Трамвай №5 "гази" росна, тучна тревица

Новите релси станаха "еко" – застлаха ги с тревна "покривка"
Обновена: 18 авг 2015 15:24 | 18 авг 2015 15:20,
69

Снимка: Dnes.bg

На ремонта на пл. "Руски паметник" му се вижда краят. Кръговото движение за автомобилите вече е асфалтирано и продължават довършителните работи и изграждането на тротоарите. До ден ще е отворено, обещаха.

Трамваите, които минават през площада, се движат по нови "еко" релси, застлани с килим от свежа истинска трева. Дали тази нова придобивка за столичани ще намали шума, не се знае, но пък "Руски паметник" вече изглежда по-зелен и освежен.

Едната част от релсите е "постлана" напълно, другата все още не е довършена, но кипи усилен труд в последните часове от ремонтните дейности.

Още по темата

Гражданите вече преминават през асфалтираното кръгово движение, тъй като от там в момента е най-лесно преминаването - няма коли и не се налага да се заобикалят ремонтите. Минавайки през "килимите" от трева, хората се спират и с любопитство оглеждат новата придобивка.

Един работник споделя, че тази настилка от естествена трева не се поставя трудно. "Тя е на руло и се застила", каза ни той.

Как ще се поддържа след това зелената настилка обаче работниците не знаят. Не са сигурни и точно кога ремонтните дейности ще свършат напълно.

Възрастен мъж се приближава и пита с надежда дали ще се затреви и участъкът до пл. "Македония", защото така бил чул по новините. Работникът му отговаря, че и това ще стане, но след време.

Наистина се обмисля по протежението на бул. "Македония" също да се движи такъв "зелен" трамвай. Участъкът между пл. "Македония" и пл. "Руски паметник" ще се превърне в обща пешеходна паркова зона.

Вижте новите "еко релси" във видеото ни:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До vladyАз пътувам всеки ден по тази линия. Може би работиш в трамваите за им знаеш марките, но български такива не съм виждал. По-старите са чешки, а по-новите доколкота знам са хърватски, които нямат нищо общо с българските таралясници.
21
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Злобейте, братя българи! Заради тая злоба и завист сме стояли 500 г. под турско, 200 под византииско, и по 50 под татарско и съветско робство!
20
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
красотичка
19
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До vlady Кога си видял па тези линии да вървят БГ трамваи за последно?
18
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 23С какво го съсипаха бе комунисте? Че преди се минаваше по неравния паваж все едно яздиш кенгуру.Колкото и да ги е яд комунистите и селяните, София се разхубавява от ден на ден, все повече и повече!Айде ЮРУШ НА МИНУСИТЕ, ОВЦИ ТАКИВА!
17
1
 
17
 
! Отговори
Hiter преди 8 години
След 5дена ще е покрита с машинно масло.
16
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С разбитите трамваи от които тече масло не я виждам много-много тази трева, но важното е че парите са усвоени и рзпределени. Пък ако изсъхне ще има повод за още усвояване и разпределяне и най-пазения от неудобни въпроси в БГ женски индивид ще е още подоволна и богата.
15
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Във всички държави, хората си обичат и уважават Столиците. Само в България не е така. За това ние сме клоаката на Европа и по-голямата част от Света! Може ли някой да обясни на какво се дължи тая злоба, към всичко хубаво, което се направи в София? Като четеш коментарите и се чудиш българи ли са ги писали, турци ли, македонци ли(сигурен съм обаче, че те никога няма да напишат такива простотии.) Един щял да си пасе козата, на друг преди ремонта му се виждало по-красиво, трети се подиграва, че...
14
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кратуните дето искат павета вместо асфалт, само павета имат в главата..
13
3
 
14
 
! Отговори
Onzi преди 8 години
Леле ужас, как така не сте го снимали с вашия дрон ?
12
7
 
18
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Докато слагат тази трева вероятно са изсечени незаконно стотици дървета на други места във България - с бездействието или дори участието на държавни служители.
11
6
 
11
 
! Отговори
SDER преди 8 години
А ако куче бъде забелязано да минава оттам, да бъде заловено, вързано за релсите, трамвая да мине през него и после в кофата за ***. Ако е домашно - кучкарят да даде и 1000 лева!
10
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Фандъкова можеше да пусне и едни нови мотриси по маршрута на Трамвай 5 защото тези гробници, които се движат сега изглеждат едновременно трагично и са мега неудобни и непрактични.А по тази линия пътуват около поливин милион души. Тя е единствената връзка на цяла югозапазна София (което е истинската стара София) с центъра.Можеше да направят едно метро до Княжево, вместо до *** от комплексита.Ама нали там са селяните, които ще я изберат.
9
2
 
17
 
! Отговори
аз преди 8 години
Осигурили са росна тревичка, за да има къде да паркират за почивка и паша превозните си средства представителите на защитения вид българи?Наистина, тази трева ще се скапе за кратко време без поливане, така че подозирам, че отново някой е усвоил едни пари... Жалко за което..
8
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Идеята не е лоша, това съм го виждал в Амстердам, Ротердам и Бремен. Обаче е неприложима за България, още повече за град като София, пренаселен със ***.
7
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Давам един месец преди българинът да ги е освинил с фасове, ***, ***, спринцовки итн. Давам два месеца преди ромите да са откраднали пък самите релси.
6
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
много ясно, че ще я ГАЗИ тази пресна и ручна тревица, как така ще ми се зеленее тампуснете и хората да я понатъпчат малко, да се утрепе и окаля по-добре
5
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Фандъкова може да си докара овцете от Самоков на паша край Руски паметник. Ха-ха.
4
15
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ХА ХА ХА ХА!! С ТАКЪВ ТРЕВЕН КИЛИМ В ПРОВИНЦИАЛНИЯТ ГРАД НА ГЕРМАНИЯ СААРБРЮКЕН Е ЗАСТЛАН 25 КИЛОМЕТРОВ РЕЛСОВ ПЪТ БЕ ТАВАРИШЕ. ВИЕ ДА НЕ СИ МИСЛИТЕ ЧЕ КАТО СТЕ ЗАСЛАЛИ КРЪГОВОТО С ТРЕВА СТЕ НАПРАВИЛИ НЕЩО ВЕЛИКО? ТОВА Е ПРАХ В ОЧИТЕ НА СЛЕПИТЕ. НО ПЪК ЗА СЛЕПИТЕ ТОВА Е ГОЛЕМО ПОСТИЖЕНИЕ. ТЕ СЛЕПИТЕ МОЖЕ И ДА СИ ХАРЕСАТ ПАК ДРУГАРКАТА САМОКОВСКА УЧИТЕЛКА ФАНДУПКОВА И ДА СИ Я ИЗБЕРЪТ ОТНОВО!!
3
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
те не искаха да я слагат, тя сама си поникна! :)))