Трамвай №5 "гази" росна, тучна тревица

Новите релси станаха "еко" – застлаха ги с тревна "покривка"
Обновена: 18 авг 2015 15:24 | 18 авг 2015 15:20,
69

Снимка: Dnes.bg

На ремонта на пл. "Руски паметник" му се вижда краят. Кръговото движение за автомобилите вече е асфалтирано и продължават довършителните работи и изграждането на тротоарите. До ден ще е отворено, обещаха.

Трамваите, които минават през площада, се движат по нови "еко" релси, застлани с килим от свежа истинска трева. Дали тази нова придобивка за столичани ще намали шума, не се знае, но пък "Руски паметник" вече изглежда по-зелен и освежен.

Едната част от релсите е "постлана" напълно, другата все още не е довършена, но кипи усилен труд в последните часове от ремонтните дейности.

Още по темата

Гражданите вече преминават през асфалтираното кръгово движение, тъй като от там в момента е най-лесно преминаването - няма коли и не се налага да се заобикалят ремонтите. Минавайки през "килимите" от трева, хората се спират и с любопитство оглеждат новата придобивка.

Един работник споделя, че тази настилка от естествена трева не се поставя трудно. "Тя е на руло и се застила", каза ни той.

Как ще се поддържа след това зелената настилка обаче работниците не знаят. Не са сигурни и точно кога ремонтните дейности ще свършат напълно.

Възрастен мъж се приближава и пита с надежда дали ще се затреви и участъкът до пл. "Македония", защото така бил чул по новините. Работникът му отговаря, че и това ще стане, но след време.

Наистина се обмисля по протежението на бул. "Македония" също да се движи такъв "зелен" трамвай. Участъкът между пл. "Македония" и пл. "Руски паметник" ще се превърне в обща пешеходна паркова зона.

Вижте новите "еко релси" във видеото ни:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво, готино е.Дано софянци го опазят.
41
1
 
1
 
! Отговори
?!@#$% преди 8 години
До айдуциииииE koi e vinoven che ne sa izdurjali po-dulgo,be INTELEKTUALEC?Borisov li ti e vinoven?!Az ne sum glasuval za nego, no ot vsichki banditi vuv vlastta, toi e edinstveniqt koito pravi neshto.Pri Oresharski i Stanishev edin piron ne beshe zabit v tazi durjava.Samo slushah che NQMALO POLITICHESKA VOLIA...Haide pone za malko spri s tozi negativizum i se opitai da vidish hubavite neshta okolo teb!
40
2
 
0
 
! Отговори
Пловдив преди 8 години
Браво,късно се сетиха,но е така .когато народа няма високи изисквания,бой по главите за да не останат само 60 м,колкото да отбият номера.Честито!
39
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А как ще се чисти маслото, с което трамваите смазват релсите за да не се износват? Или пък пясъка през зимата? Трева под релси не може да се поддържа в приличен вид.
38
1
 
7
 
! Отговори
мини голф 5 дупка на преди 8 години
Намазахте ли с ББ маргарина, който намазал намазал , да се знае от главния чобанин подарък на соф. Офце тревичка после и чешмичка ......
37
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Герберите се оказаха голямо бедствие ! Днес служители на СО мутро-общинските фирми започнаха кампанията като споделят в социални мрежи снимка с Данчето "Аз подкрепям Йорданка Фандъкова за кмет на София."
36
0
 
6
 
! Отговори
5ков преди 8 години
А през зимата?
35
2
 
9
 
! Отговори
до 57 преди 8 години
Ами тя столицата е пълна със селяни като теб. Я си кажи откъде дойде и кога.Или викаш вече имаш 2 години в столицата, значи си СуФИаНЕЦ.
34
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много ми е кеф, като гледам как селяните се пукат от яд и бълват злъч, против Столицата.
33
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 53Ти днес нахрани ли животните, та се занимаваш със Столични работи бе?!
32
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много ми харесва така с тревичката и добре, че оправиха оня лунен пейзаж там, че нямаше минаване.
31
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Брей,всичко оправихме-до тревицата по релсите стигнахме,всичкото ссф разорана целина,обаче имаме еко-релси,искам да знам колко струва тази "еко" идея и чия фирма осигури тревата,да не излезе,че с тия пари можехте да изкърпите 10 улици ?И не ми излизайте с номера,че все сме недоворни,тази тревица е точно на гол тумбак-чифте пищови
30
5
 
11
 
! Отговори
реално погледнато преди 8 години
Тревичката няма да оцелее и ден в Софийската джунгла пълна с ***...
29
0
 
12
 
! Отговори
Бум преди 8 години
Дано само да е по качествено изпълнението, да е помислено за напояване и прочие... че от зелената тревица на Лълов мост вече и помен няма....
28
8
 
8
 
! Отговори
Име преди 8 години
Тревичката е много хубава, но за съжаление има много прости хора, които ги мързи да заобиколят и ще газят направо през линиите и тревата.
27
7
 
15
 
! Отговори
айдуциииии преди 8 години
като гледам върху каква мръсотия, дъски, трески, камъни е положена тревата от фирмите на гербаджийските айдуци ми е ясно колко ще изкара. колкото автоматичните колчета на тиквата на ул. Граф Игнатиев. мойе и по-малко
26
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До vladyНямат нищо общо с българските гробници. Качи се на някоя шестица, или 12-ка и ще се увериш. Но щом си си навил на пръста да намираш кусури, продължавай да си спориш сам.
25
2
 
7
 
! Отговори
до 27 преди 8 години
Айде сега пък и ти - кому е била нужна ...Ами и фирмите на Пеевски и Черепа искат да лапат.Нали живеем в един общ БОСТАН.
24
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е въпросът само някоя фирмичка да си опъне парите от поредният фандък на Фандъкова!!!!Тази трева иска, РЕДОВНО КОСЕНЕ,ПОЛИВАНЕ грижи..не само да разгънеш рулцето с тревният чим и.....плеснаха с ръце свършиха работата и опънаха парите!!!!Кой ще поддържа тревните площи??Явно кандидат ще е отново"наша,близка"фирмичка!!!На каква цена ще е поддръжката,а софиянци??Красивото струва пари,много пари!!!
23
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който не му харесва напрегнатия и динамичен живот в Столицата, да си седи на тихо и спокойно на село и да си гледа животните в двора. Те са по-хигиенични.