Неделни шпаги: Предаде ли Гришо България?

Отказът му да играе за националния отбор отприщи критики към него
27 сеп 2015 14:29, Александър Попов
112

Григор и предател? Не сме добре. Снимка: Reuters
Григор не трябваше да оставя отбора в този важен момент. Снимка: Булфото

Общо гласували: 412
Григор и предател? Не сме добре
71%
Григор не трябваше да оставя отбора в този важен момент
29%

Григор Димитров отказа да се включи в националния отбор за мача с Унгария за Купа Дейвис. Резултатът е ясен - загубихме, с което и шансовете да се изкачим в мечтаната от 20 години по-горна група. Това пък отприщи сериозни критики към тенисиста, определенията стигат и до "предател". Ценим ли си звездите и заслужава ли Гришо подобно отношение? В "Неделни шпаги" мнения кръстосват Красимир Ангелов и Александър Попов.

Григор и предател? Не сме добре. Александър Попов, Dnes.bg

Отказът на Григор Димитров да вземе участие в двубоя с Унгария за Купа Дейвис предизвика доста полярни коментари. Някои фенове стигнаха до крайнот, че е предател. Което само потвърждава линията, че у нас не харесваме успешните спортисти.

Гришо влезе в компанията на Бербатов и Казийски като изменик на родината.

Нека обаче тръгнем по-отдалеч. Какво точно е дала България за развитието на Григор? Създала е някакви перфектни условия за трениране? Или пък му плаща турнирите? Или може би е отделяла пари за негова подготовка?

Нали всички виждаме какво се изписва на екрана при негов мач - Григор Димитров, България. За какъв предател става дума, след като защитава освен името си и страната ни? Когато биеше наред миналата година всички се гордеехме и му стискахме палци, а сега заради един мач вече е предател? Да, можеше да помогне на отбора, но дали пък не е имал важен ангажимент, който да възроди кариерата му? Журналистът Асен Григоров разкри, че Гришо е имал среща с аржентинския треньор Франко Давин, която е била уговорена отдавна. А за българският тенисист най-важното е да намери в момента добър треньор, защото на олимпиадата в Рио ще представя България, а не някоя друга страна.

Ако вземе медал нали се сещате какво ще стане - пак ще го венцехвалим и ще бъде източник за национална гордост. Дали обаче го заслужаваме? Май прекаляваме с хейтърството и изкуствения национализъм...

Григор не трябваше да оставя националния отбор в този важен момент, Красимир Ангелов, Dnes.bg

България пропусна уникален шанс да се изкачи в по-горна група за купа „Дейвис“. Шанс, който от доста отдавна не сме имали. И за съжаление още по-голямата горчилка дойде от това, че най-добрият ни тенисист и най-голяма надежда - Григор Димитров, отказа да играе за страната си в този важен мач.

Какви точно са били аргументите на Гришо, си знае само той. Вероятно са били наистина сериозни, но сред мнозина от феновете на тениса остава впечатлението, че първата ни ракета изневери на родината в може би най-неподходящия момент.

Ясно е, че Гришо практически няма какво да спечели от участието си за купа „Дейвис“. Освен билет за Олимпиадата в Рио, който вече на практика си осигури. Но пък някак си е въпрос на чест да играеш за родината, естествено, ако ти пука особено за нея.

Че България не е дала кой знае какво на Григор Димитров, като условия за развитие на неговия талант, е ясно. Затова мнозина ще кажат, че топ тенисистът ни не е длъжен за нищо. И вероятно ще са прави. Но никак не отива на „Спортист на годината“ на България за 2014 година да откаже да защитава герба на... България. Още повече, че в този момент той видимо нямаше друг важен ангажимент.

А има и нещо друго – Гришо можеше да се превърне в герой на страната си само с една победа. И то в година, която далеч не бе особено успешна за него. Но сгреши. А на феновете на родния тенис остава да се надяват, че в бъдеще той ще поправи грешката си към националния отбор в нов решителен мач за изкачване в по-горна група.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
5
 
3
 
! Отговори
ГРИШО Е ПИЧ! преди 8 години
Само как прецака чиновниците в България , които се канеха да си гушат пари --НА НЕГОВ ГРЪБ!!!БРАВО ГРИШО!!!!!!!!!!!!!!!!!
76
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Предател ли е или не е предател? Колкото човека попиташ толкова и мнения ще чуеш, но ми се струва че се измества и фокуса на проблема. Защо само Димитров да е причината , че сме изпуснали шанс за по-горна група за Дейвис-не може да си мислим че една птичка прави пролет. Защо не се видят останалите от отбора как нищо не направиха?Ели
75
12
 
12
 
! Отговори
Бербатов преди 8 години
Тъпият селянин си е селянин .... Добре , че Маша се отърва от него !!!
74
7
 
