Русия е миролюбива... увери Путин на военните учения

"Ние нямаме и няма как да имаме агресивни планове"
13 сеп 2018 10:00,
89
Русия е миролюбива... увери Путин на военните учения
Снимка: Reuters

На полеви военен парад на полигона "Цугол" в руския Забайкалски край Владимир Путин отбеляза, че участниците в най-мащабните от 37 години военни маневри в Русия "Восток-2018" са ги провели на високо равнище - демонстрирали са войнско майсторство и успешно са изпълнили всички поставени бойни задачи.

Руският президент благодари специално на военнослужещите от Китай и Монголия, добавяйки, че бойното ни братство има дълга и славна история, информира "Газета".

Още по темата

Електронният вестник проследява онлайн хода на ученията, започнали вече на десетина полигона в Русия и в различни акватории. По време на основния етап – войски от Русия, Китай и Монголия отразиха атака на условен противник пред погледите на руския държавен глава, министъра на отбраната Сергей Шойгу, китайския му колега Вей Фънхъ и висши военни от трите страни-участнички, отбелязват централните издания.

"Русия е миролюбива държава. Ние нямаме и няма как да имаме агресивни планове", цитира "Газета" думи на Путин. Според руския президент политиката на Москва цели съзидателно сътрудничество с всички заинтересовани страни; тъкмо затова на маневрите присъстват 87 наблюдатели от 59 държави.

Дългът на руските военни пред Русия означава готовност да бранят държавния суверенитет, сигурността и националните интереси, "ако потрябва - и да подкрепим съюзниците си", добави главнокомандващият.

В маневрите участват близо 300 000 души. На полигона "Цугол" се проявиха към 25 хил. руски войници, над 7 хил. единици оръжие, военна и специална техника, около 250 самолета и хеликоптера; от китайска страна - 3500 военни, над 600 единици бойна техника и 30 летателни апарата, уточнява "Комсомолская правда".

Руското онлайн издание "Лайф" акцентира върху участието на най-новите руски бойни машини за поддръжка на танкове "Терминатор", които се очаква да бъдат усъвършенствани и за борба с дронове на противника.

"РБК" припомня думи на министър Шойгу, че ученията се провеждат в условия, максимално близки до бойните. В навечерието на маневрите се състоя внезапна проверка на бойната готовност, станала според него "добра практика в живота и работата", пише вестникът.

НАТО обеща внимателно да следи ученията, които в очите на алианса са подготовка на Русия за "мащабни конфликти".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин: Русия е миролюбива...Шойгу: Тъй вярно...кога започваме !!!
41
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
PUTIN LAPA 4URKI !!!
40
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой ги е кани в Сирия бе....?И българите не са ги канили ТУКА!ТИЯ ГАДОВЕ ВСЕ СИ ИЗБИРАТ КОГОДА "ОСВОБОЖДАВАТ".. И ПОСЛЕДА ГО ЗАВЛАДЕЯТ.
39
5
 
6
 
! Отговори
do 31 преди 5 години
Нали се тупате в гърдите, че новите ви господари имат военни разходи там колко беше 20, 30 пъти повече от Русия. Какво ви плаши Русия. Фащ да не би да не разработват нови ядрени оръжия. Абе вие тая логика, която практикувате от дрохата ли е или от безмесните кренвирши, които ядете? А може би от живеене с мама и тате до срефна възраст?
38
4
 
7
 
! Отговори
Глупост на куб преди 5 години
Комунист-ако няма врагове и неВоди войни, не е комунист.ТОВА му е идеологията. Затова Хитлер и Сталин беха съюзници.
37
3
 
6
 
! Отговори
32 преди 5 години
Сирия: поканени от правителството. Не ми защитавай Киевските фъшаги. Не дойде ли до нискочелите бълг. Европитеци, че инвестиициите на Фащ за превратчето са 5 млд. За Крим имаше референдум. База на Фащ може да са някои пристанища, където да се крият. Пример Donald Coock.
36
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 38 Я си пии ракията и отивай да спиш дмаджанаа. Още малко, ще изкараш сталин Дева Мария. Бах тии глупендерии тук. Пенсионирани средношколници. Аре бегайтее по пътя си ..Не се пречкайте повече . Видяхме ви колко можете - 0.
35
8
 
4
 
! Отговори
25 преди 5 години
Ти болнав ли си бе братче. Финландия провокира войната. И то след като Русия й даде независимост. 1878г. Финландия е част от Русия. Поляци и чехи да не бяха ходили да мародерстват из Русия 1919-20 години. Да не ги боли после. Полша окупира Чехословакия с фъшагите. 150 000 грузинци убити. Ти съвсем го удари през просото. Чечня война ръководена и финансирана отвън.
34
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ХА ХА ХАКОМУНИСТ АКО НЕ ТЕ ИЗЛЪЖА НЯМА ДА Е ТОЙ!!!!КАЖИ ГО НА 100-ЦИТЕ ХИЛЯДИ ИЗБИТИ В СИРИЯ И ТЕЗИ В УКРАЙНА СЪЩО!!!
33
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя дори сам не си верва на приказките!
32
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Миролюбиви, да ги ожали човек. Крим не го взехте, случайни зелени човечета го "освободиха". Сега се чудите как да освободите северните държави.
31
1
 
9
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Да, миролюбива е! Украйна, Грузия, Сирия....го потвърждават!
30
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като е толкова миролюбива Русия, защо вкарва толкова много пари в разработване на нападателни оръжия. Атомните им бомби гарантират запазването на териториите им и независимотта им.
29
3
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Още година - две стриктни санкции... - и Руия ще стане кротка, като агънце...
28
7
 
3
 
! Отговори
ало, преди 5 години
Вдебилинени русомразци, запомнете само едно. Историята на света не започна 1917 или 1938 година. Надявам се, че ще ме разберете. Има опашка за билети за .... на Джони фърчилото. Вие купихте ли си билети?
27
0
 
5
 
! Отговори
🇧&#1 преди 5 години
Путин бомбардира тук, Путин остъклява там, пък сега измеднаж - миролюбив !
26
1
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Дядо Колю... - леко коли...
25
3
 
4
 
! Отговори
??? 10 преди 5 години
Защо грузинците, ръководени от платения от ФАзщ, Саакашвили, нападмаха Цхинвал? Защо? На руснаците им трябваха 18 за да ги капитулират. 18 часа. Саакашвили бега ама здраво бега. Сега го чака пандиз в Грузия за тия дела. Клинтъновица кудкудякаше, ама фактите я удариха като колумбийска линийка, та и Фащ и сие си затвориха устенцата. Когато полското правителство абдикира, призовава да не се оказва съпротива на руснаците, но някои от началствата им ги е било шубе, че могат да им търсят сметка за19г
24
3
 
9
 
! Отговори
До 150 преди 5 години
Финландия какво им взе ,че я нападнаха , колко поляци изтрепаха -- естествено че поляк никога няма да иска да види руснак там сметката като гледам не е платена ,а и Полша не е държава на която можеш да избиваш елита и да ти прости ,а Украйна колко години е яла сопата ,абе с тези обща граница да нямаш , а Грузия 150 000 убити за нула време...
23
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин изгони НАТО с 300 000 армия от Сибир и изведнаж...Русия "миролюбива" !Баба му Путина щеше да каже "Ако има Господ, с гръм ще го порази !"