Лидерите на ЕС удължиха санкциите срещу Русия

Те бяха наложени през 2014 г. заради анексията на Крим
29 юни 2018 07:54, Елка Василева
92
Лидерите на ЕС удължиха санкциите срещу Русия
Снимка: архив, Reuters

Лидерите на ЕС се споразумяха на срещата си на върха в Брюксел да продължат икономическите си санкции срещу Русия с шест месеца, до края на януари, заради анексирането на украинския полуостров Крим и подкрепата й за бунтовниците, сражаващи се с правителствените войски в източна Украйна, съобщи Ройтерс, като се позовава на официален европейски представител.

Санкциите са наложени на руски банки, отбранителни фирми и петролни компании и забраняват на европейците да правят финансови инвестиции в Русия.

Те бяха наложени през лятото на 2014 г., в разгара на кризата в Украйна, няколко месеца след като Русия анексира Крим и проруските бунтовници предприеха настъпление в източна Украйна, припомня АФП, цитирана от БТА.

Освен това ЕС наложи санкции на близо 150 души, включително приближени на руския президент Владимир Путин. Техните авоари в европейски банки са блокирани и те нямат право на визи за ЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
2
 
41
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
СатанатоРусия не е приближавала нищо- черноморския й флот винаги се е намирал в Крим, както сега, така и през 92-ра. и там по договор имаше 25000 руски военни. Ако ме си бяха върнали Крим, сега там щеше да има не украински, а американски флот.
53
2
 
37
 
! Отговори
пффф преди 5 години
До СатаНАТОА я ми обясни ти като българин и европеец, какво по точно те бОли хея за Русия и Крим и техните локални отношения и проблеми? По тази логика не чувам нищо за това , че Китай си анексира и разруши Тибет! Ми да страдаме и за тибетците тогава, м?
52
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бобикак да не е ратифициран договора бе, не само че е ратифициран, ами и на негова основа е изградено ядреното разоражаване на Украйна, и Русия по принцип е гарант на тоя договор, не ти ли звучи доста цинично от стрна на Русия, която е гарант, да го нарушава
51
4
 
40
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До СатаНАТО 52Пак и на теб две забележки ПРИЧИННО СЛЕДСТВЕНА ВРЪЗКАСПАЗВАЙ ХРОНОЛОГИЯТА1. Въпросния договор до колкото си спомням не е ратифициран нито от Украйна нито от РФ нито от САЩ(ако са страна в договора) - Поправете ме ако греша2. НАТО приближиха военните си бази до на 300км от Санкт Петербург - Като беше ОБЕЩАЛА да не се разширява ВОЕННАТА ИНФРАСТРУКТУРА НА ИЗТОК(Тоест приеми в НАТО Страна Х но не разполагай в нея войски които не са на страна Х и специфична техника(като ПРО))
50
1
 
40
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 5 години
ДО 42 НАВРЕМЕТО И ЧАУШЕСКО УВЕЛИЧИ СТАГНАЦИЯТА В РУМЪНИЯ НО ЗА КРАТКО ВРЕМЕ СИ ИЗПЛАТИХА НА 100% ВЪНШНИЯ ДЪЛГ. ТАКА, ЧЕ МОЖЕ И ДА НЕ Е ТОЛКОВА ЛОШО. ДАЙ ДА ВИДИМ В БЪЛГАРИЯ КАКВА Е СТАГНАЦИЯТА И ДО КЪДЕ СМЕ Я ДОКАРАЛИ. ОТ 1 ЮЛИ ЗАПОЧВА НОВА СТАГНАЦИЯ. НЕЩО ДА КАЖЕШ ПО ВЪПРОСА.
49
1
 
34
 
! Отговори
Space 4XL преди 5 години
За мен е изключително приятно фа намеря такова разнообразие в РБ и то само нема и 30 години след като се разделихме със социализма. Чесън от Китай, ябълки и картофи от Полша, лук от Холандия, домати и краставици от Испания и на фона на тази конкуренция българския производител доставя на пазара висококачествени, конкурентноспособни продукти.
48
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До SpaceX 37Ха-ха-ха....."капиталов пазар"....."нови технологии".......СМЕШКИ!!!!! МНОГО ДОБРЕ ЧЕ ИМ СПРЯХА КРЕДИТИРАНЕТО! Защото и техните скапани банкери се водеха по акъла (като нашите) на западенските и всемаха кредити на ниски %, а ги раздаваха на народа на високи%! И така от въздуха правеха "пари"! А това НЕ Е ЗДРАВА ИКОНОМИКА, ЗАЩОТО НИКОЙ НЕ ИСКАШЕ ДА ИНВЕСТИРА, А САМО ДА ПРАВИ ЛЕСНИ ПАРИ ОТ ВЪЗДУХА (основно занимание на конярите)!!! А СЕГА СЕ ВЗЕХА ЗА УМ И ПОЧНАХА ДА РАБОТЯТ ИСТИНСКИ!!
47
0
 
