Неделни шпаги: ЦСКА или Монтана ще вдигнат Купата?

Могат ли "червените" да бъдат спряни по пътя към трофея?
24 апр 2016 13:43, Екип на Dnes.bg
62

ЦСКА е абсолютен фаворит. Снимка: Булфото
Не подценявайте Монтана. Снимка: Булфото

Общо гласували: 210
ЦСКА е абсолютен фаворит
68%
Не подценявайте Монтана
32%

Изненадващо или не, на финала за Купата на България по футбол ще се изправят ЦСКА и Монтана. И докато за "червените" тази тръпка не е непозната, то Монтана пише история. Кой от двата отбора е фаворит за трофея? В "Неделни шпаги" мнения кръстосват Александър Попов и Красимир Ангелов.

ЦСКА е абсолютен фаворит. Александър Попов, Dnes.bg

ЦСКА е абсолютен фаворит за спечелването на купата на България, независимо, че отборът е изграден от млади момчета, които се състезават във В група. Да, по пътя към финала те се изправиха срещу по-слаби отбори от своя противник, като единствения сериозен съперник, поне на книга, бе Берое.

Срещу старозагорци те показаха, че армейският дух не е заличен и компенсираха липсата на опит с много хъс и себераздаване. Всъщност у нас, когато са налице тези два фактора няма особено значение в коя група се състезаваш. Класните за родните футболни стандарти отбори са по-малко от пръстите на едната ръка.

На финала на стадион "Васил Левски" "червените" ще имат и още едно голямо предимство - публиката. Феновете на отбора са зажаднели за големи мачове, а не за туристически турове до знайни и незнайни села и паланки. Затова и няма да е изненада, че ще има повече публика, отколкото на евромача им с Ливърпул, например. Очакват се поне 25 000 червени сърца да изпълнят трибуните, което ще даде криле на младите момчета. А в същото време Монтана едва ли е излизала на терена в такъв "врящ казан".

Не бива да се подценява и работата на Христо Янев, който изгради отбор без конкуренция във В група, успява да мотивира играчите си. Срещу Берое пък те показаха, че просто мястото им не е в третия ешелон.

Самите играчи пък играят повече за фланелката, отколкото за големи премии. За разлика от времето, когато тимът бе пълен със скъпоплатени ментета. Нито един няма да разхожда екипа, защото му била забавена заплатата или просто е станал накриво. Сегашните играчи се раздават за името ЦСКА.

Не подценявайте Монтана. Красимир Ангелов, Dnes.bg

ЦСКА безспорно е фаворит за спечелването на Купата на България. “Армейците” донякъде изненадващо надвиха категорично елитния Берое и се справиха с най-тежкия си съперник от началото на годината, а финалът на националния стадион “Васил Левски” ги прави автоматично домакини в последната среща в турнира. Нещата за ЦСКА изглеждат толкова перфектно в този турнир, че мнозина смятат, че няма какво да спре отбора на Христо Янев по пътя към триумфа. Е, не е точно така!

Макар и последни в А група, не подценявайте Монтана! Отборът на Емил Велев може и да не блести на футболния терен, но също има своите малки козове преди големия финал. И ще се опита да ги използва, въпреки че срещу тях ще бъде пълният национален стадион. Какви са шансовета на Монтана и защо отборът никак не е обречен срещу ЦСКА?

На първо място трябва да припомним, че отборът от северозападна България елиминира точно ЦСКА за Купата миналия сезон. Тогава “червените” поведоха с гол на Тони Силва, но монтанци стигнаха до крайна победа с голове на Мирослав Антонов и Сергей Георгиев. Всъщност, последният може и да не ви говори много като футболист, но е истинска голова машина в мачовете за купата. Той е човекът, който заби 2 гола на Литекс и на практика благодарение на него Монтана ще играе финал срещу ЦСКА. Да, там “сините” от северозапада ще бъдат аутсайдери, но те са свикнали с тази си позиция. Защото бяха аутсайдери и срещу Литекс, и срещу Локомотив Пловдив, и срещу ЦСКА преди година... но успяха!

Не бива да подценяваме и факта, че в състава на Монтана има и не малко юноши и бивши футболисти на Левски, начело с треньора Емил Велев – Кокала, който също е болен левскар. Така че едва ли тези момчета ще се подхлъзват без да искат като национала Атанас Зехиров от Берое, който е юноша на “армейците” и доста странно направи най-слабите си мачове за "заралии" точно срещу ЦСКА. Кои са бившите “левскари” в Монтана ли? Ами нека ги изброим – вратарят Ивайло Василев, защитниците Асен Георгиев и Христофор Хубчев, халфовете Станислав Генчев, Георги Ангелов, нападателят Сергей Георгиев... Все хора, които ще са готови да изорат терена. Не че срещу тях ще има по-малко надъхани момчета, но все пак мотивация в отбора на Монтана не може да няма. 

