Бомбените заплахи заваляха в Ростов на Дон

Всичките били фалшиви, няма опасни предмети
27 юни 2018 08:30, Елка Василева
10
Бомбените заплахи заваляха в Ростов на Дон
Снимка: Reuters

Руската полиция е получила редица бомбени заплахи за обекти в град Ростов на Дон, където се играят мачове от Световното първенство по футбол, съобщи пресслужбата на областната управа в изявление, цитирано от Ройтерс.

"Полицията извърши всички необходими проверки и не са намерени никакви опасни предмети. Всички обекти вече работят нормално", се казва в изявлението.

По-рано полицията в Ростов на Дон съобщи, че 16 обекта в града, включително хотели, барове и ресторанти, са евакуирани като част от учение.

На стадион "Ростов Арена" се играха четири мача от груповата фаза на първенството, включително вчерашният между Хърватия и Исландия, спечелен от хърватите 2:1, а на 2 юли там ще се играе един от осминафиналите.

Южният руски град Ростов на Дон се намира само на 67 км от границата с Украйна, където подкрепяни от Москва бунтовници воюват с украински войски от 2014 г.

Близостта му до конфликта създаде безпокойства за сигурността преди началото на Мондиала, отбелязва Ройтерс.

Миналото лято Русия бе подложена на вълна от фалшиви бомбени заплахи, които нарушиха работата на фирми и държавни учреждения в градове из цялата страна, пише БТА.

През октомври Федералната служба за сигурност заяви, че е идентифицирала четирима руски граждани, които са водили кампанията от фалшиви заплахи. Те живеели в чужбина и използвали телефонни услуги в интернет за анонимни обаждания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците са си гадюхи. Като се напият какви ли не ги вършатМоже да са залагали на тотото
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече съобщиха ли вече, че Родченко - главния обвинител на Русия в допинг скандала е опитал да се самоубие с таблетки и алкохол на 19.06.18 и сега е в психиатрична клиника?Квартирата му била наета от ФБР.
4
5
 
32
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
Колко пари се хвърлят в медийното пространство за уронване престижа и саботиране на световното, обаче не дават резултат- световното първенство си върви на световно ниво. Оня ден в Англия бяха писали, мисля в Дейли Мейл, че доброто представяне на домакините нямало друго логично обяснение, освен че се дължи на допинг. Уж сериозни издания пишат невероятни простотии и откровенни лъжи.
3
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Живеещи в чужбина руски граждани"... Нормално. На руските граждани, чужбината е любимо място за живеене.
2
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тьпотиии ! Мондиалето си вьрви по мед и масло.
1
4
 
25
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Туй е работа на простите украинци...още не са забравили руския сволочите.....