15 български деца ще пеят “Another Brick in the Wall”

Роджър Уотърс ще спаси традицията и у нас
22 авг 2013 17:50, Петя Славова
4
15 български деца ще пеят “Another Brick in the Wall”
Снимка: Sofia Music Enterprises

Петнайсет български деца ще запомнят завинаги датата 30 август. Тогава именно ще се състои концерта на Роджър Уотърс у нас. Легендарният музикант ще представи за първи път в България своето грандиозно шоу The Wall. По традиция във всяка страна, в която се представя шоуто, Уотърс кани 15 деца на сцената, които изпълняват с него класиката “Another Brick in the Wall”.

Това ще се случи и у нас на концерта в София. Децата, подбрани от няколко столични училища от хореографа Живко Желязков, се подготвят за своето участие повече от месец. От началото на август репетициите продължават по няколко часа всеки ден. Това обаче не натоварва децата, които се справят повече от добре. Те вече са в предстартова треска и са много развълнувани от предстоящата си среща с Роджър Уотърс, който ще се снима с тях и ще им раздаде автографи.

Децата, които са на възраст от 7 до 14 години, се подготвят според инструкциите, подадени от мениджмънта на Уотърс. Изришното условие е те да не са професионални певци и танцьори, важна е тяхната емоция и как те я изразяват чрез участието си в шоуто.

Досега са се състояли 192 концерта пред 3,3 милиона души в 28 държави, а продадените билети са на стойност 380 милиона долара. Тези цифри определено ще нарастнат след тазгодишното европейско турне, което стартира на 18 юли в Холандия.

Подготовката за дългоочаквания концерт вече тече с пълна сила у нас. В 150 тира е събрано цялото оборудване за шоуто. Част от тях са вече в София и в петък, 23 август започва изграждането на уникалната сцена, разположена в целия сектор Г на националния стадион, като работата по нея ще продължи до 30 август.

На внушителната сцена ще бъде построена огромната Стена, висока цели 12 метра. Белите тухли в нея, на които ще се прожектира ефектната мултимедия, са направени от специален материал и всяка една тежи приблизително 5 кг.

При пътуване всяка тухла се сгъва по определен начин така, че да стане плоска и всички се нареждат в специални палета. В края на шоуто широката 150 метра стена ще бъде разрушена като символ за края на разделението между хората.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
Крис преди 10 години
До анонимният тип преди мен:Абе братле, ти си заорал не по нос, ами по не знам вече какво. Гледам не правиш много разлика между изкуство ( фикиция ) и реалност. Хора като теб показват колко не сме готови, българите, да изпълзим от паницата с боба и 'леба....
3
9
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Е това ако не е безмозъчност, аз не знам какво е! Взели ми деца от столичните училища да пеят против училището, ха, ха това е ясен признак на слабоумието и омотаността на днешните хора!!! И горките дечица сигурно имат някакво смътно усещане, че текста на песента е доста верен с действителността, но нали е изкуство, няма да го взимаме за истина.... Голям кеф да си още една "тухла в стената" - даже не се замислят за значението на тази песен! *** работа....
2
4
 
0
 
! Отговори
.. преди 10 години
Umni romi sa bugareto !!
1
2
 
0
 
! Отговори
wtff преди 10 години
"..........ше спаЗи традицията", Днес.бг, няма как да я спаСи:)