10
 
! Отговори
Реалиста преди 8 години
Резултатите от анкетата са ясни. 71% са подкрепили Григор в избора му, а 29% не.Всичко останало са празни приказки. Пожелавам на 29% да намерят повече радост в това което работят от колкото в писането на злобни коментари.
73
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Правим грешка че сме готови да приемем обратно хора като Сесил Казахстанчева и Матей Казийски. за един Ефенберг вратите на футбола се захлопнаха завинаги в Германския национален отбор.
72
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ИМа нещо което никой не може да разбере. СТРАНАТА НЕ ТИ Е ДЛЪЖНА С НИЩО. Чест е да играеш за родината. А освен това федерацията е давала пари за Гришо - малко, но от сърце.Ако тръгне всеки спортист да се цупи, че не е получил достатъчно подкрепа - дайте да закриваме спорта. България най-малкото му е дала възможност да се изяви докато беше млад, сега е лесно да бягаш навън като си известен.
71
10
 
12
 
! Отговори
фен преди 8 години
Големият спортист-родолюбец и патриот , работи за Родината си и не се отказва от нея.Вземете пример от Федерер - какво му липсва, но игра за купа Дейвис за Швейцария. Мария Шарапова каза "да" на Русия за същата купа при жените.Григор Димитров не може да дойде за приза спортист на годината, не може да играе за България, не може да говори български......... Какъв е преценете Вие. За мен е предател.
70
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Провинциалистите са във вихъра си тук.
69
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Удобна тема за опростачения *** да провокира "умувания" и трафик към смръдливото ви сайтче.Хасковския никаквец за друго не става освен да бъде тема на ***.Точно като Богдановци, Здравковци, Зари и куп други неудачници.
68
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
GRISHO ZA NISHTO NE E DLAGEN NA BALGARIA.V MOMENTA BALGARIA E PREDSTAVLIAVANA OT BOIKO BORISOV.BORISOV-BALGARIA ISKAT DA VZEMAT,ZA DA MOGE KUP NEKADARNIZI DA GIVEIAT OKOLO TIAH--POLITIZI,RAZNI BOKLUZI-TRENIORI PO TENIS .
67
2
 
5
 
! Отговори
Пасат преди 8 години
До тролгеносенСъгласен съм с теб , но не разбирам какво общо има Григор с комуистическото ни минало?
66
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде стига сте яли дупето на момчето.Той ли ни е виновен,че нямаме други таланти.Преди Бербатов беше виновен,че националния отбор е сбор от чалгари които не знаят какво да правят на терена.Сега пък Гришо е на мушката.Я ги оставете на мира и търсете нови таланти.Вместо да се изграждат никому ненужни молове,да се строят спортни комплекси,където децата да спортуват.Така се раждат победителите.А ние се взрем в един човек и той ни е виновен за всичко.
65
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига патриотарствахте. аман от пишман патриоти. чудо голямо купа Дейвис.
64
0
 
1
 
! Отговори
добронамерено преди 8 години
продължение:... при условие, че ти харесва да ти лижат задникът, а не срещу себе си да имаш достойни, открити и горди индивиди!
63
4
 
1
 
! Отговори
добронамерено преди 8 години
Аз ако съм на негово място тегля една майна на БГ и.....кой от къде е.---------------------Това по горе е безсмислица, на отчаяно и мразещо себе си същество, което на всичкото отгоре е убедено, че не заслужава нищо -дори този живот даден му от Бога по неизвестни за самото него причини! Изразът "кой от къде е" - как се съотнася това към самият теб и към ГДимитров?пп. не всички са близали или *** *** в/от БГ! Истината е, че е добре да се помисли как другите да *** твоят ***!
62
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво значение има кой какво е дал или взел от държавата бе, да играеш за страната си е въпрос на чест, гордост и достойнство, па дори тя да се казва Афганистан! Ей аман от хора с първобитно мислене!
61
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що не игра ли? Ми много просто - страх го е да не падне безславно от някой световно неизвестен унгарец и то в решителния мач. Не е предател, щото няма какво да предава, той просто не се яви. Дезертира от отговорност хлапето, ей това се случи. И баща му после го защитава като първолак. Елементарен ***!
60
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Типичен Бай ***, има само лични интереси. Лигаво тенисистче от средна ръка.
59
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поп Кръстьо, Григор Димитров, Матей Казийски, Димитър Общи, Димитър Бербатов
58
10
 
12
 
! Отговори
тролгеносен преди 8 години
Аз ако съм на негово място тегля една майна на БГ и.....кой от къде е. Българите не заслужаваме нищо. ГДР си имаше своята 1953, Унгария-1956, Чехия -1968, Полша 1981...........Е, не успяха ама поне показаха, че са народи. А ние, мижитурките, близахме гъзовете на комунисти и руснаци.......щото бяхме страхливци. Мнооооооооого неприятен факт. Ама факт!