственных доходов.В переводе на общедоступный язык в собственности государства находятся помещения ЦБ, компьютеры и мебель его офисов, а также уставной капитал Банка, который в соответствии со ст.10 этого же закона составляет 3 млрд. рублей, что на сегодняшний день составляет всего-навсего 100$ млн.В то же самое время вся валюта, зарабатываемая Россией, в т.ч. средства Резервного фонда и Фонда национального благосостояния (бывшего Стабфонда) размещены на счетах Центробанка, который ею распоряжается по своему усмотрению и независимо от государства. Кроме того, ЦБ не отвечает по обязательствам государства, т.е. он частная контора.Так вот Центробанк золотовалютные резервы России хранит в бумагах США и ФРГ, тем самым, являясь инвестором экономик этих стран, а не самой России. Можете посмотреть на официальном сайте Центробанка таблицу о Международной инвестиционной позиции Российской Федерации в 2001-2009 гг.,(сайт cbr.ru/statistics/credit_statistics/iip_cis.) где указаны суммы вложенных ЦБ российских средств в иностранные активы и обязательства. За время управления Медведева и Путина они возросли более чем в 4 раза!
62
0
 
4
 
! Отговори
до 74 преди 12 години
така е тони, нищо дадено даром не се цени. и затова най-вероятно ще бъде отнето. но, за съжаление чувствата не променят фактите. а раболепието още по-малко
61
6
 
2
 
! Отговори
до 70 преди 12 години
наивнико, а знаеш ли, че Центробанк - руската печатница за пари е частна и паричките й са в чужбина?!
60
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Великият" Володя е просто една пионка на финансовите кланове, които в действителност управляват държавата. Като кадър на КГБ е обработен на подсъзнателно ниво така, че да не изпитва емоции от рода на съжаление, съчувствие и подобни, за да може да изпълнява всякакви заповеди, дори такива, които нормален човек не може да изпълни. Да си спомним съпруга на Джуна - офицер от КГБ, който лично информирал службите за способностите и и оттогава тя станала тяхна опитна мишка и правителствен лечител. А когато се опитала да откаже да участва в някакви експерименти, са убили сина й. Това тя изкрещя в едно предаване по Първи канал и каза, че никога няма да прости това на мъжа си. Така че, ако някой нещо е направил да спаси Русия от проамериканските поразии на Горбачов и Елцин, са определени финансови кръгове и то единствено за да не загубят държавата като източник на източване на пари.
59
31
 
5
 
! Отговори
СССР фалито преди 12 години
Руснаците са *** народ!Мъжете алкохолицижените ку...ви.Добре че имат природни ресурсииначе ще са като нас последна дупка на кавала!
58
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво Володя, давай напред и пред нищо не се спирай. Както и да те наричат не им обръщай внимание. Дори и както там да го наричат "шпионин" то поне не се е бъркал във вътрешните работи. Излишък от 90 милиарда, е Симеоне какво ще кажеш? Тоя шпионин май няма намерение да харчи сребърния фонд! И какво стана с газта, уж намаление, ама някой друг път. Излиза че руснаците не са чак толкова наивни и глупави. И връзката с Турция ако стане ще е с тяхна благословия и азирбейджанския пак с тяхно съгласие.
57
3
 
18
 
! Отговори
щирлиц преди 12 години
***,които на запад наричат опозиция първи отидоха на инструктаж при новия американски посланник.Такива хора знаете как се наричат.Можем само да мечтаем за такъв управник като Путин.Е,глупаците у нас си мечтаят за Бойко....
56
1
 
15
 
! Отговори
Ъц преди 12 години
Българинът, най-често търси кусури и псува, когато завижда някому.))))))))))))Ако можеше и у нас да има политик,който да ни измъкне от тинята в която сме затънали....
55
1
 
6
 
! Отговори
До 59, 63.... преди 12 години
На "Отца Сина и Светия Дух" - да сложиш "минус" разбирам(въпрос на религия), но защо слагаш минус на "Чест, Достойнство, Род и Родина"?
54
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Изпълнението е на оркестъра на "Болшой театър", е-ее-ее не е, кат на наШТи студио "Пайнер", но става. ;-))
53
1
 
7
 
! Отговори
за 63 преди 12 години
Какво общо имат директорите на ЦРУ с "демократични" ценности(Дж. Буш старши)?!?!
52
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мелодията е уникална това ще е новата"Ставай страна" за 3-тата световна
51
0
 
2
 
! Отговори
за 60 преди 12 години
И какво общо имат ченгетата на КГБ с тях...те са си верни на Партията само
50
1
 
3
 
! Отговори
Поправка преди 12 години
Отца, Сина и Светия Дух
49
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще ти посоча само "отца, сина и светия дух" от там произлизат: Чест, Достойнство, Род, Родина, Традиции, Деди. Доволен ли си?