Живот си беше! Руснаците най-доволни при Брежнев и Путин

Сега животът им бил най-хубав спрямо последните 100 години
14 фев 2017 20:09,
298
Живот си беше! Руснаците най-доволни при Брежнев и Путин
Снимка: архив Reuters

Руснаците смятат, че животът им е бил най-хубав през епохата на Леонид Илич Брежнев и сега при Владимир Путин, според допитване на социологическия център "Левада", чиито данни цитира "Ведомости".

Почти една трета от анкетираните - 32 процента, са на мнение, че през управлението на Путин животът в Русия е по-добър от когато и да било през последните 100 години.

За Брежнев - комунистическия вожд от 70-те и 80-те, са гласували 29 на сто от участниците в анкетата, организирана по случай стогодишнината от февруарската революция в Русия, посочва БТА.

Полемиката около идеята руски закон да защити от обиди държавния глава е отразена в материал на "Комерсант", информира BBC.

Според вестника при посещение на Вячеслав Володин, председателят на Държавната дума, в република Татарстан местен работник му предложил парламентът да приеме такъв закон, защото се усещал "информационен удар" срещу Владимир Путин.

Володин с охота подкрепил идеята. Заявил, че в други държави има такива закони и за изказвания срещу Барак Обама например четирима души са получили сериозни присъди през 2015 г.

Според председателя на руския парламент Русия в този смисъл е "по-отворена, по-демократична" страна.

"Пишат каквото си искат, говорят каквото си искат. Това е вече неотменима част от нашата култура", заявил той.

Политологът Валерий Соловей предполага, че всичко това е подготовка за президентската кампания през 2018 г., защото властта усеща силни, дори оскърбителни критики към действащия президент. И предварително трябва да се защити от тях.

Според него всичко може да бъде сметнато като обида към президента. Дори ако някой напомни за негови неизпълнени обещания, ще може лесно да бъде осъден и наказан било с условно лишаване от свобода, или глоба, защото "всеки високопоставен руски чиновник иска да угоди на президента".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
90 000 рубли, дори да са чисто, са около 2900 лева на месец. Като се имат предвид цените в Москва, не е кой знае какво.
151
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-богати са, как да не. Затова сега по Черноморието е пълно с обяви "На продажу", а в самата Русия хората пият битова химия. Това дори бургерите не го правят.
150
9
 
3
 
! Отговори
РОССИЯ преди 7 години
До Анонименаз в москва получавам 90 хил руб в месец работя от 9ч до 18ч а сега ти кажи колко получаваш и колко часа рабитиш защо се правите на интересни.русия е по напред от бг на 200г я ми кажете бг в кои страни купуват недвижимости.руснаците кпуват недвижимости на всякъде по света.имат пари и си купуват бг нямат пари не купуват такива като теб само л.а.я.т
149
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както е казал колегата, всичко беше заради петрола.България също много захлеби покрай това - заведе Бай Тошо своят скъп гост Брежнев на дача, да половуват, окачи му един орден и айдееее... Брежнев един доволен - на ви евтин петрол, на ви суровини... реекспортирахме петрол здраво. Ама после стана, точно като при Володя сега - срина се птролът и всичко отиде в канала. Включително комунизма.
148
4
 
4
 
! Отговори
Ферибот преди 7 години
Българския народ е станал толкова ограничен и примитивен, че даже и старата система на БКП е прекалено модерна за сегашното му състояние.
147
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да социализъм има в Скадинанвието съгласен съм. БЛезплатно здравеопазване, зелени градове., социалан система. Франция и Испания също са социални държави и също социалзиман е жив там, а днешнен Китай - пазарно стопанство в условията на тоталитаризъм - радав мноог хора. Но съветския сюз - убиване на частното право - бе ужасен модел.
146
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Социализъм има в Скандинавия. Нашето и руското си беше една партокрация - едни управляват, други получават храна от ръката им и са държани покорни.Но, не мога да отрека, руският беше доста по-лош от нашия, защото включваше и злокобен алкохолизъм. Радвам се, че всичко това свърши. Ако си кадърен и образован, светът е твой и ням анужда някой да те храни, а сам си изработваш и взимаш храната.
145
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Родените след 1989 вече са на 28 години и никога, ама никога не са и чували за Брежнев и велкия СССР освен от такива пропагандни материали.Радвам се, че вече в петък вечер вместо новини не дават Носовости.
144
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Смятай колко добре живеят рашките, щом се учудват, че в България минималната заплата е по-голяма от Русия!
143
2
 
