Неделни шпаги: Предаде ли Гришо България?

Отказът му да играе за националния отбор отприщи критики към него
27 сеп 2015 14:29, Александър Попов
112

Григор и предател? Не сме добре. Снимка: Reuters
Григор не трябваше да оставя отбора в този важен момент. Снимка: Булфото

Общо гласували: 412
Григор и предател? Не сме добре
71%
Григор не трябваше да оставя отбора в този важен момент
29%

Григор Димитров отказа да се включи в националния отбор за мача с Унгария за Купа Дейвис. Резултатът е ясен - загубихме, с което и шансовете да се изкачим в мечтаната от 20 години по-горна група. Това пък отприщи сериозни критики към тенисиста, определенията стигат и до "предател". Ценим ли си звездите и заслужава ли Гришо подобно отношение? В "Неделни шпаги" мнения кръстосват Красимир Ангелов и Александър Попов.

Григор и предател? Не сме добре. Александър Попов, Dnes.bg

Отказът на Григор Димитров да вземе участие в двубоя с Унгария за Купа Дейвис предизвика доста полярни коментари. Някои фенове стигнаха до крайнот, че е предател. Което само потвърждава линията, че у нас не харесваме успешните спортисти.

Гришо влезе в компанията на Бербатов и Казийски като изменик на родината.

Нека обаче тръгнем по-отдалеч. Какво точно е дала България за развитието на Григор? Създала е някакви перфектни условия за трениране? Или пък му плаща турнирите? Или може би е отделяла пари за негова подготовка?

Нали всички виждаме какво се изписва на екрана при негов мач - Григор Димитров, България. За какъв предател става дума, след като защитава освен името си и страната ни? Когато биеше наред миналата година всички се гордеехме и му стискахме палци, а сега заради един мач вече е предател? Да, можеше да помогне на отбора, но дали пък не е имал важен ангажимент, който да възроди кариерата му? Журналистът Асен Григоров разкри, че Гришо е имал среща с аржентинския треньор Франко Давин, която е била уговорена отдавна. А за българският тенисист най-важното е да намери в момента добър треньор, защото на олимпиадата в Рио ще представя България, а не някоя друга страна.

Ако вземе медал нали се сещате какво ще стане - пак ще го венцехвалим и ще бъде източник за национална гордост. Дали обаче го заслужаваме? Май прекаляваме с хейтърството и изкуствения национализъм...

Григор не трябваше да оставя националния отбор в този важен момент, Красимир Ангелов, Dnes.bg

България пропусна уникален шанс да се изкачи в по-горна група за купа „Дейвис“. Шанс, който от доста отдавна не сме имали. И за съжаление още по-голямата горчилка дойде от това, че най-добрият ни тенисист и най-голяма надежда - Григор Димитров, отказа да играе за страната си в този важен мач.

Какви точно са били аргументите на Гришо, си знае само той. Вероятно са били наистина сериозни, но сред мнозина от феновете на тениса остава впечатлението, че първата ни ракета изневери на родината в може би най-неподходящия момент.

Ясно е, че Гришо практически няма какво да спечели от участието си за купа „Дейвис“. Освен билет за Олимпиадата в Рио, който вече на практика си осигури. Но пък някак си е въпрос на чест да играеш за родината, естествено, ако ти пука особено за нея.

Че България не е дала кой знае какво на Григор Димитров, като условия за развитие на неговия талант, е ясно. Затова мнозина ще кажат, че топ тенисистът ни не е длъжен за нищо. И вероятно ще са прави. Но никак не отива на „Спортист на годината“ на България за 2014 година да откаже да защитава герба на... България. Още повече, че в този момент той видимо нямаше друг важен ангажимент.

А има и нещо друго – Гришо можеше да се превърне в герой на страната си само с една победа. И то в година, която далеч не бе особено успешна за него. Но сгреши. А на феновете на родния тенис остава да се надяват, че в бъдеще той ще поправи грешката си към националния отбор в нов решителен мач за изкачване в по-горна група.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
10
 
4
 
! Отговори
fen преди 8 години
Това не е толкова важно. Важното е всички да гласуваме, за да върви България напред. Само като гласуваме всички България ще се развива във всички сфери както и сега просперира.
36
11
 
7
 
! Отговори
:)) преди 8 години
Отказал, отказал! Ако знае кой е няма да се притеснява, че е българин! Ама явно медиите го превъзнасят, а момчетоне е никак не е сигурно /убедено в способностите си, в качествата си, в уменията си! пп. не го съдя, а го разбирам, че е слабак - не уважава себе си и рода си! И тоз изгубен в превода като и Тиквунии!
35
5
 
10
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
Били са години / много години /,когато на един от площадите младите мъже на България са полагали тържествена КЛЕТВА за вярност към Родината. Вече 26 години няма държава. Цяла плеяда баш юнаци, клели се за вярност и преданост към България, най-юнашки я разсипаха. Няма и полагане на клетва. Какво толкова се пенявите на Димитров. Така е решил-- така е сторил. Нека тази "родина" да роди и отгледа още 100 такива /че и по-добри/тенесисти и проблеми няма да има ! Сега всички псуват! Кой е за попържане?
34
2
 
6
 
! Отговори
хан Аспарух преди 8 години
До АсенАма и дядо ти ли е бил тенисист ? Не съм го гледал...
33
8
 
8
 
! Отговори
Bulgar преди 8 години
Григор избяга от село но селото не избяга от Григор.Никога не е късно да станеш за резил .Наяла се въшката па излязла на челото или не видяло не видяло ,че кат видяло са н*рало.... Tozi kimentar pokazva tochno kakvo predstavliava bulgarina.
32
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако беше от Северна Корея , щяха да го разстрелят за измяна , но като чета мненията , нашето мислене не е по различно от тяхното .
31
5
 