И още нещо – ако Монтана спечели Купата, това постижение ще бъде уникално и ще бъде записано завинаги със златни букви в историята на футбола в града. А за ЦСКА тази купа ще бъде поредната. Да, тя също ще бъде историческа, защото “армейците” могат да станат първия отбор от долните групи, спечелил втория по значимост турнир. Но след няколко години тази купа ще бъде просто в графата “още една от поредните”. А за Монтана това ще бъде малко чудо. Така че не подценявайте момчетата на Кокала. Те със сигурност ще се борят докрай!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
5
 
5
 
! Отговори
БГБГ преди 8 години
А БФС вложи старание за да попречи на ЦСКА да стигне далече в турнира за купата на България. Есента нарочно промениха регламента, който даваше предимство на отборите от долните дивизии срещу тези от "А" група! При това без никакъв аргумент !!! Хубавото на ЦСКА е, че е съставен само от Български футболисти, половината са на по 20 години и по-малко. БФС играе срещу себе си !
38
3
 
9
 
! Отговори
Armeec преди 8 години
ЦСКА естествено. Ако ли не то нема проблем - все пак финал играеме с най-уважаваното от мен *** - КОКАЛА. Голем е и той.Напред червените!
37
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Муспи, извади го тоя нос от пликчето с лепило, най-после. Виж да не си се опик ал и оср ал докато си се друсал и излез на чист въздух. Дано ти помогне.
36
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чета писанията на рогата и стигам до извода, че обичат повече Монтана отколкото Леевски. Айде шприцнете си по едно кафяво, теглете си по една другарска ***, гушкайте поредната калъфка и лека нощ. И .......синя тишина.
35
10
 
11
 
! Отговори
майор Аспарухов преди 8 години
както казват в северна африка: по добре да си глава на пиле, отколко на слона ***. тоест, преведено по леефскарски: по добре е монтана или цска с купата, отколко половин сезон пиар за дубъл и накрая до гуша в екскременти.
34
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Откровенно от Левскида питам за един приятел, такъв откровенен. защо сега кокала е от левски, па е тренер на монтана? като ви е толко мил, що имате за тренер оня назначения избийколец и играят неговите бебета, а неудобните са на финал "на тая нищожна троха". и, последно, дали е по добре да си носител на купата отколкото да се бориш да останеш в челната петица, та по божията воля да видиш турнир? на мен ми е ясно, за един приятел, както казах.
33
5
 
16
 
! Отговори
муспи преди 8 години
УЕФА е изпратила писмо ултиматум до БФС, че ако ЦЕКА вземе купата няма да бъдеу включен в жребиите, тъй като е откраднал 50 милиона, а затворите са пълни с крадци на по 100 евро! Перуката го потулил дълбоко в чекмеджето, все пак е левскар, за да им гостира изненадата ефектно. Жалкото, че в писмото се казва че другия финалист също няма да може да участва, тъй като по еврозаконите не е протестирал срещу ЦЕКА което го прави на мълчалив съучастник. А Боко е червено ченге от детинство! - каква Славия
32
4
 
19
 
! Отговори
Откровенно от Левски преди 8 години
Червените комунистически прасета са затъпели от злоба към "Левски"!Бойко Борисов е от "Славия" по рождение и ще остане в историята като човека пратил Цска да играе със села и паланки!Късно се е сетил да става левскар след като 50 години е бил славист!Иначе ГЕРБ е заченат в кафето на Паметника Левски от сикаджий сред които и Венци Стефанов!Радвайте се прасенца на трохата-подаяние "купа на бг"!Бойко Борисов не го е еня ни за "Левски" ни за вас!Целта му е да спечели милионите бивши седесари
31
10
 
11
 
! Отговори
коко преди 8 години
Гледам много лефскари има тук.Нека им кажа нещо:Лефски е отбор на *** и минетчии,които винаги и при всяка власт са добре.При фашистите бяха добре,по времето на комунизма спечелиха най-много от титлите си и винаги бяха в челото и в ЕКТ(и ако това е репресиран отбор-здраве му кажи:)))и сега са си добре!Кво друго да добавя.Хамелеони брат,лижат ,мажат все отпред.Гнус ме е от тях!Срам за името на Апостола.Както и да е.Ето вижте ги-абсолютно безлични,неинтересни,без собствено лице и стил вече 6-7 години.Ние и в Я група пак вдъхновяваме хората и продължаваме да печелим фенска маса.Видяхме огромнат
30
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да питам за един приятел, как така хем кокала е леефскар, хем го плюват от ваща школа , хем титлата е нагласена? та , според тоя приятел тройните противоречия били признак на шизофрения...
29
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До запаснякОт кой обор сте господине? В коя казарма сте?
28
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези от Новият сектор от подуянското село за какво се борят?
27
6
 
3
 
! Отговори
АРМЕЕЦ преди 8 години
До Анонимен СВИНСКА ЗЛОБА! БЕЗЦЕННО!
26
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Толкова нагласена купа скоро не сме виждали. Да си я взимат направо чорбарите и да мирясат.
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До з н а й к оA, имаш предвид че те предполагам ще спорят за титлата не за купата е, щом е така, бива.
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До знайкоa, супер. левски и славия кога играят?
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До з н а й к оедин приятел ме накара да попитам, какво е представянето на другите отбори от елита в тоя маловажен турнир
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До неразбралв твоя случай е добре и да се поинтересуваш как си се появил, щото биологията опровергава непорочното зачатие.
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
един приятел ме накара да попитам, кой е по левскар, кокал че играе на финал, или големия специалист от коментаторското на диема дето работи при вас?
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 25виж в сайта на леефски, те нали тая година дубъл правят...