13
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 7 години
Нищо чудно че руснаците се чувстват така.Точно тези са периодите в които има нещо за ядене по магазините...Само че това не се дължи на някакво гениално управление от страна на Брежнев и ***-просто високите цени на петрола в тия периоди даваха възможност на "могъщата" руска икономика да диша...
142
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Точно при Брежнев стана ясно, че СССР губи Студената война. Пълно безвремие, нещо като последните две години при Бойко.
141
7
 
14
 
! Отговори
володя улянов преди 7 години
Изпари ли им се носталгията по миналото на всички които имат малко мозък в главата. Това ли искаме да ни се случи отново?
140
18
 
12
 
! Отговори
антиСЪВЕТ преди 7 години
През 1924 все още СССР е слаб ,след 10 години война и гражданска революция как ще има производство и ръст в младата СССР .Путин вдигна на крака Русия и затова "лаят" западните медии и платените соресчета по форумите !
139
9
 
13
 
! Отговори
Съвет преди 7 години
До АТАКИСТ 170 Ама те и без санкции са си живи умрели бе.Преди санкциите да не би да са била цъфнали и вързали.Примитивна , изостанала нация ,която сама съсипа живата на много поколения след ВОСР.През 1924г. БВП на Русия е само 30% от този преди революцията и започва глад и физическа разправа с несъгласните.Трябва да си доволен при тези двамата само защото си жив.Живота е един и трябва да се изживее човешки.
138
4
 
7
 
! Отговори
Циганин преди 7 години
Политиколозите са демагогози и никаква полза няма от тях . При свалянето на двете кули през 2001 г един журналист написа ,че Буш за един ден е сменил "100 " бункера -толкова се бил уплашил и след седмица бива уволнен .... а Тръмп всеки ден бива критикуван и нищо .Путин щом го критикуват то той трябва да ги убива -нали тъй пише западна "свободна" медия !)
137
7
 
15
 
! Отговори
Handel преди 7 години
Да бяха поразровили малко - днес Путин, правителството и Централната банка обсъждаха въвеждането на купони за храна за социлани помощи. Стойност на 1 купон - 60 рубли (малко под 1 долар). Според изявлението целта е не само да се подпомогнат социално слабите (немалка част от руснаците извън Москва и Петербург), но и да се засили търсенето на руски стоки. Които кой знае защо никой не иска да купува - все търси нещо вносничко.
136
10
 
7
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
Междувременно днес рублата 3.20лв. 2015 февруари беше 2.17, санкциите издишат яко, ко прайм?
135
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Битълс никога не са били забранени, говориш глупоcти, как може да се забранят Битълс, и какво има да им се забранява.. -------------------------------Да - да!? Ти филма Вчера гледал ли си?! С късането на плакатите на Бийтълс и спиране на музиката им. Е, било е 60-тте години, ама е било! А най - добре питай Томата Спространов, той ще ти обясни как е внасял нелегално и как е пускал плочи със западна музика по БНР. Вече в края на 80-тте години ефира тотално беше завладян от западните звезди и хитове. Тогава рухна и системата. Но за нещастие, 10 год.по-късно раят за меломаните свърши.
134
5
 
10
 
! Отговори
Varnenec преди 7 години
До Анонимен 164 - А Крим колко е бил Украински ?Ти изобщо в училище ходил ли си?Знаеш ли въобще,кога Крим преминава към Украйна ?Знаеш ли кой го дава на Украйна и колко години преди това е бил Руски.Чети.Не злобей само из форумите и не гледай к'во ти пишат западните издания.За мен Руснаците си взеха това което си е тяхно.А,че ние,не сме успели за Макетата,сами сме си виновни.И ти го пиша това като български турчин който не харесва ония от Юга.И се надявам България един ден да,не стане част от Туркменистания.Айде лека от Германия ,че пийнах доста
133
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как ще ни спасят? Както спасиха Крим от Украйна ли? Или както спасиха Македония от България ли?