Неделни шпаги: За "Гелосания" и войната Литекс-Лудогорец

Грозни нападки по оста Ловеч-Разград
12 апр 2015 14:05, Екип на Dnes.bg
44

Домусчиев не може да бъде последна инстанция. Снимка: Булфото
В Ловеч да се научат да уважават успеха на другите. Снимка: Булфото

Общо гласували: 371
Домусчиев не може да бъде последна инстанция
71%
В Ловеч да се научат да уважават успеха на другите
29%

В "Неделни шпаги" ще се опитаме да се включим във войната между Литекс и Лудогорец. Тя тлее от дълго време, но тази седмица избухна с нова сила. Всичко започна от едно интервю на Кирил Домусчиев, в което той нападна Левски за наказанието на Моци, а след това обвини, че Ботев и Литекс (срещата завърши с победа за ловчанлии с 1:0) са изиграли приятелски мач. Отговорът от Ловеч не закъсня, но едва ли някой е очаквал да бъде такава стилистиката. Официалната декларация на Литекс започва с "Ах, каква намазана и гелосана делиорманска мъжка мастия", визирайки боса на Лудогорец. След това се изтъква важността дали си с ушанка и направен ли ти е сюнет. Въобще - българска футболна простотия на нов глас.

Кой крив, кой прав - в пряк дуел влизат редакторите в Dnes.bg Красимир Ангелов и Александър Попов.

В Ловеч да се научат да уважават успеха на другите. Красимир Ангелов, Dnes.bg

Професионализмът в родния футбол, за съжаление, никакъв го няма. Уважението към успехите на другите пък - още повече. Тази седмица обаче бе ударено абсолютното дъно със скандалната декларация на "Литекс", в която една дузина обидни думи бяха излети от шефовете на ловчанлии към ръководството на Лудогорец и най-вече към Кирил Домусчиев.

Че последният предизвика "Литекс" с мнението, че мачът им с "Ботев" е бил "приятелски", е безспорно, но пък чак такава декларация май дойде малко в повече. Изрази като "гелосана мъжка мастия" са крайно неетични и непрофесионални в среда, в която всичко би трябвало да се доказва на футболния терен. И човек като Гриша Ганчев, видял и 2 и 200 във футбола за почти 20 години, няма как да не знае. 

Истината е, че в момента Лудогорец е хегемон в родния футбол и това очевидно няма как да не дразни другите големи отбори, свикнали да властват по футболните терени в последните години. И те го показват. Да, може би на моменти Кирил Домусчиев се държи "на голямо", но пък футболните успехи на разградчани и участието им в Шампионската лига няма как да не дават допълнително самочувствие на човека, който влага пари в този проект. Защото явно той е успешен, за разлика от пропадащия ни като цяло роден футбол.

От друга страна пък Литекс е моделът, който налага млади футболисти, които после биват продавани за добри пари в чужбина. Една определено отлична практика, която до голяма степен взаимства и Лудогорец в момента в опита си да изгради същата отлична детско-юношеска школа.

И е тъжно, когато двата отбора, които в последните 5-6 години са много повече грандове от Левски и ЦСКА заради пътя, по който вървят, да падат до такова селско ниво. Особено опитен отбор като Литекс. Далеч по-добре ще е ловчанлии да отдадат заслуженото на успехите на Лудогорец в нас и в Европа в последните 2-3 години и... да се опитат да се наложат над разградчани на зеления терен. Защото Литекс вече е отбор с 4 титли, няколко купи и подобно грозно отношение към съперника не му отива. Ама никак.

Домусчиев не може да бъде последна инстанция, Александър Попов, Dnes.bg

Декларацията на Литекс в никакъв случай не подхожда на професионален клуб, но има моменти, в които на всеки може да му писне. В последните месеци Кирил Домусчиев се изказва като последна истанция по всеки въпрос. Интервютата му в медиите са повече от тези на Бойко Борисов, което не вещае нищо добро нито за него, нито за Лудогорец. Клубът му е критикуван, че се ползва със съдийски комфорт и примерите за това не са никак малко. А и знаем, че БФС винаги върви със силните, независимо дали става въпрос за Левски, ЦСКА, Литекс или Лудогорец.

