Прах, багери, плочки... Трескав труд кипи по "Витошка"

Ремонтите оказаха негативен ефект върху бизнеса на търговската улица
27 авг 2015 15:45,
38

Снимка: Dnes.bg

В края на отпускарския сезон трескав ремонт кипи и на емблематичния булевард "Витоша". В частта между НДК и бул. "Пенчо Славейков" движението е затворено. След реконструкцията ще има нова асфалтова настилка, тротоари и трамвайни релси.

Скрити зад платнища, багери и работници се трудят с бързи темпове, за да привършат реконструкцията до началото на септември, какъвто е и планът.

По много от тротоарите в района се работи и сега пешеходната зона е изместена на прясно асфалтираните пътни платна. Това е истински рай за велосипедистите, които преминават по новата настилка. Не винаги обаче има откъде да минат и се налага да пренасят велосипедите си през трамвайните релси.

"Ще сменят релсите, знам, че са отклонили трамвая", разказва ни случайна минувачка в района на НДК. "Не знам кога ще свърши всичко, но като гледам колко е мащабен ремонтът, сигурно ще трае още месец!", прогнозира жената.

Как обаче се отразяват ремонтните дейности на бизнеса?

Продавач-консултант в луксозен магазин на бул. "Витоша" ни разказа от първо лице как се е отразил ремонтът на продажбите през август. По думите на момичето работата върви бързо и се ремонтира участък, който наистина има нужда. Но има разни организационни неуредици, които спъвали нормалния работен процес по търговската улица.

Тя разказва, че за реконструкцията на тротоара са предупредили, но не се е знаело точно кога ще започне ремонтът. "Във вторник започна ремонтът, дойдоха багери буквално пред вратата и не можех да вляза в магазина. Залепваш се за стената, промъкваш се между багери, хора, къртещи плочки, кабели. Абсолютен ужас!", обясни тя.

Обещано й било да има достъп до магазина, но всъщност не е имало никакъв вариант. Навсякъде е имало прах, багери, кирки. Въпреки това през този ден е успял да влезе... един клиент.

Девойката ставала често свидетел и на навлизане на автомобили в затворените участъци. "Вдигат ограничителната лента и преминават с колата. Веднъж, за да ги спрем, избутахме един от знаците по средата на шосето, за да не могат да минават по пресния асфалт. Никакви закони не се спазват, карат по пешеходни зони сред майки с деца и колички...", разказва възмутено момичето.

По думите й ремонтите наистина са донесли загуби на бизнеса. "Още щом затвориха шосето, работата намаля рязко. Хората в тази част на Витошка са свикнали да спират колите отпред", каза тя и обясни, че в момента това не е възможно.

Въпреки това тя смята, че времето за ремонта е подходящо, тъй като това е и традиционно най-слабият по продажби месец през годинита. Всеки друг период би бил много неподходящ.

Ремонтните дейности обаче удрят по джоба директно и служителите. Много от магазините са затворени или с намалено работно време. Заради това работодатели намаляват броя на работещите на ден и орязват заплатите им.

Вижте кадри от ремонта във видеото ни:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
7
 
12
 
! Отговори
Rejep преди 8 години
Считайки бюджета с който разполага София съвсем спокойно може да се направи основен ремонт на голяма част от града, но...вместо това те целенасочено строят по малко, за да има винаги нещо за "откриване". Трупат дивиденти, но София с това темпо няма никога да заприлича на европейски град, защото докато ремонтират на парче, това което е строене в началото ще е отново за ремонт.
7
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Такава пропаганда не си спомням дори по времето на Бай Тошо.
6
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отново новини дирижирани от пресцентъра на ГЕРБ.В България това са важните новини. Строи се по витошка, новина н.1 в най-четения онлайн вестник в БГ.
5
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Идват избори и трескав труд кипи по медиите на ЦРУ
4
4
 
25
 
! Отговори
Невен преди 8 години
Това не е Витошка, а бул. Витоша. Т.е. Витошка се казва на малка част от целия булевард заключена между Патриарха и Алабин и там на Витошка ремонтите свършиха преди време ... :).
3
7
 
18
 
! Отговори
айдее преди 8 години
Пак почнаха... да оплюват строителството :)
2
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде да спрем да живеем само защото другарите от БКП-БСП искат да си продават кафето . Просто се махнете от бул. Витоша , че вече омръзнахте на хората и скоро ще дойде Брайвик от Норвегия със снайпера .
1
10
 
13
 
! Отговори
:) преди 8 години
Избори идат, еййй народе !!!