Лидерите на ЕС удължиха санкциите срещу Русия

Те бяха наложени през 2014 г. заради анексията на Крим
29 юни 2018 07:54, Елка Василева
92
Лидерите на ЕС удължиха санкциите срещу Русия
Снимка: архив, Reuters

Лидерите на ЕС се споразумяха на срещата си на върха в Брюксел да продължат икономическите си санкции срещу Русия с шест месеца, до края на януари, заради анексирането на украинския полуостров Крим и подкрепата й за бунтовниците, сражаващи се с правителствените войски в източна Украйна, съобщи Ройтерс, като се позовава на официален европейски представител.

Санкциите са наложени на руски банки, отбранителни фирми и петролни компании и забраняват на европейците да правят финансови инвестиции в Русия.

Те бяха наложени през лятото на 2014 г., в разгара на кризата в Украйна, няколко месеца след като Русия анексира Крим и проруските бунтовници предприеха настъпление в източна Украйна, припомня АФП, цитирана от БТА.

Освен това ЕС наложи санкции на близо 150 души, включително приближени на руския президент Владимир Путин. Техните авоари в европейски банки са блокирани и те нямат право на визи за ЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 19Едно не мога да разбера...............ПО КАКЪВ НАЧИН САНКЦИИТЕ ВРЕДЯТ НА РУСИЯ????? Моля, чакам разумен отговор!!!!!!
33
0
 
36
 
! Отговори
МАЗЕПА 31 преди 5 години
Какви бяха тия несвързани приказки, бате? А, грешка, сори, ти си от "висококвалифицираните" български лекари, инженери, икономисти и политолози милениалисти. Извинявай, батенце, че не можах да схвана мисълта ти от веднъж. Дръж се за русофобията щом плаща добре. Аз обичам печелившия бизнес.
32
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Россия има токова свинско месо, че един съветник разсмя Путин, като искаше да го изнасят за Малайзия!!! Но вече може и да отглеждат и агнета за да заместят свиснкото.
31
0
 
34
 
! Отговори
Аз съм умен, но все преди 5 години
пак ... . УДЪЛЖАВАТ САНКЦИИТЕ И УКРЕПВТ ГРАНИЦАТА. НАЙ-ДОБРИТЕ НОВИНИ ЗА РБ, СЛЕД ОЧАКВАНОТО ПОВИШЕНИЕ НА ЦЕНАТА НА НЯКОИ НЕЩА, маловажни неща. Дълъг живот, просперитет и т.н. и т.н на ГЕРБ, НА БСП И НА ВСИЧКИ, КОИТО СЕ ДОКОПАТ ДО ДЪРЖАВНАТА Ц::И::Ц ... .
30
1
 
41
 
! Отговори
Хахаха... преди 5 години
Представете си че сте и физически и икономически не зависим,с две думи недосегаем...и решават двайсетина съседи да ви налагат санкций....санкций на кое бе????същите селяни не могат си изчистят собствените дворове от гниещи ***,събират се заговорничат как да се избавят от тиранина,а не виждат че чумата *** на вратите им......
29
1
 
37
 
! Отговори
мазепа преди 5 години
До БобиПак не си в час. ЕС не е налагала санкции за забрана на внос на хранителни продукти в Русия. Самата Русия си го прави това, а това всяка държава може да си го прави по всяко време.
28
16
 
35
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 5 години
БРАВО ! САМО САНКЦИИ ЗА РУСКИТЕ ДИВАЦИ !МИЗЕРИЯТА ИМ ДОСТИГНА ДА ТАКАВА СТЕПЕН ,ЧЕ ВЕЧЕ ПИЯТ ПОЧИСТВАЩИ ПРЕПАРАТИ ПОНЕЖЕ ВОДКАТА НЕ ИМ Е СПОРЕД ДЖОБА !
27
12
 
35
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 5 години
БРАВО ! САМО САНКЦИИ ЗА РУСКИТЕ ДИВАЦИ ! МИЗЕРИЯТА ИМ ДОСТИГНА ДА ТАКАВА СТЕПЕН ,ЧЕ ВЕЧЕ ПИЯТ ПЕРИЛНИ ПРЕПАЛАНИ ПОНЕЖЕ ВОДКАТА НЕ ИМ Е СПОРЕД ДЖОБА !
26
1
 
45
 
! Отговори
Боби преди 5 години
Да видим равносметката за 4 години санкции...Русия задоволи собствените си нужди и стана износител на Птиче месо и яйца...75% от зарзавата(домати и краставици основно) вече е руско производство 80% от нуждите от свинско месо и 50% от нуждите на телешко се покриват от руски производителиС плодовете проблемите остават просто в Русия освен дренки други плодове почти не виреят ...Импортозаместиха Украинските производства а заводите в Украйна Фалираха...Май Викаха Неволята и им дойде акъла
25
2
 
37
 
! Отговори
до 12 умник преди 5 години
60 000 идват, добре охранени скоро. Може би е време да започнете да дискутирате как вие тревопасните ще се интегрирате между Роми и Африканци, подквасени с идеологията на войнстващ ислям. Една от стратегиите ви трябва да включва запасяване с качествен лубрикант. Търсете такъв, който не е направен с петрол от Русия.
24
1
 
39
 
! Отговори
Винаги гениални преди 5 години
Homo erectus bulgaricus atlanticus-застрашен от изчезване, скудоумен вид. Възхваляван по цяла полово неопределена Европа като бастион на русофобията. Географски обитава територия, която влиза в границите на континента Европа. Като вид е сходен с вида укропитек, но различен от неандерталеца.
23
1
 
32
 
! Отговори
нож в спину опять преди 5 години
Орбане, и ти ли Бруте си подписал...
22
2
 
37
 
! Отговори
мазепа преди 5 години
До АнонименОще дълго време ще се лъжеш.....
21
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тамън имах някаква надежда, че на ЕС политиците им е дошъл акъла в главата и ще обърнат поглед към Русия и Китай след като сащ им го наби до макарите. Лъгал съм се. RIP ЕС.
20
15
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добро решение.
19
22
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да спрат и вноса на ботокс за путин та да го видат на какво мяза джуджето диктатор
18
1
 
47
 
! Отговори
А бе преди 5 години
Тия изглежда държат да им се обръща внимание.Иначе абсолютно безсмислено занимание-да обявят санкциите за безсрочни и да не ни занимават повече!Ама бюрократи-симулират дейност...
17
19
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е вече ги съжалявам руснаците жалко за една толкова голяма държавица
16
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Една хубава новина за Русия...нали се радва на санкции !
15
20
 
37
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Русия е агресор и окупатор, и на малките деца стана ясно, че тази държава се стреми да даде отпор на великите и всемогъщи англосаксонски корпорации и банки!!!България е член на ЕС и НАТО!!!Тръмп и Меркел се гаврят с ботоксовото джудже!Велики и всемогъщи са англосаксонските корпорации и банки!!!България е достен аутсорсингов васал на великите и всемогъщи англосаксонски корпорации и банки!!!Русия е на колене!!!Агент Алън Купър!ЦРУ!!!