За Кирето половинка няма. Той започва от литър нагоре!

Една интересна история за един модерен човек
30 мар 2016 14:21, Друми Георгиев
58
За Кирето половинка няма. Той започва от литър нагоре!
Снимка: Авторът

Това е колата на Кирето от съседната кооперация. Той е много свестен и прям. Дава мигач дори когато няма да завива, оставя ресто на сочната касиерка в магазина, позволява на кучето си (нещо средно между младо биче и къртица в муцуната) да го разхожда в парка и от човеколюбие пропуска да обяви каре или квинта, когато играта му върви.

Кирето е превърнал мазето си в игрална зала, защото е модерен. Махнал е компотите, сложил е отопление и 44 луминисцентни тръби (изпитвал третия най-голям кеф в живота при капо на без коз), за да може белотът да върви като ислямизирането на Европа. Малка плазма за мачовете на любимия му Арсенал (тук го подозирам в умерен мазохизъм), плакат на Летисия Каста по без гащи и снимка в рамка на Боб Марли заради тревата (на Хайбъри).

На Кирето не му пука, че няма половинка на Св. Валентин, защото винаги започва от литър нагоре. Той е твърдо против всякакви бутилки под литър и половина, защото му губят време да отваря повече капачки.

Съзирайки кехлибарената течност до ръчната спирачка на колата му, аз веднага документирах този момент в снимка, макар да усещах, че ще имам още стотици подобни възможности. Любопитството ми надделя и попитах Кирето дали случайно това в бутилката не е вода, или течност за чистачки. Той избухна в смях и ме контрира с въпроса дали му приличам на аматьор.

За да не засмуче въздух на светофарите, добродушният съсед бори досадата от задръстванията с пенливата течност, от която няма търпение да стигне до крайната точка, за да се изпикае... Един вид се стимулира да кара по-агресивно, но ограниченото количество бира (за него два литра са нещо като интродукция) го прави раздразнителен като учителка по химия при спомена за последния й разтърсващ секс от Мичурин '89.

Питам го дали не се опасява, че куките ще го карат да духа. Тук изражението му се променя, гледа ме като алжирски сириец на кьолнска гара и отсича: "Аз не духам, само на мен ми духат, брат". Дали ставаше дума за куките и дрегерите, или по принцип - все тая. Но го гледам и се замислям как Кирето не е изключение от правилото, а една представителна извадка. Бира, карти, футбол, пафкане, жени, шофиране под влияние на засилващи творчеството не чак толкова силни стимуланти... И веднага се сещам за двама мои приятели и колеги - Сашо Lind. и "Алегрито", познат в ранните си години като "Гьотцето".

Lind. се кълне, че няма пороци и че играе хазарт само с една цел - да има толкова много пари, че да не излиза от казината. Чорбар, депесар (ето тук вече полудя), реализатор, алпинист, тромпетист, гербаджия, фен на сър Марко Ройс, при блъфиращ анонс винаги се измъква сух, сух, сух, сух (но само когато играе с мен, за да го извадя от лай.. лайката). Мрази цветнокожите, освен ако носят бикини и живее в паралелна вселена, че Манчестър Юнайтед още е гранд. Форсира на градус, сънува коефициенти, системи, Марк Уилямс с купа в ръце, ниви с джибри, стъклени къщи и тройки, ама не в баскетбола.

Алегрито е истински МАКС, особено при надпиване с бира, но още не се е борил с Кирето. Възнамерявам да ги запозная и да гледам титаничния им сблъсък с пакет пуканки. Този двубой би бил нещо като Тайсън - Холифийлд, като Байерн - Юве, като Индия - Шри Ланка на крикет, като президентски избори в САЩ.

Характерното при Алегрито aka Гьотцето е, че при втората Стела вече му се отваря клапата и няма връщане на назад. Пропуснах кавичките, но който разбрал - разбрал. Подпуква ги хармонично и ги кара да свършват неусетно. Бачка много, тича много, не се лакомее. Постоянно ме пита дали искам Дзадза и Стураро в моя отбор. Изцяло отборен играч.

