Какво може да откаже човек от самоубийството?

Мъж намира призванието на живота си в последния момент!
15 авг 2014 17:30,
16
Какво може да откаже човек от самоубийството?
Снимка: YouTube

Преди няколко години младият Джиоти Радж е бил много депресиран мъж. Той избрал една скала, на която искал да се покачи и да сложи край на живота си. Но голямата скала била непреодолимо предизвикателство и било трудно Джиоти да се изкачи по нея. Но той все пак успял да се покатери, наблюдавайки и имитирайки движенията на маймуните, които подскачали около него. Когато успял да стигне до върха, той бил аплодиран от минувачи, които наблюдавали неговото изкачване. Така той се отказал да се самоубива, защото открил своето ново призвание, пише Одитисентрал.

"Маймуните са най-добрите катерачи в света. Хората произлизат от маймуните. Но аз се превръщам от човек в маймуна!", споделя Джиоти с усмивка.

Животът на Радж е бил много труден - той е роден в бедно семейство в Южна Индия. Избягал е от дома си на 7-годишна възраст, защото е бил жертва на насилие. В продължение на много години е бил малтретиран и човекът, който го е гледал, също е злоупотребявал с него. Затова Джиоти си задал въпроса защо трябва да живее в такъв свят.

Джиоти се издържал, като работел по магазини, а после станал домашен помощник в едно семейство в град Читрадурга. Чашата обаче преляла, когато го обвинили, че е откраднал пари от къщата на семейството, за което работел. Отвратен от живота, Джиоти решил да се хвърли от някоя скала.

"Нямаше как да се кача на скалата, нямаше път. Но тогава видях как маймуните го правят и реших да им подражавам", разказва Джиоти Радж за предприетото от него самоубийствено изкачване.

"Когато стигнах до върха, много туристи ме наблюдаваха, поздравяваха ме и ме окуражаваха. Те ме питаха дали съм професионален катерач и ми казваха, че никога не са виждали човек, който да може да изкачи такава голяма скала. Говереха ми с толкова много обич", спомня си той.

Тогава Джиоти разбрал, че това приключение му дава смисъл в живота и кара другите да го харесват. Започнал редовно да посещава мястото, да се катери с маймуните и да имитира техните каскади.

Малко по малко той започнал да става известен. Туристи записват неговите изяви и ги публикуват в YouTube. В клиповете Джиоти прави трудни и рисковани каскади, които му спечелват прозвището Краля на маймуните. Някои хора смятат дори, че той е бил маймуна в предишния си живот.

Радж разказва, че маймунското катерене въобще не е лека задача. Той казва, че е чупил и двата си крака, ръцете, главата и кръста си. Но сега сърцето му е щастливо - всичко хора се отнасят толкова мило с него.

Най-лошото падане за Джиоти е било, когато се е опитал да изкачи опасен водопад. По трасето е имало много препятствия, освен огромната пропаст под него - вода се е стичала по главата на катерача, имало е много змии, падащи камъни и отломки.

По средата на изкачването обаче започнало да вали. Човекът маймуна се подхлъзнал и паднал върху скалите. При такива обстоятелства други катерачи биха се радвали, че изобщо са живи и щяха да се откажат. Но Радж станал и започнал изкачването от начало. Успял да стигне до върха и смаял своята публика долу.

Джиоти твърди, че не го е страх и казва, че прави това, за да се обърне повече внимание на спорта. Той иска да повлияе на правителството да направи стени за катерене в Читрадурга. Но Радж не съветва никой да прави това, с което той се занимава.

Кралят на маймуните обяснява, че винаги гледа да се катери близо до дърво, за да може да омекоти евентуалното му падане. Има само едно нещо, в което Джиоти не е добър - това е състезателното катерене. Но той е създал свой собствен стил, който надали някой ще се опита да имитира.

"Той е толкова естествен. Може и да не знае как се катерят стени по състезания, но неговите изяви са невероятни", казва професионален катерач и споделя, че дори не би искал да опита това, което прави Джиоти.

През годините Радж е използвал своите свръхестествени сили и за благородни цели. Той се изкачвал до непристъпни места, за да отнесе телата на хора, които са се самоубили. Също така преподава катерене и на децата в Читрадурга.

"Виждате, катерачът никога не умира. Тялото може и да не е живо, но името и рекордите остават вечни", споделя Джиоти и с това обяснява своето безстрашие от смъртта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
0
 
! Отговори
... преди 9 години
hm
7
1
 
7
 
! Отговори
стефчо преди 9 години
и аз в миналия си живот се самоубих,за това сега за наказание съм придоден в Булгария .......да видя кон боб яде ли...
6
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Статията е бля, бля, бля... Глупости на търкалета! Депресиран как ще изкачи огромна скала, те са като медузи на плажна ивица! Ако човек има перспектива, сигурност и обществото е добре уредено, трудно изпада в депресия!
5
1
 
3
 
! Отговори
aw преди 9 години
има един пич, американец, alex honnold. Един от малкото хора които уважавам. Има видеота в ютюб, хвърлете едно око.
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя се е върнал към корените си :)
3
4
 
25
 
! Отговори
до №5 преди 9 години
Нали се сещаш, че на въпросния пич дето е опитвал да се самоубие му е през оная работа дали Дарвин се е обръщал в гроба си. Ходил е там, за да умре. За да се самоубие. Тогава едва ли му е било до Дарвин и неговите теории. Но човека си е спасил живота. Независимо как го е направил. Ти май не си срещал истински проблеми в живота. Или Дарвин ти е казал, че си по-висш от другите хора и по-близо до хората от въпросния човек ? Каквото и да е направил е отцелял. Не може да плюеш живота. Особенно чуждия
2
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е тази новина е на 5 години...в "youtube" я открих Uploaded on Jul 30, 2009 със заглавие - "Monkey man"
1
2
 
20
 
! Отговори
катерач преди 9 години
Велик,велик,много велик.......