А в момента Домусчиев е силният човек в българския футбол, държи и правата за мачовете. Но какъв е той, че да дава мнение кой мач е приятелски? И след като е казал "А" да каже и "Б". Има ли доказателства или ей така хвърля някакви думи? Между другото и изцепката, че Моци е със спряни права за каратистките му изпълнения, защото в комисията имало петима левскари, е нелепа. Ако беше така Моци нямаше да играе срещу Левски и в мача за първенство, след като раздаваше средни пръсти. Кирил Домусчиев също така не би трябвало да бъде морален съдник, след като Миньор полегна на Лудогорец, а миналата година защитата на Марек бе отличена в "Господари на ефира".

Но явно според Домусчиев всичко на Лудогорец трябва да се прощава, а правилните да се четат по неговите виждания. Е, колкото и да е силен шефа на "орлите" това няма как да се случи. ОК, ще си има съдийския комфорт, кучетата ще си лаят, той ще си става шампион, но ще бъде все по-самотен на върха. И бързо ще бъде свален, защото кризата в другите грандове все ще отмине. А най-лошо е, когато си сам и средняк.

Обидните квалификации на ловешката декларация трябва да бъдат осъдени, но подобни позиции ще зачестят. Защото Домусчиев не е и не може да бъде господар на българския футбол. Не може и да бъде последна инстанция. Не може и медиите да са под негов контрол и да тече едно двустранно муш-муш с шумолене на финикийски знаци. Но най-важното е, че читатели, зрители и фенове не могат да бъдат излъгани. И неутралните запалянковци също в един момент ще прозрат, че действията откъм Разград са единствено от позицията на по-силния. А най-лошото за Лудогорец е, че покрай скандалите олеква самият отбор, който през последните години демонстрира наистина най-добър футбол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лудогорец няма нито един редовен мач - дори равенствата им са уредени, а в Европа не са направили нищо особено две смазващи загуби от Базел и Реал ,а Ливърпул е безкрайно посредствен отбор, за да се счита равенство с тях за нещо кой знае какво- последно място в групата.- това ли е големия успех??!
24
4
 
7
 
! Отговори
Ники преди 9 години
Мазната,гелосана скрападжийка да мълчи.
23
10
 
11
 
! Отговори
Ковац преди 9 години
До varg, защо Венци Стефанов, Ст. Младенов и кой ли не в родния футбол могат да говорят простотии и на никой това да не прави впечатление, а Домусчиев е разпънат на кръст за това, че е изказал свое мнение? Отговорът, предполагам, ти е ясен.
22
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
VAN OT FUTBOLA V BALGARIA LUDOGOREZ.TEZI SELIANI NE MOGA DA GI GLEDAM POVRASHTA MI SE.
21
11
 
15
 
! Отговори
ее преди 9 години
Гришата през ден е в софия, възприел е езика на софийските селяци
20
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ти пък много знаеш какво Домусчиев прави и как си изкарва шпарите.Ти да не си му секретар или ,или дясна ръка ? Оставете го човека ан мира,все се хващате за думите му,все да опозорите хора,които са направили нещо смислено в живота си.Има си бизнес,има си пари,еми говори,вярно малко попрекали,но..все пак,това му е работата,има си отбор,уязвен е на тая тема,вярно изказа се неподготвен,ама и Литекс са бесни селяни,с тая декларация,тотален срам.
19
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не ме занимавайте с провинциалисти!
18
20
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ФАШИСТКакъв бизнесмен е домус ага, би ли ми обяснил? Реже кораби за скраб?
17
15
 