И тук се питам дали важи максимата "кажи ми кои са приятелите ти, за да ти кажа какъв си ти"... Ами, ако мога да избирам отново, пак ще избера тях - кехлибарените братя :))

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
1
 
! Отговори
Мара преди 8 години
Много се смях както го четох, дори си го представих ясно Кирето. Само му се чудя като е такъв "тарикат" що се цака с топла бира ?
37
1
 
4
 
! Отговори
СърСтенлиРойс преди 8 години
Комплескарче, сър Марко Ройс, не го знам... ама дойдеш ли ми в Габрово ще хврълиш боба...Кога излезна от Тетевен, кога взе да обясняваш на гражданите как да живеят. ***!
36
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чета коментарите и ми се изясняват много неща за нацията.
35
4
 
3
 
! Отговори
кочо преди 8 години
много истина е казана в статията..в нашата махала са същите персонажи..предполагам навсякъде е така (иначе статията нямаше да е интересна)..аз имам и един приятал-бакшиш - той също е много ценен персонаж - има доста суров поглед над нещата от живота..а защо има хейтъри и тук - не мога да си го обясня..не ми се вижда автора да се опитва да обиди някой - даже напротив..ама явно вече съвсем сме се озлобили - просто хейтваме наред и това е..жалко..
34
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
получих сътресение от спиращия мозъчната активност бестселър на пича с име на полово-универсална тайландска компанионкабраво ! с подобни произведения има потенциал да те командироват от филиповци във факултета, не продължавай с добрата работа и слушай хейтърите ;)
33
8
 
28
 
! Отговори
66635 преди 8 години
Изключително "съдържателна" драсканица!
32
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
сичкото кире храни под статията :D
31
2
 
7
 
! Отговори
ано преди 8 години
Даите ми 1 грам амфети, домашарка и чалга и глеи си кефо са сички шо ги познавам днешно време
30
3
 
17
 
! Отговори
ано преди 8 години
Шо ве сички плют по статиата сички дек познавам са кат кирето дори и 70 процента от тия дек пишат коментари
29
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вие какво искате - накрая да пише като за първолаци ''изводът е..." ?? Еми, който не си е извадил извода през живота си, няма да го открие и тук.Който не прави връзката също.Между другото, това е най-смисленото нещо, което съм чела в този сайт :)
28
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой седнал да си попише малко и го публикувал в новинарски сайт. Разпокъсан текст без ни най-малка идея.
27
11
 
20
 
! Отговори
чуденка преди 8 години
Не разбрах нищо, еле пък какъв би трябвало да е извода?Или каква е новината?
26
16
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Друми ти си доказателство за това как бездарни хора като тебе изсмукват измъчени безумия от пилешкия си мозък и най-вероятно получават пари за това. Живеем в абсурдна държава и ти го потвърждаваш.
25
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Искам да отбележа, че живея в елитен столичен квартал а не в някое панелно гето типа ляолин. В съседния блок има 2 гаражда обединени в общ хоремаг, и е винаги пълно - сутрин, обед, вечер, студ, жега, виелица, порой - не затваря. Нижат се пияндета от кол и въже и поддържат ритъма. Лятото бира, скара шкембе чорба. Около тези гаражи съседните са направени на картоиграчници, пиянски бърлоги - жули се кисело зеле и ракия. Ей това е действителността в пиянски Булг***ристан под управлението на Боко Ага.
24
7
 
28
 
! Отговори
еврофутбола тъпизъм преди 8 години
ако някой се познае толкова по-зле за него. доста млади и на средна възраст мъже живеят по този начин, като скотове. гледат тъжно от обявите за работа или просто не работят, хрантутят ги мама и тате продават имоти и живуркат глуповато и безсмислено. Ако човек няма жена и деца няма никакъв смисъл от него, жалка работа-некъв коч пиянка, *** лафчета, самосъжаление и злобарки. накрая умира, кремират го, няма изпращачи /евентуално родители/ и все едно не е бил никога - бадява живот. вземайте мерки!
23
3
 
37
 
! Отговори
аааааа преди 8 години
Забравихте да пишете ,че живее с майка си и баща си,че се къпе само в събота срещу неделя,и се бръсне на 3 дни ,прибира изпотените си фланелки и пуловери в гардероба и е ужасно стиснат,да не говорим ,че разхожда анцуга от Илиенци в неделя с калните маратонки дето ходи на работа и миришат на газ Зарин-въобще БГ МАЧО!!!!!!!!!!И ИМА 20 ЛВ В ПОРТМОНЕТО
22
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като чета коментарите, май доста хора се познаха в описанието и сега бълват огън и жупел.
21
8
 
13
 
! Отговори
s преди 8 години
Готина статия !
20
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хи-хи-хи! Страхотно! Типичния нашенец! :))
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
е...