41
 
! Отговори
Бул преди 5 години
Ако ви вълнуваха проблемите в собствената ни страна колкото в другите нямаше да сме последна дупка на кавала! Но не, ние сме специалисти в това как Меркел, Тръмп или Путин трябва да управляват собствените си държави! Но факти като - ремонт на детска градина за 1 млн лв държавни пари никой не коментира, с тия дето си ги усвояват карат бентлита!
46
5
 
33
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До SpaceX 42Знаеш ли как елегантно заобиколиха ограничението за инвестиицииБюджета е смятан за цена на Брент Петрола от 40$ сега знаем че цената е почти два пъти по-висока. Разликата влиза в Поредния Фонд за развитиетоест продължава БЕЗЛИХВЕНО И ПОКРОВИТЕЛСТВУВАНО ОТ ДЪРЖАВАТА ФИНАНСИРАНЕ на съответните класове промишленост и селско стопанство ще кажеш 80-100 милиарда$ годишно не са много - Забравяш нещо БЕЗЛИХВЕН ЗАЕМ И ДАНЪЧНИ ОБЛЕКЧЕНИЯ ЗА ПЪРВИТЕ 5 ГодиниПП Свет по футбол 12 милиарда$
45
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До SpaceX 39Ха-ха-ха-ха-ха.............че ПЪРВО еуропката НАРУШИ МЕЖДУНАРОДНОТО ПРАВО!!!!! САНКЦИИ СЕ НАЛАГАТ САМО, ПОДЧЕРТАВАМ ...САМО С РЕШЕНИЕ НА ООН!!!!! ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ, ЕДНОСТРАННИ САНКЦИИ СА Н-А-Р-У-Ш-Е-Н-И-Е НА МЕЖДУНАРОДНОТО ПРАВО!!!!!!!! Така че, *** кажи на скапаните брюкселски зелки ПЪРВО ТЕ да си извадят гредата от окото си преди да глудат чуждата сламка!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
44
2
 
38
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
Спейс хАми губи си ес и то не малко, ако помниш в началото на годината ес се оплаква на СТО, че загубите от неизнасяното свинско за Русия ще са над милиард и половина за година. А свинското не е най- голямото перо в износа за Русия. Като цяло европейския бизнес изобщо не е съгласен с позицията на ес.
43
2
 
37
 
! Отговори
42 преди 5 години
Говори се, че РБ просперира, ама май само говорещи лапнишарани останахте там. Говорело се?!?
42
3
 
36
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До SpaceX"Важен е принципа а Русия наруши международното право."Ето нещо което каза и веднага те обявявам за ОПОРНО ТОЧКОВ!По-подробно кое по-точно е нарушението?Но само две забележки за твоя отговор СПАЗВАЙ ХРОНОЛОГИЯТАПосочи ПРИЧИННО СЛЕДСТВЕНА ВРЪЗКА
41
2
 
38
 
! Отговори
39 преди 5 години
Запада ли е мерило за спазване на международното право, бе *** червендалест?
40
4
 
34
 
! Отговори
SpaceX преди 5 години
40 Цъфнаха и вързаха Боби. Стагнацията в Русия продължава. Все по усилено се говори че са навлезли в Брежневото време
39
0
 
33
 
! Отговори
Space 3XL преди 5 години
Новата пратка от Афганистан е много добра. Какво ще кажеш? Започваш да се изразяваш с професионално звучащи лозунги. Чудесна комбинация.
38
2
 
33
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До SpaceX и МазепаАко ги нямаше санкциите РФ трябваше да спазва правилата на МТО - но като има санкции и наложените контрасанкции РФ може в съответните области СКРИТО(Скрито я направо си е ОЧЕВАДНО И НАХАЛНО) да финансира и покровителствува руските фирми. Как ? Чрез БЕЗЛИХВЕНИ Заеми от прословутите Фондове за развитие. ИИИ Чрез Контрасанкции :-)Ето ти пореден пример - Всеки на бюджетна издръжка не може да купи автомобил който не е произведен в РФ
37
9
 
34
 
! Отговори
SpaceX преди 5 години
38 Нито са безмислени нито са несправедливи. Между другото спрените хранителни продукти са от контрасанкциите на Путин не от самите санкции. И бъди спокоен загубите не са толкова значими за ЕС. Важен е принципа а Русия наруши международното право.
36
3
 
42
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
Лидерите на ес удължиха санкциите срещу себе си. Поради абсолютно безмислените и безполезни санкции срещу Русия, последната отказа да купува хранителни стоки от ес, които същия няма къде да продаде и търпи милиардни загуби. Тръмп сложи мита на ес, така че трудно ще продават и металите си. Ес се залива от африканци, афганистанци и пакистанци, за които няма единна позиция, както и за санкциите. Някои острови напускат ес, има и други желаещи. Все добри новини за ес.
35
1
 
34
 
! Отговори
SpaceX преди 5 години
36 Вредят по много начини най вече на капиталовия пазар на кредитирането достъпа до нови технологии. Те пряко засягат приближените на Путин но се отразята на цялата икономика.