Всред противоречията – Путин и Тръмп откриха допирни точки

За срещата на двамата лидери пише "Росийская газета"
17 юли 2018 09:45, Петя Славова
38
Всред противоречията – Путин и Тръмп откриха допирни точки
Снимка: Reuters

Владимир Путин и Доналд Тръмп намериха общи неща сред противоречията и различията, обобщава "Росийская газета" резултатите от вчерашната среща между държавните глави на Русия и на САЩ в Хелзинки.

Още по темата

Путин нарече преговорите с Тръмп първа стъпка към "разчистване на терена" в отношенията между Русия и САЩ. А Тръмп заяви, че двустранните отношения никога не са били по-лоши, но ситуацията след срещата вече е друга.

Двамата лидери договориха формирането на работна група по икономическото сътрудничество и се разбраха да продължат започнатите дискусии, посочва московският официоз, пише БТА.

Руско-американските отношения имат големи перспективи след "историческата среща на силни лидери" в Хелзинки, но и недоброжелатели, заявява в коментар за вестника германският политолог Александър Рар.

Ако всичко зависи от добрата воля на Путин и Тръмп, в двустранните връзки ще се отвори нова глава, но може да последват и провокации, целящи да осуетят разведряването, предупреждава той.

Експертът изрежда ред възможни пречки по пътя към подобряване на отношенията - "съпротива от страна на американския елит, бюрокрацията, част от бизнесмените, либералния печат, които ще се противопоставят на Тръмп (. . .), използвайки всякакви методи, за да не допуснат затопляне между Москва и Вашингтон".

Част от европейския елит също не желае разведряване - тези хора се опасяват, че за Тръмп отношенията с Русия ще бъдат по-важни, отколкото с НАТО. И са твърде разтревожени от факта, че двамата президенти обсъдиха енергийни въпроси, добавя аналитикът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
stop confrontation преди 5 години
Иначе наркомани манипулиращи медиите внушават на Тръмп, че е станал президент благодарени на Путин..Както е снимано и записано FBI чрез черни импланти помогна на Тръмп да стане президент.По време на изборите обсебени през черни импланти от FBI искаха арест на кандидата Хилъри Клинтон няколко пъти за полzване на лични e mail..черен дълъг имплант е снiman в тялото на James Comey пред Конгреса
31
0
 
1
 
! Отговори
Иванов геолог преди 5 години
Ето декодировка от снимката:на снимката с спец наркотици вкл в лекарства ме насъскват срещу жестоки врагове подава пострадалия от психизиране Доналд Тръмп..Този Путин ни е НАЙ ВАЖНИЯ СЪЮЗНИК срещу жестоки врагове наближили Слънцето подава пак невербално Тръмп.напомням ,че името РЪШЪ не е Русия /.РЪШЪ е име на тежко увреден участък западно от Виница Украйна..ИМА психоза срещу РЪШЪ а не срещу МОСКВА>Медиините наркомани манипулиращи световното мнение са неадекватни.
30
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
34, Путин каза, че са присвоени от Ермитаж Кепитал, като не са платили данъци нито в Русия, нито в сешеато и част от тях с помощта на пиндостанските специални служби са подарили за избирателната кампания на Килъриту.
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
14, казваш, че Килъриту се е облажила с $400 милиона и това излезна направо от Путин на пресконференцията. Така е, но преди това той каза, че тези пари са една малка част от откраднатите в Русия от Браудеър.
28
0
 
7
 
! Отговори
Мир да е! преди 5 години
Моите уважения за Александър Рар. Никак няма да се изненадам, ако само след няколко дни бай Дончо изръси нещо крайно нелицеприятно в адрес на Русия. Това ще е покзателно за влиянието и работата на недоброжелателите.
27
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ФБР откри допирните точки между двамата още преди 2 години!
26
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Крим не е рускиБългария е турска
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЗозоМу-му ти си един *** мудак
24
12
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
До Анонимен26Осъзнай се!Хахахахаха, Тръмп е американски мултимилиардер и магнат, а дребния руснак е един прос КГБ-ист!!!
23
4
 
4
 
! Отговори
Джигит преди 5 години
Тези двамата са намислили нещо. То намигания ли не бяха, хвърляния на белтъци... Скоро ще разберем света ли си поделиха или само Европа и близкия изток.
22
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам какви точки са открили, ама Путин го клати като кооперативна джанка. Какъвто ще да е - диктатор, агресор, КГБ-ист, като интелект руснака започва там, където свършва тупето.
21
6
 
8
 
! Отговори
До коментар24 преди 5 години
Точно така, Крим е Руски. Обаче, дано не сме под влияние на НАТО и ЕС!
20
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И Русия и САЩ са империалисти.Крим си е руски от оно време след кримската война.Хрушчов е украинец и през соца е присъединил Крим към Украйна.Сега с референдум Русия си върна Крим,който е стратегически във всяко отношение.Но...дано пак не попаднем под руско влияние!
19
0
 
5
 
! Отговори
Иван преди 5 години
От снимката много добре се вижда кой е бил активния и кой пасивния.
18
6
 
15
 
! Отговори
До "Крим не е р преди 5 години
Напротив, точно руски, затова руснаците са водили много войни срещу Османската империя! Америка искат да бъдат господар на света, но не са познали и Путин никога НЯМА да клекне пред рижавия Тръмп! Най-голямата злина на света, се нарича Америка!
17
8
 
14
 
! Отговори
До коментар 13 преди 5 години
Русия никога няма да влезе в пропадналия съюз НАТО, дори без руска помощ - той сам ще се разпадне!НАТО е световният агресор, създава и участва почти всички военни конфликти по целия свят!
16
19
 
5
 
! Отговори
Крим не е руски преди 5 години
"Знайте САЩ ще продължат да държат Русия отговорна за Крим, дори докато търсим нови допирни точки" каза вицепрезидентът Пенс . Това е отношението на САЩ към Русия . Путин очевидно вече е клекнал на Тръмп. Това е положението...
15
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обама нарече Путин регионална сила, а сега Тръмп му прави вятър, но резултатът си остава същия.Само оскотелия мужик и русофилите виждат някаква промяна !
14
3
 
20
 
! Отговори
нали преди 5 години
Тази среща изплаши и у нас предателите който са на хранилка на САЩ и те започнаха да лаят и вият още от сутринта по медиите,всеки нормален човек приветства тази среща хората се умориха от злобата и конфликтите.
13
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В момента в който Тръмп и Путин решат да са военни съюзници и Русия да влезне в НАТО, това ще е денят на смъртта на НАТО. Вече няма да има нужда от него.