16
 
! Отговори
На Буров чичата преди 8 години
Абе,вие улави ли сте ,бе !!! Ония престъпници ,политиците, я ПРОДАДОХА...Вие се косите,че я бил предал... Какво да предава,бе !!! То няма държава...
30
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Онази Абарцумян ли е Хекемян ли беше арменката на Малееви майка им вместо да обижда Момчетата които излязаха на корта да защитят честта на родината да вземе да изкара най после от таз школа нейна някой друг играч,слаби били и Григор нямало с кого да играе,ей тва са те пришълците ти му даваш хляб ,подслон и родина а то те предава
29
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Григор избяга от село но селото не избяга от Григор.Никога не е късно да станеш за резил .Наяла се въшката па излязла на челото или не видяло не видяло ,че кат видяло са н*рало
28
11
 
18
 
! Отговори
diavolcheto преди 8 години
Не, Григор Димитров не е предател!
27
8
 
15
 
! Отговори
Aпостол преди 8 години
Така че долу ръцете от Григор!!!
26
9
 
35
 
! Отговори
Aпостол преди 8 години
Всички от федерацията изпищяха, защото изпуснаха 5 минутки слава на гърба на единствения ни тенисист от световна класа, за чието израстване до подножието на върха те нямат и грам заслуга. Защо никой от останалите ни тенисистчета не си свърши работата и не победиха някакви световно неизвестни унгарчета, които са с по 300 места по-назад от тях в ранглистата а всички се оправдаха за своя провал с Григор. А между другото, когато Григор играе на най-големите кортове в света до името му пише Bulgaria!
25
8
 
26
 
! Отговори
Спеца преди 8 години
Тия които предават България ежедневно са на върха на управлението на държавата !Григор Димитров носи слава на България с битката си за световни върхове в тениса!При наличието на Борисов , Цветанов , Плевнелиев , Горанов , Цветан Василев , Борислав Михайлов и т.н. ...../ясно какви/ , да се говори , че Григор бил предателя е кошунство!
24
22
 
19
 
! Отговори
Асен преди 8 години
Няма как да уважавам човек, който е роден в България, израснал е в България, ял е хляб български, но в един момент излиза за няколко години в чужбина и забравя да как се говори български език! Моят прадядо, лека му пръст, 50 години беше имигрант в Канада, но до смъртта си не забрави българският език и майка България! Нито веднъж не си позволи да "забрави" някоя българска думичка или пък да заваля с английски акцент! Така, че тоя *** да не ми се прави на яката работа, защото е елементарен!
23
18
 
15
 
! Отговори
Ретур !!! преди 8 години
Този невероятен Боби михайлов,пардоне моа-този невероятен тенисмен,едва завършилия пети(!!!)клас *** от село Аскьой най- добре го определят думите на бившата му любовница Серина Уилямс!!! В интервю преди две години тя каза -"Едно бяло момче с ЧЕРНО СЪРЦЕ"!!! Горе-долу това определя отговора на въпроса е ли е ПРЕДАТЕЛ нашия Дришу или ДА !!!
22
7
 
14
 
! Отговори
Васо преди 8 години
Дори и да беше дошъл да играе, и да бяхме победили (100%) това нямаше да е добре! 1. Нашето място не е в първа група! Слаби сме ама много за там. Второ Григор в момента е "в движение" както се казва...нов треньор, нови схеми и т-н. Момента не беше подходящ! Но, не го оправдавам за лошата му комуникация, с нас феновете и държавата! Можеше да го каже ясно... а не с догадки и пожелания. Дано си е извадил поука за в бъдеще
21
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не мога да разбепра какво не разбирате. Този човек с излизането си в чужбина с един елементарно *** спорт се възгордя и забрави България. Къде са неговите интервюта в наши вестници или телевизии, да е дал нещо за благотворителност у нас или безплатен урок за деца? Няма. Той е човек-американец, а още през19в. Джудзепе Гарибалди нарече САЩ "страна на забравяне родината, защото в нея отиват теези, които тямат вяра на отечеството си."
20
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така е искал-така е направил...Но по принцип покана за национален отбор по какъвто и да е спорт е най-голяма чест за всеки спортист.
19
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Григор си е предател де факто,защото се иска кураж и смелост за да играеш за България,но де юре си е прав за своята амбициозна жалка душица да играе само там,където има келепир интерес сиреч за пачки мъни,айде аплодирайте го пак загубеняци...
18
8
 
23
 
! Отговори
БЪЛГАРКА преди 8 години
ГРИШО ТРЯБВА ДА ЗНАЕ ,ЧЕ ДЪРЖАВАТА И НА НАС 80% ОТ БЪЛГАРИТЕ НЕ НИ Е МИЛА ,ЗАЩОТО ТЯ НЕ МИСЛИ ЗА ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА ,НО НИЕ ИЗСТРАДАЛИТЕ БЪЛГАРИ СЕ КЕФИМ И РАДВАМЕ БЕЗКРАЙНО НА ТАКИВА БЪЛГАРИ И ТЕ НИ ГРЕЯТ ДУШИЧКИТЕ И ИСКРЕНО ГИ ОБИЧАМЕ И ГО МОЛИМ ДА ИГРАЕ ЗА НАС ! ТАКИВА КАТО НЕГО ОСТАНАХА ЕДИНСТВЕНИТЕ КОИТО ТОПЛЯТ СЪРЦАТА НИ И НИ ДАВАТ НАДЕЖДА !