18
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 9 години
в четенето стигнах и този коментар на Александър Попов , след второто изречение спрях да го чета и защо ?!Несъм симпатизант на нито един от "собствениците " на тези два клуба но са ми симпатични и двата отбора , че са грандове в България няма спор (към тях причислявам и Берое , и Ботев )Александър Попов излиза с плоски номера , като няма какво да каже , търси под вола теле . Думусчиев е доказан БИЗНЕСМЕН , прави ми впечатление , че с каквото и да се захване , има успех , кой друг може да се похв
16
24
 
21
 
! Отговори
Paco-Loco преди 9 години
На Кирил Домусчиев въобще не му дреме за мнението на кой какво казал човека си има солиден отбор от който печели чисти и честни пари благодарение на успехите на терена.Лудогорец ще става по силен и по силен,тази година четвъртата титла,а догодина петата и така много много години.
15
25
 
19
 
! Отговори
Paco-Loco преди 9 години
Гриша ганчев и Ловеч страшно ми паднаха в очите с тази отвратителна декларация,да падаш на нивото на форумните *** които плюят по цял ден е меко зазано супер комплекс от Лудогорец които имат Литекс и Левски и ЦСКА.Лудогорец и Домусчиев имат покритие докато Литекс са един бандитски отбор,всеки помни пародиите им срещу ЦСКА.Когато постигнете това което постигна Домусчиев за 3 г.тогава говорете.Човека направи нещо което бандита Ганчев за 16г не можа да направи и никога няма да направи.
14
11
 
20
 
! Отговори
Л преди 9 години
винаги в нашия футбол е имало обвинения,че.."ти уреждаш мачове".."не..ти уреждаш мачове",но реакцията на Литекс беше просташка..все трябва да има някаква граница..да не говорим,че навсякъде другаде в Европа за такава дивашко - селска декларация с персонално обиди щеше да има убийствени глоби...разбира се от Лудогорец за пореден път се показаха като европейски отбор и не паднаха на селското ниво на Литекс..какво друго им остава на люляците..след 0 - 5 в директния сблъсък...думите са излишни...
13
14
 
28
 
! Отговори
Строител на къщички преди 9 години
Гриша Ганчев е долнопробен престъпник!
12
4
 
15
 
! Отговори
Георги преди 9 години
Ами ако онзи обратен чернодрешко беше признал чистия гол за Ботев дали Парахода пак щеше да приказва тези глупости, или щеше да си трае, може би само Литекс има някакви теоритични шансове да изместят Лудогорец и затова говори простотии, а между другото да сте видели е Европа някой президент на клуб дава такива интервюта, то не бе Лупи, Батков, Домуса, а Венци Стефанов като види камера и се преобразява в Робърт де Ниро, не може да излезе от роля.
11
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Номера от селски вечеринки.
10
4
 
27
 
! Отговори
нееее преди 9 години
Не бъдете чак такива серсени да се хванете на този цирк. Всичко това се прави за да се говори покрай този скандал и хората да повярват, че в първенството ни вече всичко е наистина и започва война между клубовете. Цялата работа е тия дето се вържат на "скандала" да си пуснат платената Диема и да гледат малоумното ни първенство. Просто не им обръщайте внимание. ТОВА Е ЦИРК НА 100%!
9
3
 
5
 
! Отговори
bak lava преди 9 години
"rodna rech omaina sladka" - vredite na bg kuhnia lasvat ot loshite misli i loshoto nastroenie :-)
8
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Заглавието трябва да е не неделни шпаги, а селски шпаги. Няма такива селяни като тия.
7
11
 
3
 
! Отговори
kardio преди 9 години
mnogo e sladko tova domusche :-) i kak hubavo ritat i vkarvat golove zelenite orleta:-) :-) :-) :-) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~Δ~~~~~~~~~~~~~~~Δ
6
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Двама мафиота тръгнали да си разменят обиди и цяла България трябва да им гледа простотията? Нямам думи!